Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
15 minut temu, ejczbio napisał:

Na udziały z Mlekovity trzeba czekać 3 lata, a część odebrać w towarze 😂

W mlekovicie jeśli rezygnujesz całkowicie z produkcji to na wypłatę udziałów mają 5 lat jeśli przychodzisz do innego podmiotu 10 lat

Opublikowano
12 minut temu, DanielFarmer napisał:

Możemy mydlić sobie oczy a cena za surowiec odzwierciedla wszystko

To żadne mydlenie. Proszkownia to jedno sytuacja na rynku to drugie. A cena jak wiesz to kwestia indywidualna mleczarni. Teraz pole do popisu ma Sapinski, od niego zależy co z tym proszkiem zrobi. Na ocenę jest jeszcze za wcześnie

Opublikowano (edytowane)

Ciekaw jestem jak to wygląda w Polmleku a jak będzie wychodzić to w Mlekpolu. 

@DanielFarmer dlatego czasem lepiej poczekać na konkurencję i uczyć się na ich błędach dziś prezes Borawski może reagować na błędy konkurencji. Myślę że nie będzie tak źle . 

Edytowane przez grzesiu
Opublikowano
1 godzinę temu, tedek2 napisał:

SM Chorzele

0.05 zł doplata do litra utrzymana za styczeń

1 grosz do kazdego litra za 2018 rok

Jak chorzele utrzymały cenę za styczeń to nie ma co spodziewać się obniżek w innych podmiotach  :)

Opublikowano

Nie i nigdy nie było paczek. Pewnie dlatego, że od kilku lat jeździ ich sklep Mlekovitka i każdy coś tam bierze co miesiąc.

Opublikowano
22 godziny temu, karol091193 napisał:

Nie, akurat on jeździ grafitową. Mój ojciec ma taką samą jak on i tablice też takie same tylko kolejność cyfr zmieniona 😂 Daj spokój z monkami. Mam je pod nosem i uwiez że nie chciałbyś do nich oddawać. U nas cena jest bardziej stabilna niż w Mońkach

a dlaczego twierdzisz że cena jest nie stabilna?

Opublikowano

Proszkownie na pewno pomogą w czasie nadprodukcji, szerszy asortyment produktów, a też proszek można łatwiej zmagazynować w razie draki. Czy przełoży się na cenę to zobaczymy. 

Ja wam życzę jak najwyższych cen, w tygodniu kolejna partia krówek po wycieleniu poszła. Piątnicaki szaleja ☺️ dzisiaj gość dwie odbierał nawet nie sprawdzał jak somatyka. 

Opublikowano

criskp86 napisał:

22 godziny temu, karol091193 napisał:

Nie, akurat on jeździ grafitową. Mój ojciec ma taką samą jak on i tablice też takie same tylko kolejność cyfr zmieniona 😂 Daj spokój z monkami. Mam je pod nosem i uwiez że nie chciałbyś do nich oddawać. U nas cena jest bardziej stabilna niż w Mońkach

a dlaczego twierdzisz że cena jest nie stabilna?

A chociażby dla tego, że gdy w kwietniu spłonęła część magazynu firmy Agro-hurt to od razu cena poszła 5gr w dół gdzie inne podmioty dalej trzymały cenę. Przypadek? nie sądzę. Nie wiem, czy przypadkiem w następnym miesiącu również wam nie ucieli kolejnych 5gr. W Mońkach o tyle jest dobrze, że to co zakład zarobi przez cały rok to później dodaje wyrównanie do każdego odstawionego litra. Mlekpol też chciał robić coś podobnego, ale z tego co słyszałem to chyba którąś instytucja robi z tym problemy ale dokładnie nie wiem o co w tym chodzi. o ile w tamtym roku podwyżka była zacna, to się nie oszukujmy że w tym roku szału nie ma.

Opublikowano

Nie wiem skąd masz te informacje ale u mnie nic nie poszło z ceną w dół. Jeśli komuś nie robi szału 2,5 gr za wszystkie litry oddane przez 11 miesięcy( co daje 33 gr w grudniu do wypłaty więcej) to życzę aby wszyscy mieli lepsze premie.

Opublikowano

U nas są w okolicy ich 3 sklepy firmowe dwa w Działdowie 1 w Lidzbarku samochody obwoźne jeźdzą co dwa tygodnie a paczki są na Gwiazdkę i Wielkanoc  i nie ma przymusu koszt to 100zł u nas zawsze sie bierze bo kto ma to kupować i brać jak nie sami producenci ....  A cena zapewne taka (niska ) by na koniec roku wykazać jak niejwiekszy zysk Netto  i znowu być na laurach TOP ale znowu kosztem producentów  . Nie martwcie się esemesy z życzeniami były już z tydzień temu zaraz za nimi esemesy z Zbiornikami na paliwo a potem zaraz z wynikami parametrów . Może te zapędy ciagłe przejmowanie kolejnych firm to zapewne kosztuje  bo jakoś wierzyć mi się nie chce że zakłąd który ledwo pika berze go MLEKOVITA i od razu znosi złote jaja ....Słyszałem też plotkę od kierowców o możliwym przesunięciu płatności na 20 każdego miesiąca w umowie jest wpisane od chyba 10do 20 zawsze kasa była 15 a teraz podobno mają to ujednolićić w każdym z oddziałów i ma być jeden dzień (ale to plotka nic pewnego)

Opublikowano

Że Mlekovita ma w sprzedaży zbiorniki na paliwo dwu płaszczowe w promocyjnej cenie dla dostawców i można sobie zamówić u nich  taki zbiornik . A życzenia były własnie z tydzień temu chwilę przed esemesem z tymi zbiornikami . 

Opublikowano (edytowane)

O tych zbiornikach to słyszałem, że jak ktoś nie będzie miał to mu nie przywiozą paliwa na dom i nie tylko mlekovita ale i stacje paliw i to już od nowego roku 

Edytowane przez Jaro70
Opublikowano

Kierowca z paliwem przywiózł mi tę ulotkę. Mówił, że obowiązku nie ma i wleje. Powyżej 500 L wystawiają jakiś SENT. Ile w tym prawdy nie wiem.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez marconi965
      Witam, od kilku dni mam problem z zawartością wody w mleku, podejrzewam że to wina chłodni. Jest to schładzalnik 600 litrów. Zauważyłem, że gdy jest mało mleka, na ściankach skrapla się woda, która dostaje się do mleka. Czy miał ktoś podobny problem, lub wie co może być przyczyną? Dodam tylko że temperatura mleka zawsze jest właściwa. Proszę o pomoc.
    • Przez marconi965
      Witam, kilka dni temu pisałem o problemie z wodą w mleku. Na początku poziom wynosił 1%, teraz zwiększył się do 2.5%. Robiłem próbki w kilku laboratoriach, bezpośrednio od krów mleko, wychodzi woda. Odpada więc awaria chłodni czy wina kierowcy. Po zrobieniu wynikow wychodzi bialko- 3.2%, tłuszcz 4,4%, sucha masa-12.3%, ph- 6.6, woda 2.5%. Kontaktowałem się z doradcą zywieniowym, każdy rozkłada ręce. Miał ktoś może podobny przypadek i potrafi pomóc?
    • Przez krzysiu12
      Witam!
      Oddałem dziś dwie próbki mleka do zbadania ze zbiornika i wyniki bardzo mnie zaskoczyły. Były duzo wyższe paramtery (bakterie i somatyka) niż w mleczarni.
      Nie ma zadnych zapalen u krów a somatyczne w pierwszej próbce wynosiły 590 a w drugiej 520 a w mleczarni 250.
      Bakterie ponad 400 a w mleczarni 30.
      Mocznik 96 przy białku w mleku 3.4 i tłuszczu 4.4.
      Czy myślicie ze te wyniki moga byc wiarygodne? Nie wiem co o tym mysleć.
    • Przez michaloski16
      Witam 
      Mam pytanie. Mam 7 krow i chciałbym zacząć oddawac mleko. Co mi jest do tego potrzebne? Jakie wymogi muszę spełnić?  Dodam ze moją obora jest na głębokiej ściółce. Proszę o szybką pomoc☺
    • Przez pawel372
      Witam
      Nie mam pojecia w jakim dziale to napisac  wiec prosze na mnie nie bluzgac. Potrzbuje tabele pomiaru mleka do JAPY 1060 l  ale jesli macie inne o tej pojemnosci tez mozecie podeslac  moze bedzie pasowac. Wiem ze moge sam lac i sprawdzac ilosc litrow lecz chcialbym miec rozpiske oryginalna.Wstaw inne multimedia
      Licze na pomoc bo jest bo bardzo potrzebna ilosc mleka ciagle mi sie nie zgadza
  • Dodaj nową pozycję...
v