Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, slawek74 napisał:

do wiertła są wiertarki 😁

Chłop szuka wkrętarki a ty mu wyskakujesz z kluczem udarowym🤦 . Wkręcałeś nim kiedy wkręty 🤣🤣🤣

• Like 3
  • Haha 2
Opublikowano

za sexa po 100 idzie kupić już tanich nie robią jeszcze mi byczka nie trafiło się

sąsiad niepijący 😃 syn jak coś pomaga a ten co pił to się utopił 🙆‍♂️

Trafia się i byk  . Ale rzadko

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, Dziad932 napisał:

Co żeś się przypierniczył , potrzebna mi wkrętarka dwa trzy dni roboty na dachu , i później rzucę ją w kąt , to jaki sens było wydawać z 1000 zł 🤔

Nie bój żaby bedzie chodzić😉 ja mam taką. 

IMG_20221016_135344.jpg

Edytowane przez tomek222
Opublikowano
2 godziny temu, bratrolnika napisał:

W dodatku na dachu

bo doradzić, to cza umić... 😁

sie więcej odzywaj troche.

Opublikowano

A na dachu nie trzeba krokwi skręcić ,i jak myślicie popierdułką ile nakręci . Do krokwi klucz i ten pójdzie .  A tak naprawdę to temat rzeka ,gdzie potrzebny klucz 13 tam się go bierze a nie 46 i na odwrót , A byle wkręty blaszaki to i za 100 zł gównem z obi . coś wkręci😐. Kupiłem pierwszego Topexa z 20 ponad lat ,i jeszcze litowych baterii nie było . Działał kilka lat na równo z Boschami ,i mówię o żółtym topexie a nie czarnym profesionalnym .

Opublikowano

Takie efekty często oznaczają, że akumulator osiąga kres swoich dni. Śruba w słupku pewnie dlatego, że swego czasu słupek w wyniku dużego poboru pradu się skończył ?? Do tego sa reperaturki do kupienia

Wyczyścić, posmarowac wazeliną techniczną, ale długiego życia to mu nie wróżę

• Like 1
Opublikowano

Reakcja kwasu z klemą, zwykła korozja chemiczna. 

To teraz trzeba wyczyścić i umyć roztworem zobojętniającym kwas, wystarczający będzie  roztwór sody oczyszczonej, później doczyścić powierzchnie i wysmarować jak już wspomniano wazeliną techniczną i zmontować.

Opublikowano
6465 napisał:

do wiertła są wiertarki 😁

Chłop szuka wkrętarki a ty mu wyskakujesz z kluczem udarowym🤦 . Wkręcałeś nim kiedy wkręty 🤣🤣🤣

tak duuuużo różnych wkrętów już wkręciłem....

pawel885 napisał:

51 minut temu, slawek74 napisał:

ty miałeś kiedyś w rękach porządny klucz że piszesz że ten jest ok?

chłopie bateria porządna więcej koztuje jak ten zestaw 

do majsterkowanie lepszego nie trzeba....

bratrolnika napisał:

W dodatku na dachu

w czym problem 🤔 jeden dach sam zrobiłem i nie tylko

Opublikowano
34 minuty temu, Grzechooo napisał:

Pany takie coś wczoraj zastałem dawno nie zaglądane, jaka jest tego przyczyna?

20221015_155926.jpg

Ano taka że wazeliny to to nigdy nie widziało.

29 minut temu, Bananek napisał:

Słaby kontakt. Pewnie smar dawany na słupek przed założeniem klemy.

Wcale go tam nie było, nawet jakby był dany zwykły smar na słupek w niewielkiej ilości, byle było tłuste, reszta na wierzch, to tego by nie było na pewno.

Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, 6465 napisał:

adapter 1/2 na bity za kilkanaście zł i można robić , pare dni na dachu starczy takie rozwiązanie a później nasadki można przy maszynach kręcić żeby sprzęt w kącie nie leżał i nie zmarnował sie choć z tym momentem to teleskopowa dźwignia mocniejsza 

Edytowane przez konteno
Opublikowano

Mam taki spray do klem, ta śruba to nie jest ze słupka tylko to kawałek klemy, ciągnik pół roku temu kupiony, w kwietniu robiłem rozrusznik i pociągnąłem dodatkową masę pod śrubę rozrusznika. Zgubiło mi się pompowanie siedzenia i dlatego otworzyłem skrzynkę z aku.

Opublikowano
7 godzin temu, Dziad932 napisał:

Nie przeżywam , tylko tak mnie denerwują 

dobrze wybrałeś jeśli chodzi o parametry , co do jakości sam się przekonasz jak porobisz , tego black deckera co 6465 polecał tez bym nie brał bo bateria sporo słabsza , tylko jeden bieg no i mała słaba wolna ładowarka gabarytem jak do komórek a mam taką spaloną u siebie 

ale w sumie przy każdej wkrętarce z przedziału 1,3-2,5 Ah z kompletem 2 baterii zanim jedną rozładujesz to druga się naładuje 

Opublikowano
52 minuty temu, Grzechooo napisał:

Mam taki spray do klem, ta śruba to nie jest ze słupka tylko to kawałek klemy, ciągnik pół roku temu kupiony, w kwietniu robiłem rozrusznik i pociągnąłem dodatkową masę pod śrubę rozrusznika. Zgubiło mi się pompowanie siedzenia i dlatego otworzyłem skrzynkę z aku.

myślałem, że naprawiałeś słupek

https://allegro.pl/oferta/slupek-ogniwo-klema-akumulatora-m6-m8-7497075560

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v