Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Biznes panie biznes. Ruski raz dwa by zrobił z tym porządek, a u nas rączkę posmarują lepiej i będzie ciiisza. Teraz przed wyborami trzeba się wykazać to będą piętnować. 

Opublikowano

Pamiętam jak dziś jak dostawcy mlekuty tutaj bronili swojego wodza, że dzięki temu, że ciągnie ser od szwaba zarabia i jest w stanie płacić im lepiej za mleko. Więc co ma mówić? 

Opublikowano

Ale z mięsa skąd ??

Zresztą co ja gadam ? Jakie mięso ? W parówkach ?

Opublikowano

,No i bardzo dobrze , że wszystko opublikowali, ale co to zmieni?  Będą jakieś kary? Kontrakty zdobywa się cena . Najpierw za d*pę zagranicznym sklepom się wziąć , tak aby male podmioty miały szansę na uczciwe , stabilne długie kontrakty.

Opublikowano (edytowane)
12 godzin temu, Jaro70 napisał:

Polmlek to pikuś podług mlekovity a mlekovita to pikuś podług sokołowa  ........

Polmlek przebił wszystkich ale co mu się dziwić to prywatny podmiot dwóch właścicieli. Dziwię się tylko tym co oddają tam mleko bo wspierają ich rozwój a swój upadek. "Spółdzielnie" z tej listy bardzo nie ładnie !!!!

Reasumując MLEKPOL to prawdziwa spółdzielnia 😊

Edytowane przez grzesiu
  • Like 1
Opublikowano
11 godzin temu, pedro2 napisał:

Ja mam jeszcze z 2017 10 bel gnoju i nic nie pęka to co to za folia czesiu? Apropo jakby był chętny to oddam za symboliczną flaszkę 😋 nie mogę znieść tego smrodu bo okropnie mokre. 

w zeszłym roku zakupiłem taką, nie wiem może za mocno ustawiony naciąg na owijarce, albo folia tylko na rok;)

20190823_164928.jpg

Opublikowano
22 minuty temu, czesio1612 napisał:

w zeszłym roku zakupiłem taką, nie wiem może za mocno ustawiony naciąg na owijarce, albo folia tylko na rok;)

20190823_164928.jpg

Używam tylko ensibala , dwa lata bez problemu wytrzymuje  a i trzy jak coś nie podziurawi, oszczędzisz 50 zł a wystarczy, że 1 belkę zepsujesz i już ile masz w plecy? 

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, grzesiu napisał:

Polmlek przebił wszystkich ale co mu się dziwić to prywatny podmiot dwóch właścicieli. Dziwię się tylko tym co oddają tam mleko bo wspierają ich rozwój a swój upadek. "Spółdzielnie" z tej listy bardzo nie ładnie !!!! Teraz wiadomo skąd współpraca mlekovity i Sokołowa. 

Reasumując MLEKPOL to prawdziwa spółdzielnia 😊

To się nie dziw bo twój Mlekpol nie kupi mleka z całej Polski, powiem tylko że po przejściu do polmleku mam ok 2k więcej niż w miałem w Jogo więc  może dla Ciebie to nic ale dla wielu liczy się  każdy  grsz

Edytowane przez Łolek
Opublikowano

Ja Cię doskonale rozumiem każdy grosz się liczy. Najważniejsze jest bycie z mądrze prowadzoną spółdzielczością. Przy okazji zawirowań w Łowiczu pisałem że w woj łódzkim jest potencjał mleka lale trzeba to umieć robić potrzeba tam dobrego stabilnego dobrze zarządzanego podmiotu który zawalczy o duże ilości dobrej jakości surowca. To przecież takie proste potrzeba tylko odwagi i odpowiednich decyzji. 

Opublikowano

Jak jesteś mały,to raczej w tej branży marnie skończysz,no może potrzepiesz się chwilę ,gdy jesteś już trochę ,,ogarnięty''z gospodarką,i zapleczem. Wszędzie liczy się zysk i odpowiednia ilośc produktu w odpowiednich parametrach. Kiedyś dziadek mówił ,,jak biedny idzie tańcować,to muzykanty sr.. idą''.,  ,,bogatemu to i byk się ocieli'',,dlaczego głupiś,bo biedny     dlaczego biedny,bo głupi'', ....... i z tym wiatrem.....👀

Opublikowano (edytowane)

Ustawa o sklepach wielkopowierzchniowych miała wejść i co? Weszła czy odrzucili?

Edytowane przez Gość
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez POLKOP
      Jak widzicie przyszłość swoją w dzisiejszym swiecie pełnym wymogów i innych przeszkod jako hodowcy bydła mlecznego. Czy dacie rade sprostac wyzwanią.
    • Przez fd65
      czy jest jakaś firma lub mleczarnia która skupuje mleko kozie i po ile płacą za litr?
    • Przez shrek
      Panie i panowie mam pytanko jak w temacie : ile mniej więcej procentowo wydajecie na zakup pasz wszelkiego rodzaju ( np. pełnoporcjówki, wysłodki itp. ) w stosunku do pieniędzy za mleko ??
      Np. dostaję za mleko średnio co miesiąć 20 tys, zł i wydaje na zakup pasz około 4 tys. miesięcznie czyli około 20%. czy to dużo ?? czy nie ?? i jakie są uwas te proporcje ?? mi sie wydaje że to sporo i staram sie obniżyc ten stosunek ) czy to jednak w normie ???

Jeżeli jest już taki temat to sorry ale nie udało mi sie znaleść więc prosze o link
    • Przez northeastern
      Tak jak w temacie,chciałbym się dowiedzieć czy potrzebne są jakieś pozwolenia na te kilka metrów kwadratowych
    • Przez bekba
      Witam

Piszę w związku z sygnałem który dostałem od znajomego. Otóż ów znajomy zasygnalizowal mi ze w firmie z tematu kradną mleko!!! Zbiorniki starszej generacji(taki jak moj) nie posiadaja wyświetlacza i trzeba mierzyc poziom mleka manualnie(jak mleko sie ustanie i jest schlodzone) toteż nie mieżyliśmy poziomu mleka ufając w uczciwość kierowcy. Jakież było nasze zdziwienie gdy zadzwonił znajomy i zmierzyliśmy poziom mleka a na kwicie z dostawy było 150 litrów mniej!!! Nikt by nie robił afery o 10 litrów. Jest to proceder uprawiany przez kierowców ponieważ jest to WYNAJĘTA FIRMA PRZEWOZOWA. Mleko dopisują nieuczciwym rolnikom i dzielą sie zyskiem. W moim przypadku to jest strata bagatela 3tys zł/mieciąc. Najgorsze jest to że nie ma tego jak udowodnic bo kierowca wyprze sie ze zrobił to jednorazowo. u nas pomiar nie zgadzał sie za każdym razem odkąd dowiedzielismy sie o sprawie w koncu nakryliśmy go na gorącym uczynku jak przelewał mleko. i przelał nam spowrotem. ale nie ma żadnej gwarancji że proceder sie nie powtórzy. Kierowca wzruszal tylko ramionami. Nadmieniam ze w poprzedniej mleczarni nikomu nawet do glowy nie przyszlo by zeby robic takie rzeczy.....Alarmuje że jest taki problem. Piszcie czy też spotkaliście sie z tym problemem i jaki macie pomysł zeby zlikwidowac ten proceder....
  • Dodaj nową pozycję...
v