Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, damianzetor9540 napisał:

Mleko po 1.25 brutto z premia ale na imprezy i wycieczki to co rusz mają fundusze :D

20181213_131519.jpg

To u was tez tam jest Ostrołęka? A nam do premi dorzucili jeszcze kalendarz noworoczny 😂

Opublikowano
Jeżeli mówimy o tym samym kalendarzu to kwiecień i maj zajebisty jak dla mnie
Opublikowano

Spytać już nie wolno? Fakt jest faktem że maiło być 45gr a jest 10gr. Dlaczego? Coś nie zagrało? Nie jest tak wspaniale jak to piszą co niektórzy? W obronie stają dostawcy innych spółdzielni hahaha judasze. Gdzie ci radni z osm Piątnica tacy pewni swego? Czyżby powoli wiatr w żagle się kończył? 

Opublikowano
człowieku, przywal że 3 razy w ścianę,porównaj ceny, to może dotrze że i bez tej zasranej premii taki mlekpolowiec jak ja traci min 50-60tys w 2018r a jak przyjdzie kryzys to 150tys...i tego nie da się oszukać więc nie wpieniaj tu nas tym przypominaniem o Piątnicy bo tu nie ma o czym gadać!!
  • Like 2
  • Thanks 1
Opublikowano
16 minut temu, DanielFarmer napisał:

człowieku, przywal że 3 razy w ścianę,porównaj ceny, to może dotrze że i bez tej zasranej premii taki mlekpolowiec jak ja traci min 50-60tys w 2018r a jak przyjdzie kryzys to 150tys...i tego nie da się oszukać więc nie wpieniaj tu nas tym przypominaniem o Piątnicy bo tu nie ma o czym gadać!!

Grzeszysz chłopie. Ludzie zero w was ludzkości zero!!! Jak Ci ten Mlekpol taki zły to zmień i nie narzekaj ciągle bo z tego co widzę było was dwóch z czego jeden już się wykruszył. Czasami warto zachować zdrowy rozsądek i się nie chciwić. Tak jak pisałem wcześniej premia w Piątnicy poniżej 30gr o czymś świadczy. 

• Like 1
Opublikowano

Skoro piątnica dała ,,tylko'' 10 groszy, mlekowita nic to ciekawe czy mlekpol coś rzuci. Ktoś wcześniej pisał o 20 groszach ale realnie patrząc dobrze będzie jak 5 groszy dadzą 

Opublikowano

Grzesiu, ale moje zdanie o tobie i twoim"sefie" już chyba znasz. Chyba że zapomniałeś? Wracaj pod biurko rowek czyścić siwemu dziadkowi. 

Przecieżgłosisz od pół roku jakie spadki nas czekają, głosisz jak to ważna jest stabilna cena. Wiec o co chodzi? Nie pierwszy i nie ostatni raz Piątnica pokazuje jak dobrze grać, ale też zachowawczo. Gdyby dali 40gr to srał byś jacy to nieodpowiedzialni bo zaraz będzie bum. Teraz srasz bo nie dali 😔 masz chłopie jakaś fobię.  Mlekpol rzucił ponad 2zl (nie wnikajmy ile na udział zajumali) pół roku i spadek 60gr. Wzorowo, stabilność po h... 

Zobaczymy w maju Piątnica 1.6, reszta "LIDERÓW" 1.2  jeszcze oby nie niżej. 

Szczerzez jednej strony mnie to wali, mnie już to nie dotyczy. Z drugiej strony jednak tyle się człowiek natyrał przy krowach, znam ten ból, że nie sposób przejść obojętnie. I w tym cały szkopuł bo ty nigdy tego nie zrozumiesz, choćbyś nie wiem ile książek przeczytał, cały internet, poznał każdą mleczarnie od kuchni dalej będziesz na forum pod tym względem tępa dzida. 

@alfa nie mogę ci odp priv. sorry, ale jakiś czas temu straciłem do ciebie resztki zaufania. Nie pisz do mnie, nie martw się w branży jestem obeznany nie od dziś. Na pewno nie będę rozmawiał o takich rzeczach z tobą. Jak się uda to na pewno się pochwalę nabytkiem 

Opublikowano

O ci chodzi w mlekovicie z tymi nowymi umowami ??? Gdzie sa różnice w porównaniu że starymi umowami?? 

Opublikowano
zamknijcie gęby i cieszcie się jak mleko nie spadnie poniżej 1,4zl. prawda jest taka że do Piątnicy dla mlekpola daleko ale cieszcie się że mając pod nosem taką mleczarnie nie dostajecie ceny <1zl bo w tedy. Z resztą Piątnica jest firmą jak każda inna. Jedna niewłaściwa decyzja czy to w mlekpolu, mlekovicie czy Piątnicy i wszyscy leżymy bo ktoś inny na upadku takiej firmy na pewno zarobi
  • Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, KARGO napisał:

O ci chodzi w mlekovicie z tymi nowymi umowami ??? Gdzie sa różnice w porównaniu że starymi umowami?? 

Ja tam znacznej nie widzę, tytuł jest inny bo jest dopisane, wieloletnia umowa, chyba nic podchwytliwego tam nie napisali, pewnie jakiś prawnik kazał coś zmienić że niezgodne z tymi przepisami o kontraktacji 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez marconi965
      Witam, od kilku dni mam problem z zawartością wody w mleku, podejrzewam że to wina chłodni. Jest to schładzalnik 600 litrów. Zauważyłem, że gdy jest mało mleka, na ściankach skrapla się woda, która dostaje się do mleka. Czy miał ktoś podobny problem, lub wie co może być przyczyną? Dodam tylko że temperatura mleka zawsze jest właściwa. Proszę o pomoc.
    • Przez marconi965
      Witam, kilka dni temu pisałem o problemie z wodą w mleku. Na początku poziom wynosił 1%, teraz zwiększył się do 2.5%. Robiłem próbki w kilku laboratoriach, bezpośrednio od krów mleko, wychodzi woda. Odpada więc awaria chłodni czy wina kierowcy. Po zrobieniu wynikow wychodzi bialko- 3.2%, tłuszcz 4,4%, sucha masa-12.3%, ph- 6.6, woda 2.5%. Kontaktowałem się z doradcą zywieniowym, każdy rozkłada ręce. Miał ktoś może podobny przypadek i potrafi pomóc?
    • Przez krzysiu12
      Witam!
      Oddałem dziś dwie próbki mleka do zbadania ze zbiornika i wyniki bardzo mnie zaskoczyły. Były duzo wyższe paramtery (bakterie i somatyka) niż w mleczarni.
      Nie ma zadnych zapalen u krów a somatyczne w pierwszej próbce wynosiły 590 a w drugiej 520 a w mleczarni 250.
      Bakterie ponad 400 a w mleczarni 30.
      Mocznik 96 przy białku w mleku 3.4 i tłuszczu 4.4.
      Czy myślicie ze te wyniki moga byc wiarygodne? Nie wiem co o tym mysleć.
    • Przez michaloski16
      Witam 
      Mam pytanie. Mam 7 krow i chciałbym zacząć oddawac mleko. Co mi jest do tego potrzebne? Jakie wymogi muszę spełnić?  Dodam ze moją obora jest na głębokiej ściółce. Proszę o szybką pomoc☺
    • Przez pawel372
      Witam
      Nie mam pojecia w jakim dziale to napisac  wiec prosze na mnie nie bluzgac. Potrzbuje tabele pomiaru mleka do JAPY 1060 l  ale jesli macie inne o tej pojemnosci tez mozecie podeslac  moze bedzie pasowac. Wiem ze moge sam lac i sprawdzac ilosc litrow lecz chcialbym miec rozpiske oryginalna.Wstaw inne multimedia
      Licze na pomoc bo jest bo bardzo potrzebna ilosc mleka ciagle mi sie nie zgadza
  • Dodaj nową pozycję...
v