Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Od kilku osób już słyszałem że dookoła Radzynia to cyrki oni odstawiają a później robią trasy po Polsce po 700 km żeby przywieźć cysterne mleka. Ze swojego doświadczenia mogę powiedzieć że pomimo tego iż gadane mają dobre i mogą do siebie przekonać to po czasie jednak wychodzi że to chora mleczarnia.

Opublikowano
4 minuty temu, robcio90 napisał:

Od kilku osób już słyszałem że dookoła Radzynia to cyrki oni odstawiają a później robią trasy po Polsce po 700 km żeby przywieźć cysterne mleka. Ze swojego doświadczenia mogę powiedzieć że pomimo tego iż gadane mają dobre i mogą do siebie przekonać to po czasie jednak wychodzi że to chora mleczarnia.

No tak jak mówisz później przyjeżdżają na podlasie bić się z mlekovita, mlekpolem i co gorsza z piątnicą :D a km zrobią jakieś 400 w kółku :D 

Opublikowano

Spomlek za styczeń 1,58 brutto dla vatowca -7 groszy na fundusz ( przedział 10-13 tyś l). Nigdy nie było problemów z wypłatą, jestem zaskoczony. Kary płacili ludzie w każdej mleczarni. Jak ktoś przeinwestowal,a teraz ma pretensje do mleczarni to swiadczy to tylko źle o tym człowieku

Opublikowano

Przewinął się temat upadłości ROTRu, może coś więcej na ten temat? W sumie ta mleczarnia odkąd pamiętam to upada i upaść nie może... Jakieś sprawdzone info na ten temat czy tylko od Pana Ździsia spod GSu?

Opublikowano
5 godzin temu, damianzetor9540 napisał:

Dość negatywne opinie o Spomleku, jak komuś się nie chce kolego jak możeszsłuchać całości to 1:45 2:10 i 3:00 min 

Klego jak możesz to wrzuć jeszcze raz ten filmik bo nie mogę go otworzyć.

Nie oglądając go znając firmę od ponad 10 lat to nigdy nie miałem kasy na koncie później niż 10 każdego miesiąca nie jestem vat- owcem...

4 godziny temu, robcio90 napisał:

Cwaniaczku pochwal się ile twój wspaniały ,, teraz,, Sierpc robi km żeby odebrać od ciebie ten wspaniały surowiec ,? A może już przyjeżdżają pociągiem żeby nie robic 700 km??

Chore to Ty masz podejście bo królewiczowi bakterie wyszło to w h*j zl. A jak brał 20 czy 30 groszy więcej to było dobrze... 

Pamiętam lat tłuste i te z roku 2008-9 i jakoś się to przeżyło o było lepiej i nie raz były komórki i bakterie ale tak to jest w tym interesujemy.. 

Sorki za błędy i brak składni ale takie bractwo mnie rozpierd...

• Sad 1
Opublikowano

W jedną stronę 56 km, dopóki jeździł zakładowy samochód to jeszcze nie było tak źle ale jak zaczęli wynajmować prywatny transport to cysterna z chojnic do chełmży później do mnie do włocławka do młynar i do chojnic ponad 700 km 19 godzin trasy i dwóch kierowców. Także ochłoń i się tak nie spinaj, a ja odszedłem pokryć, nie będą mi wyników fabrykować żeby koszty transportu pokryć.

Opublikowano
1 godzinę temu, robcio90 napisał:

W jedną stronę 56 km, dopóki jeździł zakładowy samochód to jeszcze nie było tak źle ale jak zaczęli wynajmować prywatny transport to cysterna z chojnic do chełmży później do mnie do włocławka do młynar i do chojnic ponad 700 km 19 godzin trasy i dwóch kierowców. Także ochłoń i się tak nie spinaj, a ja odszedłem pokryć, nie będą mi wyników fabrykować żeby koszty transportu pokrypokr

A nie przeszło Ci przez głowę że może ten prywaciarz źle pobrał próbę albo w złych warunkach ja transportował?? I dla tego te bakterię?? To jak miałeś jakieś ale to w tym kierunku trzeba było zgłosić skargę... A nie gadasz że Spomlek jest taki czy  o ... Kolego nie wrzucaj wszystkich do jednego ....

Opublikowano

Mlecz Wolsztyn białko 3,3 tłuszcz 4 przedział 20-30 tys 1.25 netto 

Odrazu mam pytanie do krowiarzy którzy mają zbiornik z odczytem ilości mleka jakie macie różnice w odbiorach chodzi o różnice między ilością na zbiorniku a samochodem?

Opublikowano

witam umie zawsze brakuje 15  lub 20 litr  mam pytanie nową umowę podpisałeś od marca duże obniżki  

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez marconi965
      Witam, od kilku dni mam problem z zawartością wody w mleku, podejrzewam że to wina chłodni. Jest to schładzalnik 600 litrów. Zauważyłem, że gdy jest mało mleka, na ściankach skrapla się woda, która dostaje się do mleka. Czy miał ktoś podobny problem, lub wie co może być przyczyną? Dodam tylko że temperatura mleka zawsze jest właściwa. Proszę o pomoc.
    • Przez marconi965
      Witam, kilka dni temu pisałem o problemie z wodą w mleku. Na początku poziom wynosił 1%, teraz zwiększył się do 2.5%. Robiłem próbki w kilku laboratoriach, bezpośrednio od krów mleko, wychodzi woda. Odpada więc awaria chłodni czy wina kierowcy. Po zrobieniu wynikow wychodzi bialko- 3.2%, tłuszcz 4,4%, sucha masa-12.3%, ph- 6.6, woda 2.5%. Kontaktowałem się z doradcą zywieniowym, każdy rozkłada ręce. Miał ktoś może podobny przypadek i potrafi pomóc?
    • Przez krzysiu12
      Witam!
      Oddałem dziś dwie próbki mleka do zbadania ze zbiornika i wyniki bardzo mnie zaskoczyły. Były duzo wyższe paramtery (bakterie i somatyka) niż w mleczarni.
      Nie ma zadnych zapalen u krów a somatyczne w pierwszej próbce wynosiły 590 a w drugiej 520 a w mleczarni 250.
      Bakterie ponad 400 a w mleczarni 30.
      Mocznik 96 przy białku w mleku 3.4 i tłuszczu 4.4.
      Czy myślicie ze te wyniki moga byc wiarygodne? Nie wiem co o tym mysleć.
    • Przez michaloski16
      Witam 
      Mam pytanie. Mam 7 krow i chciałbym zacząć oddawac mleko. Co mi jest do tego potrzebne? Jakie wymogi muszę spełnić?  Dodam ze moją obora jest na głębokiej ściółce. Proszę o szybką pomoc☺
    • Przez pawel372
      Witam
      Nie mam pojecia w jakim dziale to napisac  wiec prosze na mnie nie bluzgac. Potrzbuje tabele pomiaru mleka do JAPY 1060 l  ale jesli macie inne o tej pojemnosci tez mozecie podeslac  moze bedzie pasowac. Wiem ze moge sam lac i sprawdzac ilosc litrow lecz chcialbym miec rozpiske oryginalna.Wstaw inne multimedia
      Licze na pomoc bo jest bo bardzo potrzebna ilosc mleka ciagle mi sie nie zgadza
  • Dodaj nową pozycję...
v