Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Moja luba robi w lab. na odbieralni to mówi że roboty mają w pi*de... Mało tego, mają im doj**ać czwartą zmiane bo sie nie wyrabiają. Jechałem przed wczoraj to mleko jechało na proszkownie.

Edytowane przez Zawisza
Opublikowano
czyli mlekovita schodzi na ... ja w łowiczu 1,45 brutto pow 30 tys...zapisałem sie na liste do sierpca a w łowiczu co miesiac wypowiedzenie bede przedluzal tak długo az Sierpc mnie przygarnie.
Opublikowano
1 godzinę temu, boo45 napisał:

czyli mlekovita schodzi na ...

Nie wydaje mi się. Pierdoły tu snujecie. Rozmawiałam ze znająmą oblataną w hadlu, która jest kierownikiem w firmie higeną i chemią handlującą. Współpracują z Mlekovitą i jest pełna podziwu dla ludzi napędzających działanie tej mleczarni. Nie brałabym do serca tych plotek. Poradzą sobie byle najmniej naszym kosztem, bo po tej suszy to gwóżdż do trumny by był.

Opublikowano

Chyba nie zrozumiałeś kontekstu? Bo chodzi o brak premii gdy wszyscy znaczący gracze takową wyłacą. Opinia twojej znajomej która handluje z mlekovita ma się nijak do tematu ceny za mleko bo nam płaci się tyle ile zostanie po opłaceniu wszystkich takich przedstawicieli i rachunków. A to ze poszkownia w małym procencie wykorzystuje swój potencjał to fakt nie plotka. 

Opublikowano
8 godzin temu, boo45 napisał:

czyli mlekovita schodzi na ... ja w łowiczu 1,45 brutto pow 30 tys...zapisałem sie na liste do sierpca a w łowiczu co miesiac wypowiedzenie bede przedluzal tak długo az Sierpc mnie przygarnie.

hmm, jesteś pewien że do ciebie samego przyjadą? Gdy ja przechodziłem to obiecywali pewnym osobom, że jak uzbiera się dostawców na milion rocznie to po mleko zajada w naszą okolicę. Jak uzbierało się chętnych to się wycofali rakiem

Opublikowano

komizmo napisał:

8 godzin temu, boo45 napisał:

hmm, jesteś pewien że do ciebie samego przyjadą? Gdy ja przechodziłem to obiecywali pewnym osobom, że jak uzbiera się dostawców na milion rocznie to po mleko zajada w naszą okolicę. Jak uzbierało się chętnych to się wycofali rakiem

tylko ze Sierpc bierze w "naszych" okolicach (15km), kuzyn czekał rok czasu i się dostał, także jak mówili mi te 15km nie powinno stanowić problemu dla moich skromnych 400k kg rocznie, co będzie czas pokaże a 10x razy zmieniać odbiorcę mi się nie widzi. Ogólnie zapisy do Sierpca są od lipca i biorą po kolei w miarę potrzeb, możliwości, dojazdu, itp ja jestem na szarym końcu listy, ale nie tracę nadzei :)

Opublikowano
Dnia 11.12.2018 o 16:14, Robercik1 napisał:

premia w sierpcu za listopad 15 gr a nie za 11 miesiecy po 3gr.......... ześ ładnie się przestrzeliła:)

No cóż wyszło mi tej premii prawie połowę tej kwoty o jakiej pisałam widocznie coś się nie zgrało. Ale i tak jest dobrze.;)

Opublikowano
Osm Kosów Lacki, tl 4.7 bi 3.3 <7500 l 1.41 brutto . Zobaczymy do kiedy utrzymają taki poziom ...
Opublikowano
10 godzin temu, boo45 napisał:

tylko ze Sierpc bierze w "naszych" okolicach (15km), kuzyn czekał rok czasu i się dostał, także jak mówili mi te 15km nie powinno stanowić problemu dla moich skromnych 400k kg rocznie, co będzie czas pokaże a 10x razy zmieniać odbiorcę mi się nie widzi. Ogólnie zapisy do Sierpca są od lipca i biorą po kolei w miarę potrzeb, możliwości, dojazdu, itp ja jestem na szarym końcu listy, ale nie tracę nadzei :)

pytając czy masz pewność, że tylko do ciebie przyjadą nie twierdzę,że 400k to mało tylko stwierdzam, że chociaż obiecali odbiór mleka po uzbieraniu dostawców na ilość umówioną nie dopełnili obietnic. Ale ta cena w lowiczu którą podałeś nie jest tragiczna więc może i warto zaryzykowac i poczekać za tym sierpcem

Opublikowano
11 godzin temu, DanielFarmer napisał:

Szkoda że Piątnica nie ma takiej listy,przynajmniej oficjalnie :)

Nie wiem czy by im notesów starczyło :D

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez marconi965
      Witam, od kilku dni mam problem z zawartością wody w mleku, podejrzewam że to wina chłodni. Jest to schładzalnik 600 litrów. Zauważyłem, że gdy jest mało mleka, na ściankach skrapla się woda, która dostaje się do mleka. Czy miał ktoś podobny problem, lub wie co może być przyczyną? Dodam tylko że temperatura mleka zawsze jest właściwa. Proszę o pomoc.
    • Przez marconi965
      Witam, kilka dni temu pisałem o problemie z wodą w mleku. Na początku poziom wynosił 1%, teraz zwiększył się do 2.5%. Robiłem próbki w kilku laboratoriach, bezpośrednio od krów mleko, wychodzi woda. Odpada więc awaria chłodni czy wina kierowcy. Po zrobieniu wynikow wychodzi bialko- 3.2%, tłuszcz 4,4%, sucha masa-12.3%, ph- 6.6, woda 2.5%. Kontaktowałem się z doradcą zywieniowym, każdy rozkłada ręce. Miał ktoś może podobny przypadek i potrafi pomóc?
    • Przez krzysiu12
      Witam!
      Oddałem dziś dwie próbki mleka do zbadania ze zbiornika i wyniki bardzo mnie zaskoczyły. Były duzo wyższe paramtery (bakterie i somatyka) niż w mleczarni.
      Nie ma zadnych zapalen u krów a somatyczne w pierwszej próbce wynosiły 590 a w drugiej 520 a w mleczarni 250.
      Bakterie ponad 400 a w mleczarni 30.
      Mocznik 96 przy białku w mleku 3.4 i tłuszczu 4.4.
      Czy myślicie ze te wyniki moga byc wiarygodne? Nie wiem co o tym mysleć.
    • Przez michaloski16
      Witam 
      Mam pytanie. Mam 7 krow i chciałbym zacząć oddawac mleko. Co mi jest do tego potrzebne? Jakie wymogi muszę spełnić?  Dodam ze moją obora jest na głębokiej ściółce. Proszę o szybką pomoc☺
    • Przez pawel372
      Witam
      Nie mam pojecia w jakim dziale to napisac  wiec prosze na mnie nie bluzgac. Potrzbuje tabele pomiaru mleka do JAPY 1060 l  ale jesli macie inne o tej pojemnosci tez mozecie podeslac  moze bedzie pasowac. Wiem ze moge sam lac i sprawdzac ilosc litrow lecz chcialbym miec rozpiske oryginalna.Wstaw inne multimedia
      Licze na pomoc bo jest bo bardzo potrzebna ilosc mleka ciagle mi sie nie zgadza
  • Dodaj nową pozycję...
v