Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, RolnikTivi napisał:

ODRADZAM Polmlek złodzieje jakich mało 

Oddajesz tam ?jeśli tak to napisz coś więcej ,choć jak czytam tutaj to uczciwych coraz mniej albo wcale😁

Edytowane przez Łolek
Opublikowano (edytowane)

w ozo maja bardzo dobre produkty smakowo  maja swoje sklepy i ludzie bardz chwala ze smaczne ,  nie umieją   tego wykorzystać to musi ktos to wziąść  co ma  dobrych  handlowców  rynki  to zarobi na tym i zmniejszyc zatrudnienie w mleczarni o 50 osób  to napewno bedzie   na plusie mleczarnia

Edytowane przez strsw33
Opublikowano (edytowane)

Wiesz problemem małych podmiotów jest dystrybucja ich produktów. Detalicznych sklepów osiedlowych jak na lekarstwo i ich liczba topnieje w zastarszajcym tempie. Wejście do sieci przynajmniej detalicznej to wszystko kosztuje a i tak robią łaskę lub wcale nie chcą współpracować. Wejście do sieci międzynarodowych jest nie możliwe dla takich podmiotów lub produkcja grubo poniżej opłacalności. 

1 godzinę temu, valadin1 napisał:

W ozo dzienny skup około 80 tysięcy więc nie dużo. Ale nie wiem po co Ci potrzebna ta informacja 

Po co mi ta wiedza? 

Edytowane przez grzesiu
X
Opublikowano
2 godziny temu, grzesiu napisał:

Ile tam jest obecnie dziennego skupu mleka?

No nie wiem do kogo było skierowane to pytanie. 

@strsw33 masz rację szczególnie z zatrudnieniem bo na produkcji jest dużo za dużo ludzi a to generuje znaczące koszty. 

Sklepów detalicznych może i jest mało ale najpierw to trzeba chcieć wejść nawet na ten rynek lokalny bo ja osobiście nigdzie nie mogę znaleźć ich produktów. 

Opublikowano (edytowane)
Dnia 1.04.2019 o 19:47, LUKASIU1983 napisał:

Ja też do jogo oddaje i jeszcze mnie kroją na litrach ( pisałem tu wcześniej) a też masz 3 miesiące wypowiedzenia ? 

Polecam Polmlek. Bardzo dobra mleczarnia nie potrzeba szukać niczego więcej.  

Edytowane przez Łukasz95
Opublikowano

Koledzy unikajcie Mlekovity!!!!!!

Parametry z mleczarni oddział Baranowo 

Tł 4.03    bi 3.39 z niezależnego labolatorium tł 4.56 bi 3.62 i co tu zrobić? Zostawić tak , chyba nie.  Różnica w cenie byłaby jakieś 8gr gdyby było nie zaniżone 

• Like 1
  • Confused 1
Opublikowano (edytowane)
53 minuty temu, Jaro70 napisał:

Tł 4.03    bi 3.39 z niezależnego labolatorium tł 4.56 bi 3.62 i co tu zrobić? Zostawić tak , chyba nie.  Różnica w cenie byłaby jakieś 8gr gdyby było nie zaniżone 

Rolnik tivi ostrzega przed Polmlekiem Ty przed Mlekowita Ozo sie sypie Łowicz też to zostaje chyba tylko grzesia Mlekpol przerzut albo emerytura, a tak serio to jest nieciekawa sytuacja 

Edytowane przez Łolek
Opublikowano
17 godzin temu, Łolek napisał:

Oddajesz tam ?jeśli tak to napisz coś więcej ,choć jak czytam tutaj to uczciwych coraz mniej albo wcale😁

Oddawalem, robią co chcą, jedynie z klasami się nie martwisz czasami jak cie chcieli udupic to przyjeżdżali z nienacka klasy pobrać, kiedyś już pisałem tutaj historie jak znajomy zadzwonił do przedstawiciela bodajże 2014 rok i zapytał ile przy danym litrarzu mu zapłacą to powiedział że 1,50 a  miał 1,20 także awanturę zrobił w mleczarnia i miał 1,50, oni aby klienta zdobyć, prezes lata helikopterem a ty doisz w kryzysie za 90gr. Ktoś do nich wypowiedzenie wysłał, miał daleko jechać i z końcem września bo tak miał w umowie że musiał wtedy złożyć to oni stwierdzili że nie doszło 

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Jaro70 napisał:

O co ci chodzi? Kolega kosacki napisał przecież, że to nie są złodzieje, tylko laboratorium mlekovity ma wszystkie niezależne atesty. Głównie prezesa. 😁

1 godzinę temu, Jaro70 napisał:

😁

Edytowane przez komizmo
  • Haha 1
Opublikowano

@Jaro70 gdzie badałeś? Mi ostatnio minimalnie wzrosły. Raz jednych raz, drugich skroją dla niepoznaki.

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, RolnikTivi napisał:

Oddawalem, robią co chcą, jedynie z klasami się nie martwisz czasami jak cie chcieli udupic to przyjeżdżali z nienacka klasy pobrać, kiedyś już pisałem tutaj historie jak znajomy zadzwonił do przedstawiciela bodajże 2014 rok i zapytał ile przy danym litrarzu mu zapłacą to powiedział że 1,50 a  miał 1,20 także awanturę zrobił w mleczarnia i miał 1,50, oni aby klienta zdobyć, prezes lata helikopterem a ty doisz w kryzysie za 90gr. Ktoś do nich wypowiedzenie wysłał, miał daleko jechać i z końcem września bo tak miał w umowie że musiał wtedy złożyć to oni stwierdzili że nie doszło 

Ja w spółdzielni doilem za1zl a prezes miał 50k służbowe auto i kierowcę     także z tą sprawiedliwością to jest różnie 😉

Edytowane przez Łolek
Opublikowano
2 godziny temu, Jaro70 napisał:

Wiesz... trzeba brać skądś pieniądze na kupno nowych zakładów ;)

Opublikowano
3 godziny temu, Łolek napisał:

Rolnik tivi ostrzega przed Polmlekiem Ty przed Mlekowita Ozo sie sypie Łowicz też to zostaje chyba tylko grzesia Mlekpol przerzut albo emerytura, a tak serio to jest nieciekawa sytuacja 

Setny raz zaznaczam, że nigdy nie byłem ani nie jestem związany z SM Mlekpol!!! Wszystkie moje pochlebne opinie o działalności tej spółdzielni wynikają z mojej analizy wiedzy i przekonań. Jednym może się to podobać innym nie. Sami już w wielu przypadkach zauważacie i przyznajecie mi rację że MLEKPOL to prawdziwa uczciwa spółdzielnia. 

Odnośnie przejmowania to jak sami widzicie niektórzy biorą wszystko bezwzględnie nie ważne jak głęboki jest problem i czy da się z niego jakoś wyciągnąć ten podmiot. Moim zdaniem starając się przyłączyć spółdzielnie trzeba mieć na nią pomysł, znać jej słabe i dobre strony, prawdziwy stan zadłużenia!!! Wtedy można rysować plan na inwestowanie w to aby ta konsolidacja była w konsekwencji zyskowna dla wszystkich właścicieli czy tych którym się noga podwinęła czy tym którzy wyciągają pomocną dłoń.

• Like 2
Opublikowano

Ja oddaje do SM Mlekovita oddział w Łaszczowie. narazie nie narzekam. Oddawałem wcześniej mleko z baniek wychodziło mi nawet po 1.28 a teraz od marca założyłem zbiornik i zobaczymy juz nie długo fakturka koło 15 stego przyjdzie to zobaczymy

• Confused 1
Opublikowano
1 godzinę temu, szymon360 napisał:

Ja oddaje do SM Mlekovita oddział w Łaszczowie. narazie nie narzekam. Oddawałem wcześniej mleko z baniek wychodziło mi nawet po 1.28 a teraz od marca założyłem zbiornik i zobaczymy juz nie długo fakturka koło 15 stego przyjdzie to zobaczymy

a gdzie wcześniej odstawiałeś z baniek jeśli mozna wiedziec

Przed chwilą, wielgus napisał:

to jescze biorą z baniek

Opublikowano
Dnia 2.04.2019 o 11:20, kosacki napisał:

te próbne udoje federacji to o kant d*py jaki Ci federacja liczy te średnia cztery udoje od krowy razy tłuszcz z 4 udojów ? ile udojów w zbiorniku weź se zbadaj rano i wieczorem tłuszcz zobaczysz róznica jaka najlepiej napisać ze kradną

Nie masz bladego pojęcia nam już nie chodzi o federację tylko o próbę z całego zbiornika podstawiasz pod jakąś sztukę i wychodzi,tobie chyba płacą za pisanie takich bredni 😁

• Like 2
  • Thanks 1
  • Haha 1
Opublikowano
7 godzin temu, wielgus napisał:

to jescze biorą z baniek

Mlekovita utrzymuje jeszcze kilku wozaków rocznie jakoś 200tys na nich płaci (przynajmniej w Trzebownisku tak jest). Bańkowców się też sporo znajdzie

Opublikowano
13 godzin temu, Jaro70 napisał:

@slawek74 nie skomentujesz tego? Dalej twierdzisz, że szczekałem na próżno i tylko narzekać potrafię, że kradną? Może przeoczyłeś, ale badałem niezależnie i brakowało na tłuszczu 0,2%. Pytałem @Jaro70 o laboratorium, bo ciekawi mnie skąd aż taka duża rozbieżność i czy między laboratoriami ta sama próbka będzie miała różne wyniki.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez marconi965
      Witam, mam problem z mlecznoscią swoich krów. W tej chwili dojonych jest 9 krów (HF), dziennie mam tylko ok. 90l. mleka. Krowy dostają dziennie ok 15 kg kiszonki z kukurydzy, 10kg siana, 10 kg sianokiszonki, 3kg śruty zbożowej ( owies, jęczmień, pszenica, pszenżyto) oraz 1 kg. śruty rzepakowej. Czy miał ktoś podobny problem? Nie wiem czy popelniam błąd w żywieniu, czy to jest już problem w genetyce. Proszę o pomoc.
    • Przez marconi965
      Witam, od paru dni zmagam się z coraz mniejszą wydajnością u krów mlecznych. W tej chwili dojnych jest 9 sztuk (wszystkie HF), dzienna wydajność wynosi ok 70 litrów. Krowy dostają dziennie ok. 15 kg kiszonki z kukurydzy, 10 kg sianokiszonki, 10 kg siana, 3 kg śruty zbożowej (owies, pszenżyto, jęczmień) i 1 kg śruty rzepakowej/szt. Czy miał ktoś z was podobny problem? Wiele sztuk jest młodych, ale przynajmniej połowa stada jest po wycieleniu, także dziwi mnie ta mała ilość mleka. Bardzo proszę o pomoc. Pozdrawiam.
    • Przez marconi965
      Witam, od kilku dni mam problem z zawartością wody w mleku, podejrzewam że to wina chłodni. Jest to schładzalnik 600 litrów. Zauważyłem, że gdy jest mało mleka, na ściankach skrapla się woda, która dostaje się do mleka. Czy miał ktoś podobny problem, lub wie co może być przyczyną? Dodam tylko że temperatura mleka zawsze jest właściwa. Proszę o pomoc.
    • Przez marconi965
      Witam, kilka dni temu pisałem o problemie z wodą w mleku. Na początku poziom wynosił 1%, teraz zwiększył się do 2.5%. Robiłem próbki w kilku laboratoriach, bezpośrednio od krów mleko, wychodzi woda. Odpada więc awaria chłodni czy wina kierowcy. Po zrobieniu wynikow wychodzi bialko- 3.2%, tłuszcz 4,4%, sucha masa-12.3%, ph- 6.6, woda 2.5%. Kontaktowałem się z doradcą zywieniowym, każdy rozkłada ręce. Miał ktoś może podobny przypadek i potrafi pomóc?
    • Przez krzysiu12
      Witam!
      Oddałem dziś dwie próbki mleka do zbadania ze zbiornika i wyniki bardzo mnie zaskoczyły. Były duzo wyższe paramtery (bakterie i somatyka) niż w mleczarni.
      Nie ma zadnych zapalen u krów a somatyczne w pierwszej próbce wynosiły 590 a w drugiej 520 a w mleczarni 250.
      Bakterie ponad 400 a w mleczarni 30.
      Mocznik 96 przy białku w mleku 3.4 i tłuszczu 4.4.
      Czy myślicie ze te wyniki moga byc wiarygodne? Nie wiem co o tym mysleć.
  • Dodaj nową pozycję...
v