Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

SM MLEKOVITA, Cena mleka na miesiac STYCZEN 2019 pozostaje bez zmian.

A to dziady j....

Opublikowano (edytowane)
Dnia 29.12.2018 o 08:14, KARGO napisał:

Dodam tylko że w Piątnicy średnia płacona cena w 2018 to 1.72zl netto także Panowie zluzujcie bo i tak żadna inna mleczarnia tyle nie placi.  A i płacą tylko za parametry nie za ilość . Najwyzsza placona cena w piatnicy to 2.08zl netto ale parametry to jakiś kosmos.

Haha to chyba moja cena jest. Parametry  tłuszcz 5,2 białko 4,2.

uprzedzajac pytania: same hf, tylko swoje zboze+ soja bez kiszonki z qq z tym ze udział jęczmienia w zbożu 60%+

Szczęśliwego nowego roku!

Edytowane przez popec
Opublikowano
20 godzin temu, grazyna napisał:

Piątnica, listopad: 1,87 zł (po odjęciu udziału 10 groszy, po dodaniu premii 10 groszy), tł. 4,57%, b. 3,45%, powyżej 44 tys. l.

Cena brutto czy netto? 

Opublikowano (edytowane)

Chyba podkliniczna ketoza w połowie stada z takim tłuszczem. U mnie tłuszcz lekko w górę a białko lekko w dół. Wszystko w normie.

O przeprasza. Darek okazał łaskę.

SM MLEKOVITA, Dodatkowa premia jednorazowa za m-c grudzien - 0,04 zl/L.

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Hehe pewnie Darek czyta na agrofoto i wstyd się zrobiło to rzucili kilka groszy. Może to na udziały??

Opublikowano

Chłopaki z  centrali mlekovity powinniście wywierać presję na zarząd bo tylko wy macie coś do powiedzenia, bo nas z oddziałów to nikt nie bierze pod uwagę i nie ma się nawet do kogo odezwać, każdy oddział cicho siedzi aby się tylko nie narazić dareczkowi -chodzi oczywiście o cenę mleka bo ten rok zamknie się kiepsko a i 2019 dobrze nie wróży 

Opublikowano (edytowane)

Esemes podwyżka dla dostawców Mlekovita 0.04 zł/litr za miesiąć grudzień . Dziś rano dostałem esemesa

Do ceny nie na udziały .

Edytowane przez zkordalski
Opublikowano

Odbieranie osobiste faktur jest wkur..ce. Jedź 40 km po papierek. Jak pytam kiedy coś z tym zrobią to ciągle słyszę nic nie wiadomo, centrala rządzi. Jeździ się już tak kilka miesięcy a rocznie na paliwo parę stów popłynie. Tylko vatowcy muszą odbierać. Posrane rodo i zwykła nadinterpretacja.

Opublikowano
to vatowiec u was dostaje fakturę na papierze? w mlekpolu przychodzi juz chyba z 2 lata na e-mail. mogli by dodatkowo wysyłać cennik, a przynajmniej wtedy gdy coś się zmienia. jak ktoś będzie chciał to sobie wydrukuje a oni kosztów na papier i drukarki nie będą musieli ponosić i nie będzie żadnych wątpliwości co do ceny
  • Like 1
Opublikowano
11 minut temu, Thomas2135 napisał:

Odbieranie osobiste faktur jest wkur..ce. Jedź 40 km po papierek. Jak pytam kiedy coś z tym zrobią to ciągle słyszę nic nie wiadomo, centrala rządzi. Jeździ się już tak kilka miesięcy a rocznie na paliwo parę stów popłynie. Tylko vatowcy muszą odbierać. Posrane rodo i zwykła nadinterpretacja.

A to o kopercie u Was nie słyszeli? co ma do tego rodo? u nas to nie dość, że kierowca przywiezie to jeszcze sam se to podpisze i zwróci do mleczarni :D no chyba że się coś zmieniło i ryczałtowiec nic im podpisać nie musi... tego pewien nie jestem i rypie mnie to

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez marconi965
      Witam, od kilku dni mam problem z zawartością wody w mleku, podejrzewam że to wina chłodni. Jest to schładzalnik 600 litrów. Zauważyłem, że gdy jest mało mleka, na ściankach skrapla się woda, która dostaje się do mleka. Czy miał ktoś podobny problem, lub wie co może być przyczyną? Dodam tylko że temperatura mleka zawsze jest właściwa. Proszę o pomoc.
    • Przez marconi965
      Witam, kilka dni temu pisałem o problemie z wodą w mleku. Na początku poziom wynosił 1%, teraz zwiększył się do 2.5%. Robiłem próbki w kilku laboratoriach, bezpośrednio od krów mleko, wychodzi woda. Odpada więc awaria chłodni czy wina kierowcy. Po zrobieniu wynikow wychodzi bialko- 3.2%, tłuszcz 4,4%, sucha masa-12.3%, ph- 6.6, woda 2.5%. Kontaktowałem się z doradcą zywieniowym, każdy rozkłada ręce. Miał ktoś może podobny przypadek i potrafi pomóc?
    • Przez krzysiu12
      Witam!
      Oddałem dziś dwie próbki mleka do zbadania ze zbiornika i wyniki bardzo mnie zaskoczyły. Były duzo wyższe paramtery (bakterie i somatyka) niż w mleczarni.
      Nie ma zadnych zapalen u krów a somatyczne w pierwszej próbce wynosiły 590 a w drugiej 520 a w mleczarni 250.
      Bakterie ponad 400 a w mleczarni 30.
      Mocznik 96 przy białku w mleku 3.4 i tłuszczu 4.4.
      Czy myślicie ze te wyniki moga byc wiarygodne? Nie wiem co o tym mysleć.
    • Przez michaloski16
      Witam 
      Mam pytanie. Mam 7 krow i chciałbym zacząć oddawac mleko. Co mi jest do tego potrzebne? Jakie wymogi muszę spełnić?  Dodam ze moją obora jest na głębokiej ściółce. Proszę o szybką pomoc☺
    • Przez pawel372
      Witam
      Nie mam pojecia w jakim dziale to napisac  wiec prosze na mnie nie bluzgac. Potrzbuje tabele pomiaru mleka do JAPY 1060 l  ale jesli macie inne o tej pojemnosci tez mozecie podeslac  moze bedzie pasowac. Wiem ze moge sam lac i sprawdzac ilosc litrow lecz chcialbym miec rozpiske oryginalna.Wstaw inne multimedia
      Licze na pomoc bo jest bo bardzo potrzebna ilosc mleka ciagle mi sie nie zgadza
  • Dodaj nową pozycję...
v