Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, astrahxenon napisał:

Eeee to znaleźć dobra 9.00 i świat i ludzie d 50 z takim obciążeniem latała latami i nic się z kołami nie działo

Na mojej 900 są lux oponki. Nie popękane i bierznik lux. Tylko się tu naczytam i się stresuje. A jak będą słabe to kupię 1100. Na tych felgach co są będą. 

A i mam do niej zapasowe z windą. Myślisz że na windę do koła zapasowego to by klienta znalazł? Czy na złom?

Opublikowano

https://dlaroslin.pl/

Macie jakieś doświadczenia z tym sklepem? Generalnie kupowałem u nich ładnych kilka razy i nie miałem zastrzeżeń a jak wyglądają Wasze doświadczenia? Ewentualnie chciałbym zapytać gdzie można wysyłkowo kupić produkty BASFu? Syngenta ma swój oryginalny sklep a tu nic nie mogę znaleźć

Opublikowano
1 godzinę temu, 6465 napisał:

10t. Ładunku i zee 3t masa pojazdu. Skrzynia 12m³

Sąsiad ma d 55 i ładuje około 9 ton pszenicy , koła chyba 10,00 , jeździ bez problemów

43 minuty temu, michal1993 napisał:

Macie jakieś doświadczenia z tym sklepem? Generalnie kupowałem u nich ładnych kilka razy i nie miałem zastrzeżeń a jak wyglądają Wasze doświadczenia? Ewentualnie chciałbym zapytać gdzie można wysyłkowo kupić produkty BASFu? Syngenta ma swój oryginalny sklep a tu nic nie mogę znaleźć

Kupuje ale mam 50 km to jeżdżę sam , wysyłkowo mogę polecić Pakosa 

Opublikowano
47 minut temu, michal1993 napisał:

Można kupować choć ostatnio glupkuja z cenami

Opublikowano

Chociaż jeden podał realny przebieg 😅

Pytanie ekstra - mam sobie maszynę z siłownikiem dwustronnego działania i potrzebuje podpiąć do tego sprzęt, który chodzi na innym oleju. Da to radę tak zrobić, że podpinam jeden wąż, z siłownika zdejmuje drugi przewód i "przepycham" to, a potem odwrotnie. Czy to tak się nie da zrobić i trzebaby było rozbierać siłownik?

Opublikowano
11 minut temu, daron64 napisał:

Pytanie ekstra - mam sobie maszynę z siłownikiem dwustronnego działania i potrzebuje podpiąć do tego sprzęt, który chodzi na innym oleju. Da to radę tak zrobić, że podpinam jeden wąż, z siłownika zdejmuje drugi przewód i "przepycham" to, a potem odwrotnie. Czy to tak się nie da zrobić i trzebaby było rozbierać siłownik?

Nie potrafię Ci tego wyjaśnić ,na jednych siłownikach .bez problemu ,na drugich ,nie da się .

Opublikowano

Heh czyli narazie wiem tyle, ile wiedziałem przed napisaniem 😅 

Jeśli to coś pomoze, to chodzi o siłownik od famarolki u236.

Chyba trzeba będzie po prostu spróbować. 

Opublikowano
52 minuty temu, kizak napisał:

Nie potrafię Ci tego wyjaśnić ,na jednych siłownikach .bez problemu ,na drugich ,nie da się .

A niby kiedy się nie da? Bo moim zdaniem zawsze można zrobić tak jak napisał daron, oczywiście wypięty przewód nie może być zaślepiony a olej powinien swobodnie gdzieś spłynąć

Opublikowano
1 godzinę temu, vat napisał:

A niby kiedy się nie da? Bo moim zdaniem zawsze można zrobić tak jak napisał daron, oczywiście wypięty przewód nie może być zaślepiony a olej powinien swobodnie gdzieś spłynąć

nieprawda , nie w każdym ,muszą mieć jakieś zawory czy coś   , jest jakiś myk ,spuszczaliśmy z krokodyla ,coś tam mieszaliśmy przewodami i dało się bez rozbierania,lecz nie pamiętam kolejności,czy do tego nie braliśmy jeszcze innego siłownika by podtrzymać ciśnienie  ,nie pamiętam .

Opublikowano
5 godzin temu, daron64 napisał:

Da się o ile nie ma zamka hydraulicznego. 

Opublikowano
3 godziny temu, kizak napisał:

nieprawda , nie w każdym ,muszą mieć jakieś zawory czy coś   , jest jakiś myk ,spuszczaliśmy z krokodyla ,coś tam mieszaliśmy przewodami i dało się bez rozbierania,lecz nie pamiętam kolejności,czy do tego nie braliśmy jeszcze innego siłownika by podtrzymać ciśnienie  ,nie pamiętam .

Chyba piszesz o przypadku gdy siłownik jest połączony z tzw. Zamkiem hydraulicznym  ale to już insza inszosć

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v