Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 godzin temu, Zdzinio napisał:

Tak chwalicie to swoje Podlasie a to chyba najgorsze zadupie i bida w Polsce. Byłem dzisiaj u was to naprawdę szkoda mi się zrobiło samochodu dziury nie do opisania! A co do Piątnicy to jak biorą taki syn jak ja dzisiaj widziałem u jednego ich dostawcy to dla mnie musieli by zrobić klase super extra. Najwidoczniej próby biorą według chińskiej normy bo w Łowiczu to nawet za darmo by tego nie wzięli!

Te wszystkie normy, och i ach Piątnicy to pic na wodę. Zarządzanie i handel - mistrzostwo.

Opublikowano
Zdzinio napisał:

Tak chwalicie to swoje Podlasie a to chyba najgorsze zadupie i bida w Polsce. Byłem dzisiaj u was to naprawdę szkoda mi się zrobiło samochodu dziury nie do opisania! A co do Piątnicy to jak biorą taki syn jak ja dzisiaj widziałem u jednego ich dostawcy to dla mnie musieli by zrobić klase super extra. Najwidoczniej próby biorą według chińskiej normy bo w Łowiczu to nawet za darmo by tego nie wzięli!

Tak się składa że w tym twoim Łowiczu niedługo będą brać za darmo. Tylko te twoje jakościowe super ekstra :D

Opublikowano
20 minut temu, tumiwisizm napisał:

Tak się składa że w tym twoim Łowiczu niedługo będą brać za darmo. Tylko te twoje jakościowe super ekstra :D

Oj żebyś się nie pomylił !gorzej jak będzie na odwrót 

Opublikowano (edytowane)

Nie mogę się z wami zgodzić bo w produktach Piątnicy naprawde czuć jakość i to zawsze czyli jest i powtarzalność.  To co tam niby kolego widziałeś za syf??? Oni naprawdę tego pilnują jako mleczarnia jak znajdą wirówkę to wyjazd i to bez dyskusji . Podobno od marca ma wejsc dobrostan w oborze ze nie może być więcej krów niż legowisk bo jak nie spełniasz to cena -10groszy

Edytowane przez Gość
Opublikowano

U lidera jak to lidera wirówki to nikt tego nie pilnuje z resztą po co zakładać jak laborantki mleko załatwiają i nie raz już o tym słyszałem.

Opublikowano

to miało być ironiczne do tego komentarza

Zdzinio napisał:

wszędzie ale to wszędzie można znaleźć rodzynka który będzie miał wszytko w dupie i nie tylko w Piatnicy czy Mlekowicie. ale taki przypadek nie może rzutować na opinie o całości. Piątnica od marca wprowadza do ceny tzw dobrostan. pewnie zaraz po zebraniach zaczną się kontrole

Opublikowano
8 godzin temu, Zdzinio napisał:

Chłopie a byłeś na Mazurach? 😛 drogi szerokości samochodu 

Opublikowano

w łowiczu jak rada przegłosuje pakiet dla "zdrajcow" tzn np wypłata udziałów wstrzymana na 5lat(udziały wypłacame beda od 6-10 lat) nikt nie mówi o zabraniu tylko wstrzymaniu! to bedzie sie szykowac kolejna podwyżka. ale to zależy od rady

Opublikowano

a ja czytałem, że z poziomu ministerstwa prawnie mają sie zająć takimi dziadowskimi spółdzielniami typu Łowicza które latami blokują udziały. Także nie dziel jeszcze skory na niedźwiedziu 

a dodatkowo o ile nie zbankrutują to kiedyś trzeba będzie je wypłacić, a to zagwarantuje za kilka lat prawdziwą kumulacje szczęścia 

Opublikowano

za 6 lat to juz bedzie mlekpol:d @takisobierolnik to sa tylko propozycje najbardziej realna to taka aby wyplaty udzialow nie przekraczaly 60% z wplywow udzialow. Osoba odchodzaca do innego podmiotu na wyplate udziałów ma 10 lat tyle status. Czy ma to byc ratalnie, jednorazowo decyduje rada a przyklepuje zarzad

Opublikowano

Czytać się tego nawet nie chce ciągłe odwracanie uwagi od prawdziwych winowajców całego bałaganu. Umowa była podpisana na konkretnych warunkach i konkretnie są opisane warunki odzyskania udziałów. Podejrzewam że nie ma pieniędzy na wypłatę udziałów i stąd te kombinacje 

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, boo45 napisał:

nie martw sie zarzad na to sie niezgodzi, zalezy im aby ludzie wracali. jest to tylko jedna z wielu propozycji rady

Z tym zależy to bym polemizował. Gdyby tak było to by inaczej postępowali, a nie masowo kupowali przerzut.

Edytowane przez pawelol1905
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez marconi965
      Witam, od paru dni zmagam się z coraz mniejszą wydajnością u krów mlecznych. W tej chwili dojnych jest 9 sztuk (wszystkie HF), dzienna wydajność wynosi ok 70 litrów. Krowy dostają dziennie ok. 15 kg kiszonki z kukurydzy, 10 kg sianokiszonki, 10 kg siana, 3 kg śruty zbożowej (owies, pszenżyto, jęczmień) i 1 kg śruty rzepakowej/szt. Czy miał ktoś z was podobny problem? Wiele sztuk jest młodych, ale przynajmniej połowa stada jest po wycieleniu, także dziwi mnie ta mała ilość mleka. Bardzo proszę o pomoc. Pozdrawiam.
    • Przez marconi965
      Witam, od kilku dni mam problem z zawartością wody w mleku, podejrzewam że to wina chłodni. Jest to schładzalnik 600 litrów. Zauważyłem, że gdy jest mało mleka, na ściankach skrapla się woda, która dostaje się do mleka. Czy miał ktoś podobny problem, lub wie co może być przyczyną? Dodam tylko że temperatura mleka zawsze jest właściwa. Proszę o pomoc.
    • Przez marconi965
      Witam, kilka dni temu pisałem o problemie z wodą w mleku. Na początku poziom wynosił 1%, teraz zwiększył się do 2.5%. Robiłem próbki w kilku laboratoriach, bezpośrednio od krów mleko, wychodzi woda. Odpada więc awaria chłodni czy wina kierowcy. Po zrobieniu wynikow wychodzi bialko- 3.2%, tłuszcz 4,4%, sucha masa-12.3%, ph- 6.6, woda 2.5%. Kontaktowałem się z doradcą zywieniowym, każdy rozkłada ręce. Miał ktoś może podobny przypadek i potrafi pomóc?
    • Przez krzysiu12
      Witam!
      Oddałem dziś dwie próbki mleka do zbadania ze zbiornika i wyniki bardzo mnie zaskoczyły. Były duzo wyższe paramtery (bakterie i somatyka) niż w mleczarni.
      Nie ma zadnych zapalen u krów a somatyczne w pierwszej próbce wynosiły 590 a w drugiej 520 a w mleczarni 250.
      Bakterie ponad 400 a w mleczarni 30.
      Mocznik 96 przy białku w mleku 3.4 i tłuszczu 4.4.
      Czy myślicie ze te wyniki moga byc wiarygodne? Nie wiem co o tym mysleć.
    • Przez michaloski16
      Witam 
      Mam pytanie. Mam 7 krow i chciałbym zacząć oddawac mleko. Co mi jest do tego potrzebne? Jakie wymogi muszę spełnić?  Dodam ze moją obora jest na głębokiej ściółce. Proszę o szybką pomoc☺
  • Dodaj nową pozycję...
v