Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

dostawcy Łowicza pisza że maja niską cene , jak chodziłem na zakupy to widziałem że produkty tej mleczarni są na wysokim poziomie cenowym nawet drozsze niż ma Mlekpol  ja wiem ze cena mleka to jedno a koszta mogą byc wieksze ale  mi sie wydaje ze tam trzeba : dobrą kontrole z NIK ; wiem niemozliwe

Opublikowano

Ostatni z znanych mi rolników produkcja coś koło 180 000 na rok uciekł z rotra do mlekovity Działdowo podobno ostatnia kasa jakąwidział to połowa wypłaty za marzec jakas porażka. ....

Opublikowano

OSM Łobżenica - tł. 4,0 b. 3,45 pow. 20 tys. L - 1,38 brutto vat'owiec

Opublikowano

Dzisiaj byłem na lokalnym jarmarku. Na stoisku u pewnego gościa co handluje głównie przeterminowanym towarem ( nie wiem skąd on to bierze) ale dzisiaj miał ser Światowid dla biedronki wyprodukowany przez OSM Łowicz z datą ważności na sierpień 2018 w cenie 9zł kg. Co mogłó być z tym serem nie tak że biedra go nie chciała?

Opublikowano
7 godzin temu, Konrad531 napisał:

Właśnie w racji tego, że złożyły wypowiedzenie po prostu nie mają pobieranych pieniędzy na udziały... ot cała historia

Podobno jest zabierana dopłata do litra na wypowiedzeniu,teraz to 7 groszy. Także 7 groszy zabiorą 3,5 gr dodadzą za brak udziału więc jeszcze 3.5 w plecy kolejne. Co do oferowania 5gr,odchodziłem z grupą dostawców i nikt nam nic nie proponował(no bo i z czego 😂)także to raczej bujda.

• Like 1
Opublikowano

Mlekovita Baranowo 15 tyś tł 4,11 bi. 3,33 cena 1,36 netto.

Opublikowano

komizmo napisał:

7 godzin temu, Konrad531 napisał:

Właśnie w racji tego, że złożyły wypowiedzenie po prostu nie mają pobieranych pieniędzy na udziały... ot cała historia

Podobno jest zabierana dopłata do litra na wypowiedzeniu,teraz to 7 groszy. Także 7 groszy zabiorą 3,5 gr dodadzą za brak udziału więc jeszcze 3.5 w plecy kolejne. Co do oferowania 5gr,odchodziłem z grupą dostawców i nikt nam nic nie proponował(no bo i z czego 😂)także to raczej bujda.

Aktualnie jestem na okresie wypowiedzenia, także przeanalizuję najbliższą wypłatę i będę wiedział

Opublikowano
7 godzin temu, Xawier napisał:

Dzisiaj byłem na lokalnym jarmarku. Na stoisku u pewnego gościa co handluje głównie przeterminowanym towarem ( nie wiem skąd on to bierze) ale dzisiaj miał ser Światowid dla biedronki wyprodukowany przez OSM Łowicz z datą ważności na sierpień 2018 w cenie 9zł kg. Co mogłó być z tym serem nie tak że biedra go nie chciała?

Z kolei ja kupuje masło po 8 zeta za kilo, i mówię  wam, że smakowo doskonałe, data ok, sprzedawca prowadzi działalność gos. Przy kupnie całego kartona 25 kg cena jeszcze niższa. Tylko jak to możliwe?

Gość Robercik1
Opublikowano
Dnia 11.03.2018 o 11:00, Krowiarka napisał:

S

Opublikowano

president 20-30k tł 4,33 bi 3,5 za maj 1,46 brutto ryczałt. President nie podnosił ceny gdzieś w okolicach przasnysza czy w tamtych stronach ostatnio? słyszałem, że po przejęciu mlekomy przez brudasów mieli coś podnieść

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez marconi965
      Witam, od kilku dni mam problem z zawartością wody w mleku, podejrzewam że to wina chłodni. Jest to schładzalnik 600 litrów. Zauważyłem, że gdy jest mało mleka, na ściankach skrapla się woda, która dostaje się do mleka. Czy miał ktoś podobny problem, lub wie co może być przyczyną? Dodam tylko że temperatura mleka zawsze jest właściwa. Proszę o pomoc.
    • Przez marconi965
      Witam, kilka dni temu pisałem o problemie z wodą w mleku. Na początku poziom wynosił 1%, teraz zwiększył się do 2.5%. Robiłem próbki w kilku laboratoriach, bezpośrednio od krów mleko, wychodzi woda. Odpada więc awaria chłodni czy wina kierowcy. Po zrobieniu wynikow wychodzi bialko- 3.2%, tłuszcz 4,4%, sucha masa-12.3%, ph- 6.6, woda 2.5%. Kontaktowałem się z doradcą zywieniowym, każdy rozkłada ręce. Miał ktoś może podobny przypadek i potrafi pomóc?
    • Przez krzysiu12
      Witam!
      Oddałem dziś dwie próbki mleka do zbadania ze zbiornika i wyniki bardzo mnie zaskoczyły. Były duzo wyższe paramtery (bakterie i somatyka) niż w mleczarni.
      Nie ma zadnych zapalen u krów a somatyczne w pierwszej próbce wynosiły 590 a w drugiej 520 a w mleczarni 250.
      Bakterie ponad 400 a w mleczarni 30.
      Mocznik 96 przy białku w mleku 3.4 i tłuszczu 4.4.
      Czy myślicie ze te wyniki moga byc wiarygodne? Nie wiem co o tym mysleć.
    • Przez michaloski16
      Witam 
      Mam pytanie. Mam 7 krow i chciałbym zacząć oddawac mleko. Co mi jest do tego potrzebne? Jakie wymogi muszę spełnić?  Dodam ze moją obora jest na głębokiej ściółce. Proszę o szybką pomoc☺
    • Przez pawel372
      Witam
      Nie mam pojecia w jakim dziale to napisac  wiec prosze na mnie nie bluzgac. Potrzbuje tabele pomiaru mleka do JAPY 1060 l  ale jesli macie inne o tej pojemnosci tez mozecie podeslac  moze bedzie pasowac. Wiem ze moge sam lac i sprawdzac ilosc litrow lecz chcialbym miec rozpiske oryginalna.Wstaw inne multimedia
      Licze na pomoc bo jest bo bardzo potrzebna ilosc mleka ciagle mi sie nie zgadza
  • Dodaj nową pozycję...
v