Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Grupa Azoty w pierwszym kwartale 2022 roku uzyskała skonsolidowane przychody w wysokości 6 827 mln zł, wynik EBITDA na poziomie 1 335 mln zł i marżę EBITDA 19,6 proc. - wynika ze wstępnych szacunków. Konsensus PAP Biznes zakładał, że przychody sięgną 6,54 mld zł, EBITDA 1 mld zł, a marża EBITDA 15,5 proc.

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Marcin133 napisał:

Jak trzy stówki wyjdzie to będzie dobrze

Tam pisze ze przez te dopłaty do nawozu mogą być niższe zwyczajne obszarowe wien moze być tak ze jeszcze g kto dostanie bo tanio kupił nawoź i jeszcze mu dopłatę potrącą obszarowo no w sumie wszystkim.

Edytowane przez Strongman
  • Haha 2
Opublikowano (edytowane)

Nawozy mam i fakturę więc wniosek na dopłaty bezpośrednie i do nawozów na koniec maja złoże 

Nawozów w sumie już nie mam bo wysiane a za dopłatę za nawóz jadę na wczasy najwyzej w przyszłym roku będzie 70 ha bobiku zasiane bez nawozu ja przeżyje 

Edytowane przez tommy66692
  • Like 1
Opublikowano
17 minut temu, Strongman napisał:

Tam pisze ze przez te dopłaty do nawozu mogą być niższe zwyczajne obszarowe wien moze być tak ze jeszcze g kto dostanie bo tanio kupił nawoź i jeszcze mu dopłatę potrącą obszarowo no w sumie wszystkim.

Kura chłopie co ty wypisujesz w tym temacie to siok że takie ludki są. 

Nie składaj i nie kupuj nie ma taKiego obowiązku 😜

• Thanks 1
Opublikowano
31 minut temu, VonVegans napisał:

Mój pisowski tescio klaszcze i płacze ze szczęścia że dają.a dopiero w tym roku się zorientował że onw zabrali🤣🤣🤣🤣.ale miałem zalewe

ze sztuk bydla jak ma to też sporo. 

oj naród głupi. z jednej kieszeni biorą, potem trochę oddadzą i pięknie jest 🤣

lokalny skład pusty. nie mają odwagi się towarowac na sprzedaż po 15stym😃

Opublikowano
3 godziny temu, jajonasz napisał:

Narazie to oficjalnie nie jest nic przedłużone, więc nie wprowadzajcie ludzi w błąd, bo różnie to jeszcze może być znając te pisowskie sieroty 

https://www.gov.pl/web/rolnictwo/wydluzenie-terminu-skladania-wnioskow-o-doplaty-bezposrednie-i-inne-platnosci-w-ramach-prow      Dopłaty obszarowe                                                       Termin składania wniosków o dopłaty do nawozów został wydłużony do końca maja, jednak pamiętajmy, że dopłaty te będzie można uzyskać tylko za nawozy zakupione do 15 maja tego roku.[dopłaty do nawozów]

Opublikowano

Sąsiadki mówiła , że nie chcą faktur z ubiegłego roku. czyli co wszystkim będą wyliczać po tych cenach średnich jakie podali ? 

Czy to zależy od pracowników danego biura, ktoś potwierdzi/zaprzeczy ?

akurat we wniosku widzę jest punkt o załącznikach starych faktur, i na takiej fakturze mam sporo niższe ceny niż te średnie podane przez nich

Opublikowano
6 minut temu, zbyszek8201 napisał:

Sąsiadki mówiła , że nie chcą faktur z ubiegłego roku. czyli co wszystkim będą wyliczać po tych cenach średnich jakie podali ? 

akurat we wniosku widzę jest punkt o załącznikach starych faktur, i na takiej fakturze mam sporo niższe ceny niż te średnie podane przez nich

Jeżeli masz faktycznie niższe ceny z sezonu 2020/21  to warto u nas praktycznie ceny ministerialne były niższe od tych płaconych u lokalnych dystrybutorów

Opublikowano
15 minut temu, zbyszek8201 napisał:

Normalnie biorą, co to znaczy nie chcą... Opierdolić porządnie niech sobie nie wymyślają. Ja miałem dużo niższe ceny niż te ichniejsze.

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Bercik92 napisał:

No ale platfusaki nie dawali 😜🤭

Tylko że platfusiki mają większą wiedzę, wykształcenie  i nie dzielili narodu na gorszy i lepszy sort. Nigdy przedtem nie było kłótni w rodzinach, Kradli i dali kraść innym, chociaż też byli debilami  i kretynami. (Nigdy na nich nie głosowałem)  Pisiorki swoją pychą, hasłami nazistowskimi i nacjonalistycznymi skłócili nas ze wszystkimi w koło, bliżej im do ruskich, niż zachodu, a ja nie chcę być ruskim podwładnym,  doprowadzają kraj do bankructwa, mamy rekordowe  zadłużenie, rekordowa jest obsługa długu publicznego, straszny deficyt, ogromne miliony przepadły  na CPK, wybory, socjal,  programy fikcyjne, inflacja to koszmar i można tak wymieniać. Żadnej, ale to żadnej reformy nie wprowadzili. Powtarzam ŻADNEJ!!!  Dali Wam kasę i mydlą oczy wielką Polską. A sami dążą do przejęcia władzy absolutnej. Wiem bo jestem ich narzędziem i działam w tym autokratycznym systemie, dlatego ostrzegam. 

Ale to nie ten temat. 

• Like 3
  • Thanks 3
  • Haha 2
Opublikowano
30 minut temu, masa24 napisał:

Tylko ze nie ma nigdzie oficjalnej informacji o przedłużeniu terminu na złożenie dopłaty do nawozu jak narazie 

Nie ma ale jest napisane że rozporządzenie podpisane i oczekuje na publikację. 

Opublikowano
16 minut temu, ravoj napisał:

Tylko że platfusiki mają większą wiedzę, wykształcenie  i nie dzielili narodu na gorszy i lepszy sort. Nigdy przedtem nie było kłótni w rodzinach, Kradli i dali kraść innym, chociaż też byli debilami  i kretynami. (Nigdy na nich nie głosowałem)  Pisiorki swoją pychą, hasłami nazistowskimi i nacjonalistycznymi skłócili nas ze wszystkimi w koło, bliżej im do ruskich, niż zachodu, a ja nie chcę być ruskim podwładnym,  doprowadzają kraj do bankructwa, mamy rekordowe  zadłużenie, rekordowa jest obsługa długu publicznego, straszny deficyt, ogromne miliony przepadły  na CPK, wybory, socjal,  programy fikcyjne, inflacja to koszmar i można tak wymieniać. Żadnej, ale to żadnej reformy nie wprowadzili. Powtarzam ŻADNEJ!!!  Dali Wam kasę i mydlą oczy wielką Polską. A sami dążą do przejęcia władzy absolutnej. Wiem bo jestem ich narzędziem i działam w tym autokratycznym systemie, dlatego ostrzegam. 

Ale to nie ten temat. 

Rzuć to i zostań wolnym człowiekiem, będziesz mnie tu uświadamiał ale pewna państwowa posada w tych chorych czasach może uratować tyłek. Tylko czy gdzieś na ciele nie ma pieczątki jedynej partii. U mnie w okolicy też ludzie różne rzeczy opowiadają a większość pracuje w Orlenie

• Like 1
Opublikowano
52 minuty temu, zbyszek8201 napisał:

Ja sķładałem i oddawałem stare faktury z2020r i przyjmowali nawet się o nie pytali czy mam kuj-pom pow.chełmiński

Opublikowano (edytowane)
34 minuty temu, wojak1986 napisał:

Rzuć to i zostań wolnym człowiekiem, będziesz mnie tu uświadamiał ale pewna państwowa posada w tych chorych czasach może uratować tyłek. Tylko czy gdzieś na ciele nie ma pieczątki jedynej partii. U mnie w okolicy też ludzie różne rzeczy opowiadają a większość pracuje w Orlenie

Frajerem nie jestem, kasa dobra, robota ciekawa i dopóki nie karzą krzywdzić ludzi, będę pracował. Ale coraz bliżej do tego żeby aparat polityczny wywierał nacisk i jest Białoruś. Wybierzcie ich na trzecią kadencję  i macie Białoruś, Rosję i Koreę - gwarantuje. Nic dobrego dla nas nie robią, oni nawet swój elektorat krzywdzą. Tacy mądrzy. 

Pieczątki nie mam. Tu nie ma faworytów.  Nie wiem czemu, ale system skutecznie blokuje start ludzi wykształconych i inteligentych, to mnie martwi. 

Edytowane przez ravoj
  • Haha 1
Opublikowano
22 minuty temu, ravoj napisał:

Pieczątki nie mam. Tu nie ma faworytów.  Nie wiem czemu, ale system skutecznie blokuje start ludzi wykształconych i inteligentych, to mnie martwi. 

Dyktatura ludzi z podobno Solidarności

Opublikowano
5 godzin temu, Roki212 napisał:

@jajonasz A to co jeszcze komuś czasu za mało aby w tym obowiązującym złożyć 🤔

Najwidoczniej tak, w tamtym tygodniu ledwo kilka osób było w agencji, więc nie wiem jak mogą ludzie się nie wyrobić. Prosty wniosek chwila roboty, sztuczne przedłużanie czasu żeby później się tłumaczyć dlaczego przeciągają wypłacanie bo musieli przedłużać terminu na składanie itp...

Opublikowano

Przecież ten wniosek to można na kolanie wypisać

Ja byłem z pół godziny temu to 10 osób może 15 w kolejce z czego połowa z pustym wnioskiem bo nie wiedzą gdzie i co pisać.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v