Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
18 minut temu, Partyzant85 napisał:

To nie jestem jedyny :D Ale jak dwa lata temu zamówiłem żyłki do kosy spalinowej i tarcz do szlifierki to jeszcze na 3 lata mi to wystarczy :D  

@danielursus3p - pikny jest 😍. Kiedyś se kupie Maseja jak z Renatą rozwód wezmę albo do pomocy jakiego 3050

Fajne traktory. Mnie się podobują ale na razie nie na sprzedaż 😁

Opublikowano
17 minut temu, Partyzant85 napisał:

To nie jestem jedyny :D Ale jak dwa lata temu zamówiłem żyłki do kosy spalinowej i tarcz do szlifierki to jeszcze na 3 lata mi to wystarczy :D  

@danielursus3p - pikny jest 😍. Kiedyś se kupie Maseja jak z Renatą rozwód wezmę albo do pomocy jakiego 3050

Ja aż takich zapasów nie robię. Budżet nie pozwala :)

11 minut temu, bratrolnika napisał:

Wypinam pod napięciem najczęściej, i jeszcze żyje

W mojej opinii do zapinanych warto dopłacić jeśli łączysz linke z linka, bądź linke z drutem

A łatwość obsługi? Tzn widziałem, że nie trzeba inżyniera do tego, chodzi mi o takie ogólne wrażenie, któryni wygodniej się laczy

Opublikowano
38 minut temu, danielursus3p napisał:

Siedzą ładnie  :)

20210710_184213.jpg

:) Niech  scieraja sie  jak najdluzej i wszelakie gwozdzie,prety omijaja. Dzieki za fotke.

Opublikowano
26 minut temu, daron64 napisał:

A łatwość obsługi? Tzn widziałem, że nie trzeba inżyniera do tego, chodzi mi o takie ogólne wrażenie, któryni wygodniej się laczy

Zapinane oczywiscie wygodniejsze, ale nie ma problemu również z tymi wciskanymi

• Thanks 1
Opublikowano
26 minut temu, Narko napisał:

:) Niech  scieraja sie  jak najdluzej i wszelakie gwozdzie,prety omijaja. Dzieki za fotke.

Miejmy nadzieję. Od tygodnia na traktorze i są całe.. wulkanizator mówił że lepsze te jak tureckie kartoflaki, opony w żadnym miejscu nie na prawiane/łatane.  

Opublikowano
bratrolnika napisał:

Teraz sprawdziłem, na smarcie w rok zaoszczędziłem 450zł, a to i tak mało, bo pierwszego roku było prawie 800zł

Właśnie sprawdziłem swojego smarta i tam jest że zaoszczędziłem 1714,32. Na allegro zamawiam dosłownie wszystko bo po co mam do miasta specjalnie jeździć. A smarta wykupiłem jak tylko postawili paczkomat niedaleko (jakieś 2 lata temu) a pierwsze co kupiłem na smarta to były nożyki do maszynki do golenia😉

• Like 1
Opublikowano
6 godzin temu, jahooo napisał:

Ja tam z częściami korzystam z opcji smart z kurierem - nie trzeba się szwendać, paczka do domu. Jak grubsze zakupy, warto. Tylko trzeba mieć obeznanie w cenach, bo nie jedno już kupiłem na miejscu w sklepie sporo taniej niż ten "zysk" ze smart

To dobre masz sklepy albo słabo szukasz w necie, praktycznie wszystko potrafię kupić taniej w necie niż w jakimkolwiek okolicznym sklepie niezależnie od rodzaju asortymentu. 

• Like 1
Opublikowano

Te ,,pany '' i ,,panie '' to patrzą na ciebie bo pierwszy toast podnosisz i ty najgorszy ,ale koło jedenastej  czy drugiej ty na kopytach i ze swoją panią harcujesz na sali ,a on swój krawat barszczem karmi ,to już nikt nie widzi

Opublikowano
10 godzin temu, KlimekPL napisał:

To dobre masz sklepy albo słabo szukasz w necie, praktycznie wszystko potrafię kupić taniej w necie niż w jakimkolwiek okolicznym sklepie niezależnie od rodzaju asortymentu. 

Jak się pracuje na etacie, nie zawsze jest czas szwędać się po sklepach, czasem dla 10zł nie warto tracić pół dnia na szukanie.

• Like 1
Opublikowano

Duże dobre sklepy rolnicze mają artykuły tańsze niż na necie (na pewno nie wszystkie). Jakiś czas temu kupowałem wąż do paliwa fagumit o średnicy 25mm i kupiłem u "Jaryszków" za 20 zł/m. Najtańszy na allegro był złotówkę albo trzy droższy plus wysyłka - nie każdy sprzedawca ma smarta.

Co do samego smarta: zauważyłem, że u niektórych sprzedawców przedmiot ze smartem jest droższy niż taki sam bez smarta. Także trzeba uważać...

Ostatnio zacząłem kupować oleje do maszyn, ciągników na allegro i zauważyłem że na aukcjach fotografie przedstawiają etykietę na opakowaniu taką jaką spotyka się w sklepach stacjonarnych. Natomiast produkt jest przysyłany z inną etykietą, samo opakowanie jest takie samo, parametry się zgadzają. Tak jakby produkty nie pochodziły z polskiej sieci dystrybucyjnej, brak niektórych znaków ostrzegawczych. Kupowałem oleje orlenu, jasola...

0

Opublikowano

Ja częściej teraz kupuję w sklepach internetowych niż na allegro, bo w swoich sklepach te same firmy mają produkty taniej. Porównajcie sobie ceny sklepu dlaroslin.pl na ich stronie a te na aukcjach - tak dla przykładu.

Opublikowano

Wypatrzyłem fotelik dla dziecka w internecie 380zł sprzedający sklep Bambi Płock. Pasuje jestem w Płocku poszedłem do tego sklepu chce kupić a tam cena 470zl ten sam fotelik. Odszedłem od kasy i kupiłem na aukcji.Jak im pokazałem to mi kazali odebrać osobiście a że przesyłka była 0zl to nie wziąłem tylko kazałem Wysłać.

Opublikowano
37 minut temu, jahooo napisał:

Ja częściej teraz kupuję w sklepach internetowych niż na allegro, bo w swoich sklepach te same firmy mają produkty taniej. Porównajcie sobie ceny sklepu dlaroslin.pl na ich stronie a te na aukcjach - tak dla przykładu.

Czasem tak jest, ale ja miałem takie se doświadczenia jeśli chodzi o sklepy. Tzn często bardzo przedłużała się wysyłka, za to z allegro zawsze szybko szło

27 minut temu, 6465 napisał:

Wypatrzyłem fotelik dla dziecka w internecie 380zł sprzedający sklep Bambi Płock. Pasuje jestem w Płocku poszedłem do tego sklepu chce kupić a tam cena 470zl ten sam fotelik. Odszedłem od kasy i kupiłem na aukcji.Jak im pokazałem to mi kazali odebrać osobiście a że przesyłka była 0zl to nie wziąłem tylko kazałem Wysłać.

My fotelik oglądaliśmy w smyku bodajże - tysiak. Na internecie taki sam w innym sklepie trochę ponad 8 stów z darmową wysyłka. 

Opublikowano

Pytanie z innej beczki. Uciążliwy sąsiad. Non stop praktycznie muzyka rozwalona maksa. Ściany się trzęsą a mam do niego ok 100m. Zwracanie uwagi nie działa co więcej powoduje efekt odwrotny. Co z takim idiota zrobić. Policja coś z nim zrobi? Nawet jak kosi trawę to musi mieć tak rozwalone radio żeby słyszał muzykę. Nie da się żyć.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v