Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
paranoja i tyle stary zarzad zapewne dostanie odprawy...z czyich pieniędzy? Obecny pewnie za 3 miesiace poda się do dymisji i znowu odprawy? Dlaczego nikt nie odpowie za działania zmierzające do upadku OSM?
Opublikowano

gdy przypominam sobie tą propagandę w tpr z przed kilku tygodni,gdzie pani prezes chwali się wynikami i ten nowy młody przewodniczący rn wypisuje brednie ,że może i Łowicz płaci swoim dostawcą tyle,że wystarcza im na czerstwy chleb smarowany pastą z pokrzyw,ale za to jakie tanie rzeczy zapewnia osm do produkcji,prawie darmo, to ogarnia mnie śmiech...

Opublikowano

Przecież był to artykuł ,,sponsorowany'' to co się dziwić . A na portalu spożywczym jak im w tamtym miesiącu słodzili, w sumie nie na co im się dziwić skoro szukali głównego inwestora musieli na rynku robić dobre wrażenie. 

Opublikowano
Osm Kosów Lacki 1.18 brutto tl 4 , białko 2.9 <7500. Jasna kur*** bierze chwałą się jak to dobrze płacą A wyszło tyle samo co miesiąc temu A było 5 gr podwyżki.. mocno żałuję, że nie złożyłem tego wypowiedzenia... jeszcze takich chu****** parametrów nie miałem w życiu A z miesiąca na miesiąc co raz gorsze ....
Opublikowano (edytowane)

uwiesz mi wszedzie dobrze gdzie nas nie ma,nie masz co żałować

22 godziny temu, zkordalski napisał:

A to jest tak źle?  Co tam się dzieje tak naprawdę?  Czytamy wszędzie ze niby super tylko chcą się połączyć nową szata graficzna duża sprzedaż.  W mlekovicie też cena super tylko ja mam słabe parametry a jak ktoś miał by chociaż te tłuszcz 4 i białko 3.3 ilość 15 to wyjdzie z 1.5 ....

nie rób ludziom nadzieji ...

Edytowane przez xzzz
Opublikowano

Ja mam 1.39 przy hujowych parametrach ....u mnie nawet bym powiedział białko trochę skoczyło do góry a tłuszcz cały czas h*jowy 3.5-3.6

Opublikowano
parametry jak parametry. problem jest z kukurydzą. o ile w najgorsze upały nie było tak źle to teraz jest poworga. grzeje się dodatkowo myszy folię pogryzly i gnije z góry. jak do tej pory miałem somatyke na poziomie 150-200 średnio to wczoraj przyszły wyniki z ostatniego odbioru 950tys. niewiem czy się śmiać czy zaczynać płakać
Opublikowano

Czy wszystkim dostawca z Spomleku tak jeb..na parametrach bo od dwóch miesięcy zwiększyłem dawkę żeby podnieść białko a tu nic na mleku nawet gorzej niż było, zanim przeszedłem do Spółek białko nigdy mi nie spadło do 3,2 a teraz za Boga nie mogę mieć więcej niż 3,3

Opublikowano

To że parametry spadają w upały to normalne, krowy mniej dają, bo mniej jedzą, wszystko się  grzeje bo gorąco i pryzmy wcześniej zamokły jak chwilowo więcej padało i miały podsiąkanie od dołu. Teraz jedyne wyjście dodatek na mykotoksyny i dodatek od zagrzewania TMR i wtedy będzie dobrze.

Sierpc 1,51 zł brutto przy prawie 80 000 litrów, bi.3,31 tl.3,59% somatyka 230.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez marconi965
      Witam, od kilku dni mam problem z zawartością wody w mleku, podejrzewam że to wina chłodni. Jest to schładzalnik 600 litrów. Zauważyłem, że gdy jest mało mleka, na ściankach skrapla się woda, która dostaje się do mleka. Czy miał ktoś podobny problem, lub wie co może być przyczyną? Dodam tylko że temperatura mleka zawsze jest właściwa. Proszę o pomoc.
    • Przez marconi965
      Witam, kilka dni temu pisałem o problemie z wodą w mleku. Na początku poziom wynosił 1%, teraz zwiększył się do 2.5%. Robiłem próbki w kilku laboratoriach, bezpośrednio od krów mleko, wychodzi woda. Odpada więc awaria chłodni czy wina kierowcy. Po zrobieniu wynikow wychodzi bialko- 3.2%, tłuszcz 4,4%, sucha masa-12.3%, ph- 6.6, woda 2.5%. Kontaktowałem się z doradcą zywieniowym, każdy rozkłada ręce. Miał ktoś może podobny przypadek i potrafi pomóc?
    • Przez krzysiu12
      Witam!
      Oddałem dziś dwie próbki mleka do zbadania ze zbiornika i wyniki bardzo mnie zaskoczyły. Były duzo wyższe paramtery (bakterie i somatyka) niż w mleczarni.
      Nie ma zadnych zapalen u krów a somatyczne w pierwszej próbce wynosiły 590 a w drugiej 520 a w mleczarni 250.
      Bakterie ponad 400 a w mleczarni 30.
      Mocznik 96 przy białku w mleku 3.4 i tłuszczu 4.4.
      Czy myślicie ze te wyniki moga byc wiarygodne? Nie wiem co o tym mysleć.
    • Przez michaloski16
      Witam 
      Mam pytanie. Mam 7 krow i chciałbym zacząć oddawac mleko. Co mi jest do tego potrzebne? Jakie wymogi muszę spełnić?  Dodam ze moją obora jest na głębokiej ściółce. Proszę o szybką pomoc☺
    • Przez pawel372
      Witam
      Nie mam pojecia w jakim dziale to napisac  wiec prosze na mnie nie bluzgac. Potrzbuje tabele pomiaru mleka do JAPY 1060 l  ale jesli macie inne o tej pojemnosci tez mozecie podeslac  moze bedzie pasowac. Wiem ze moge sam lac i sprawdzac ilosc litrow lecz chcialbym miec rozpiske oryginalna.Wstaw inne multimedia
      Licze na pomoc bo jest bo bardzo potrzebna ilosc mleka ciagle mi sie nie zgadza
  • Dodaj nową pozycję...
v