Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
DANDYS napisał:

po 35 za 4klase 10-15km od domu , dobra cena ?

cena chyba mocno zależy od rejonu, bliskości dużego miasta, czy też od ilości osób, które kupują w okolicy (u mnie np. producenci mleka łapią wszystko co popadnie, to i cena nakręcona jest).

Opublikowano
FarmerDyzio napisał:

to ta działka ma 5 km długości czy jak ?😂Zmeliorowane ? jeżeli koło domu chodzi po 60 tys to warto.

nie,chodziło że oddalona

Aktis napisał:

DANDYS napisał:

po 35 za 4klase 10-15km od domu , dobra cena ?

cena chyba mocno zależy od rejonu, bliskości dużego miasta, czy też od ilości osób, które kupują w okolicy (u mnie np. producenci mleka łapią wszystko co popadnie, to i cena nakręcona jest).

u nas za to drobiarz bierze wszystko

Opublikowano

dobra ale spory kawałek jeździć .....wolał bym dać 40 i koło domu takie moje zdanie 

Opublikowano

Koło domu czyli z 5-7km ja wiem że dziś koło domu to już wszystko dawno sprzedane ...

Opublikowano
zkordalski napisał:

Koło domu czyli z 5-7km ja wiem że dziś koło domu to już wszystko dawno sprzedane ...

nie wszystko , nawet wujek dał innym ziemię ,jest wystawiona za 150 tys 4ha 3-4klasa ale nie idzie się dogadać

hardkor113 napisał:

A co to jest przejechac 10 czy 15 km do pola? Na dzisiejszy sprzet i jego mozliwosci moment i jestes.

u mnie jeszcze średniowiecze ,😅

Opublikowano

Nawet na dobry sprzęt 15 km to robi się problem ,głównie w żniwa odebrać od kombajnu i dowieźć na gospodarstwo do silosu

Opublikowano
1 godzinę temu, DANDYS napisał:

nie wszystko , nawet wujek dał innym ziemię ,jest wystawiona za 150 tys 4ha 3-4klasa ale nie idzie się dogadać

Nie wiem czy dobrze zrozumiałem, to ten wujek wystawił za tyle?

Jeśli oficjalnie  tak ogłosił to dogaduj notariusza i kupuj.

W ubiegłym tygodniu 3,92 ha 2 i 3a z placem stodołą i garażami, wodą i prądem w działce (niestety tylko 1 faza) 285000zł. Na razie umowa przedwstępna na 150000, reszta w styczniu jak ruszy de minimis.

Opublikowano (edytowane)
12 godzin temu, Agrest napisał:

Nie wiem czy dobrze zrozumiałem, to ten wujek wystawił za tyle?

Jeśli oficjalnie  tak ogłosił to dogaduj notariusza i kupuj.

W ubiegłym tygodniu 3,92 ha 2 i 3a z placem stodołą i garażami, wodą i prądem w działce (niestety tylko 1 faza) 285000zł. Na razie umowa przedwstępna na 150000, reszta w styczniu jak ruszy de minimis.

nie, oddał dla goscia ziemie uprawia ja tam juz kilka lat , chce niby to sprzedac ten gosciu zadłużony i tak odwleka kupna, ten czeka na niego bo w niego chyba zapatrzony, kazdy to chcial kupic ale on mowi Nie , bo ma kupic ten co dzierzawi , trudne do zrozumienia ale nie chce sprzedac mi zeby sie chyba nie drobił , i ojciec tez mowi ze mi tego nie sprzeda i zebym dal sb spokoj 

Edytowane przez DANDYS
Opublikowano

To dziwny typ.

Widzę że wystawione przez pośrednika sprzedaży nieruchomości. Nie idzie jakoś tego załatwić przez biuro?

W umowie z biurem są chyba jakieś zobowiązania i prowizje. Dzwoń do nich i pytaj, 

Opublikowano

Witam czy warto kupować Łąke 80 ha w kawałku za 24 tyś, klasa Ł IV I Ł V, oddalona od de mnie 20 km, wszystką ziemie mam w promieniu 4 km, ale już się skończyły się duże pola do kupowania, ostatnio za 31ha zapłaciłem 1, 1 mln zł (klasa 4a-5), co do łąki myślałem aby ją jak co zaorać, ale jest tam ziemia torfowo-mursowo - mineralna, jakbym zostawił jako łąkę to bym zrobił rolnosia i z 2800 tyś dopłat do ha co roku wychodziło, mam 200 krów (420 sztuk bydła)  więc skarmić miałbym gdzie to, ale łąk już zbytnio nie potrzebuje, z góry z a doradztwo dziękuję co mam zrobić 

Opublikowano
Arczi_farmer napisał:

Witam czy warto kupować Łąke 80 ha w kawałku za 24 tyś, klasa Ł IV I Ł V, oddalona od de mnie 20 km, wszystką ziemie mam w promieniu 4 km, ale już się skończyły się duże pola do kupowania, ostatnio za 31ha zapłaciłem 1, 1 mln zł (klasa 4a-5), co do łąki myślałem aby ją jak co zaorać, ale jest tam ziemia torfowo-mursowo - mineralna, jakbym zostawił jako łąkę to bym zrobił rolnosia i z 2800 tyś dopłat do ha co roku wychodziło, mam 200 krów (420 sztuk bydła)  więc skarmić miałbym gdzie to, ale łąk już zbytnio nie potrzebuje, z góry z a doradztwo dziękuję co mam zrobić 

jak Ci wyszło 2800zł do hektara z łąki ? wytłumacz mi

Opublikowano
3 godziny temu, ZELKOW napisał:

jak Ci wyszło 2800zł do hektara z łąki ? wytłumacz mi

Dopłaty stałe (ok 950 zł) + ochrona obszarów roślinych (ok 1200 zł) + ptaszek (250) +roślinka (250)  =2650 zł jeżeli dobrze liczę, kiedyś miałem te pakiety to wychodziło około 2000 zł, tylko że stawki wzrosły od wtedy, trzeba być w tym pakiecie przynajmniej 5 lat, oraz się kosi dość późno łąki chyba po 15 czerwca oraz trzeba zostawić 5-8 % łąki, więc coś za coś

Opublikowano
59 minut temu, Arczi_farmer napisał:

Dopłaty stałe (ok 950 zł) + ochrona obszarów roślinych (ok 1200 zł) + ptaszek (250) +roślinka (250)  =2650 zł jeżeli dobrze liczę, kiedyś miałem te pakiety to wychodziło około 2000 zł, tylko że stawki wzrosły od wtedy, trzeba być w tym pakiecie przynajmniej 5 lat, oraz się kosi dość późno łąki chyba po 15 czerwca oraz trzeba zostawić 5-8 % łąki, więc coś za coś

Nie ma takich pakietów :P A tych które są nie można łaczyć.