Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Jeśli delegaci OSM Łowicz wykażą się rozsądkiem to myślę, że woj Łódzkie w końcu trochę się ogarnie pod względem wartościowym i ilościowym w branży mleczarskiej. 

Edytowane przez grzesiu
Opublikowano (edytowane)

Czy ja jestem Mlekpol? Piszę tylko to co uważam. Uważam, że moje teorie głoszone ponad 1.5r temu się ziściły. Także Ci co wieszali na mnie psy powinni przynajmniej zwrócić honor.  ;) Tylko się cieszyć że ktoś chce ryzykować i to ratować bo będzie jak z Rypinem mleczarnia wg moich info nie działa a stronka na FB tak hah tak samo jak w Łowiczu zarząd podaje się do dymisji a tego samego dnia ukazują się artykuły o strategii handlu ów spółdzielni ot paradoks haha 

Edytowane przez grzesiu
Opublikowano

Może? Dla Was to byłoby wymarzone wyjście. Ja nie rozumiem co i jak tu samodzielnie ratować jak takie długi. Nierealne. Chyba że kit wciskają i do końca chcą  rozkraść. To tylko prosić żeby ktoś przygarnął bo na prostą nie wyjdziecie.

To nie ma nikogo z Rypina żeby powiedział jaka sytuacja? No chyba ,że nie honor

Opublikowano

Panowie wiem z nie ten temat ale co daje konkretny zakiszacz do kiszonki z kukurydzy? 

Opublikowano (edytowane)

Jak jest potrzeba to stosuje ale jeszcze mi nic nie dał i nawet fajki podpalic nie chciał. 

Serio to jaki? Bakteryjny czy chemiczny?Stosuj, nie zaszkodzi

Wpisz w wyszukiwarkę, poczytaj o zakiszaczach i będziesz wszystko wiedział

Edytowane przez krzysieek
Opublikowano

Z tego co mówił mi gościu co był wczoraj to aż takiej tragedii nie ma... pomyśleć logicznie to mlekpol czy ktokolwiek nie pchał by się w bagno.Kazdy może na tym ugrać a co wyjdzie czas pokaże 

Opublikowano

Z tych "Mlekpolowców" to widzę takie trochę Janosiki normalnie, wybawcy biednego ludu 😂.

Jakby Łowicz tonął w długach to by go tak nie rozchwytywali a jak na razie we trzech przebijają się kto da więcej. Polmlek daje 3/4 udziałów od ręki na konto rolników, a Mlekovita 100 mln na inwestycje. Dla Mlekpolu to jedyna szansa żeby przegonić Mlekovitę raz na zawsze 😁 

Opublikowano
2 minuty temu, robcio90 napisał:

Z tych "Mlekpolowców" to widzę takie trochę Janosiki normalnie, wybawcy biednego ludu 😂.

Jakby Łowicz tonął w długach to by go tak nie rozchwytywali a jak na razie we trzech przebijają się kto da więcej. Polmlek daje 3/4 udziałów od ręki na konto rolników, a Mlekovita 100 mln na inwestycje. Dla Mlekpolu to jedyna szansa żeby przegonić Mlekovitę raz na zawsze 😁 

Mlekovita i mlekpol może stracić przy przejęciu ale zyskuje dostawców i o to chodzi przede wszystkim, Łowicz to nie jest mleczarnia pokroju sudowii czy Rypina i jednak trochę tych dostawców i terenu ma

Opublikowano
No i co źle w tej mlekovicie. Ja z kim nie rozmawiam to zadowolony i co najważniejsze 20 gr więcej bym miał niż mam więc co złego niby tam jest? ...
Opublikowano
21 minut temu, robcio90 napisał:

Albo położyć spółdzielnie raz na zawsze

Opublikowano
24 minuty temu, ThePerkins napisał:

No i co źle w tej mlekovicie. Ja z kim nie rozmawiam to zadowolony i co najważniejsze 20 gr więcej bym miał niż mam więc co złego niby tam jest? ...

Żal mu dupe ściska bo jak mleczarnia by upadła lub przejęła by mlekovita to nie dostanie udziałów więc chwali tak żeby jak najdłużej dostawcy siedzieli w Kosowie

Opublikowano

Każdy kto łyknie Łowicz zyska, tylko panowie pamiętajcie w biznesie żeby wyciągnąć najpierw trzeba włożyć. A ryzyko niestety im większy zakład tym większe koszty. Nie oszukujac siebie ani nikomu nie ubliżając tam trzeba inwestować w zakład, topielec patrzy aby przetrwać, o choćby bieżących inwestycjach nikt wtedy nie myśli. 

A czyim kosztem będzie się to odbywać to już nie będę powtarzał, Karol i Krzysiek przytomni. 

• Thanks 2
Opublikowano
8 godzin temu, komizmo napisał:

dawać mi tu polmlek do łowicza to na pożegnanie bym dostał trochę grosza z udziałów 🤣

A więc     ,a   żegnamy  Łowiczi i witamy polmlek,   b  żegnamy mleko i witaj Majorka,  c  polmlek zmoczy ?,Pewnie grosiwa się chce przy przejęciu [udziały przejdą],mlekpol sudowiakom nie był mikołajem 😕

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez marconi965
      Witam, od kilku dni mam problem z zawartością wody w mleku, podejrzewam że to wina chłodni. Jest to schładzalnik 600 litrów. Zauważyłem, że gdy jest mało mleka, na ściankach skrapla się woda, która dostaje się do mleka. Czy miał ktoś podobny problem, lub wie co może być przyczyną? Dodam tylko że temperatura mleka zawsze jest właściwa. Proszę o pomoc.
    • Przez marconi965
      Witam, kilka dni temu pisałem o problemie z wodą w mleku. Na początku poziom wynosił 1%, teraz zwiększył się do 2.5%. Robiłem próbki w kilku laboratoriach, bezpośrednio od krów mleko, wychodzi woda. Odpada więc awaria chłodni czy wina kierowcy. Po zrobieniu wynikow wychodzi bialko- 3.2%, tłuszcz 4,4%, sucha masa-12.3%, ph- 6.6, woda 2.5%. Kontaktowałem się z doradcą zywieniowym, każdy rozkłada ręce. Miał ktoś może podobny przypadek i potrafi pomóc?
    • Przez krzysiu12
      Witam!
      Oddałem dziś dwie próbki mleka do zbadania ze zbiornika i wyniki bardzo mnie zaskoczyły. Były duzo wyższe paramtery (bakterie i somatyka) niż w mleczarni.
      Nie ma zadnych zapalen u krów a somatyczne w pierwszej próbce wynosiły 590 a w drugiej 520 a w mleczarni 250.
      Bakterie ponad 400 a w mleczarni 30.
      Mocznik 96 przy białku w mleku 3.4 i tłuszczu 4.4.
      Czy myślicie ze te wyniki moga byc wiarygodne? Nie wiem co o tym mysleć.
    • Przez michaloski16
      Witam 
      Mam pytanie. Mam 7 krow i chciałbym zacząć oddawac mleko. Co mi jest do tego potrzebne? Jakie wymogi muszę spełnić?  Dodam ze moją obora jest na głębokiej ściółce. Proszę o szybką pomoc☺
    • Przez pawel372
      Witam
      Nie mam pojecia w jakim dziale to napisac  wiec prosze na mnie nie bluzgac. Potrzbuje tabele pomiaru mleka do JAPY 1060 l  ale jesli macie inne o tej pojemnosci tez mozecie podeslac  moze bedzie pasowac. Wiem ze moge sam lac i sprawdzac ilosc litrow lecz chcialbym miec rozpiske oryginalna.Wstaw inne multimedia
      Licze na pomoc bo jest bo bardzo potrzebna ilosc mleka ciagle mi sie nie zgadza
  • Dodaj nową pozycję...
v