Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam panowie kupilem dzisiaj sobie kabine ale mam jeden delemat jakie swiatla kupic na postojowki i na kierunki z kabiny czy takie jak byly te orginalne ruskie czy takie jak w ursusie c360 maja prosze o porade

Opublikowano (edytowane)

zibi pomyliłeś tematy. Co do montażu tej tulejki, to najlepiej robią to zakłady, które szlifują wały itp. To musi być zrobione osiowo, żeby jedna z drugą się zgrywała. Ja zrobiłem to własnoręcznie za pomocą rozwiertaka, ale nie do końca wyszło tak jak bym chciał tzn. zrobiłem zbyt ciasno, traktor pochodził na pusto pół dnia i nagle zgasł w ten sposób że go zadusiło i nie można było zakręcić wałem. Po zdjęciu pokrywy rozrządu winowajcą okazała się właśnie ta tulejka i było rozbieranie na nowo. Wałek bardzo sztywno siedział w niej i trzeba było go wybijać.

Edytowane przez Marcelix
Opublikowano

w takim razie jak najlepiej rozwiązać ten problem ? 

Zawieść blok,tulejkę oraz wałek do jakiegoś warsztatu aby ją wstawili i z pasowali z wałkiem  ,ale możesz przecież wcisnąć tulejkę sam i zobaczyć co z wałkiem, czy wejdzie i nie będzie za ciasno ,a może okaże się że będzie dobrze i nie będzie konieczne odwiedzenie warsztatu  :rolleyes: Pozdrawiam.

Opublikowano

A powiedzcie mi jeszcze czy według was ten wał jest oryginalny ? Pytam bo kupiłem taki a Sprzedający się zarzekał że jest to oryginalny wał i dał nawet 2 lata gwarancji

post-62432-0-21364400-1414086919.jpg

Opublikowano

Profesjonalnie zapakowane :D Widzisz że to produkt litewski wiec oryginał to raczej nie jest.Jeśli jestem w błędzie niech mnie ktoś poprawi. ;)

Przeciwwagi masz przykręcane czy jeden odlew z wałem?

Opublikowano

Przejrzałem allegro i jedyny wał na który bym się zdecydował to Tyczyn.Rok temu kupiłem kompletne zestawy litewskie (cylinder,tłok i pierscienie) po dwóch miesiącach rozsadziło jeden cylinder.poszedł na reklamacje,po kolejnych dwóch miesiącach rozsadziło drugi cylinder.Na początku sprzedawca szedł w zaparte że to dobre częsci i nie ma na nie reklamacji a później przyznał się że jednak dużo tego wraca bo to badziew.Oczywiście zestawy nie były Jubany,tylko innego litweskiego producenta.Podsumowując,czy produkt turecki,indyjski czy litewski nigdy nie zgadniesz jak długo pochodzi w twoim ciągniku.Taka jakość części.

Opublikowano

Zastanawiałem się nad Tyczynem ale coś mnie jednak bardziej przekonało do oryginału a teraz mam wał który nie jestem pewien czy jest oryginalny. Czekam na dalsze informacje kolegów.

Opublikowano

Witam panowie pomocy chcialem dzisiaj jechac w pole i zapiolem plug i nie chcial sie podniesc pompa tak wyje olej ma nigdzie nie leje olej tylko tak jak do gory i mu przygazuje to glosnie wyje co to moze byc za przyczyna?prosze o pomoc

Opublikowano

Słuchajcie mam takie ptytanie czy pompką ręczną da się podać paliwo do cylindra? Bo chodzi mi o to, żeby oszczędzić rozrusznik bo sprawdzałem czy paliwo dochodzi i odkręciłem te przewody od wtryskiwaczy i przy pompowaniu pompką pomocniczą nie leciało paliwo,

a jak kręciłem rozrusznikiem to leciało chyba, że był zapowietrzony

Opublikowano

Kupiłem panewki korbowodowe i nie wiem którą gdzie dać otóż panewki nie są pełne tylko są 2x pełne i 2x z wcięciem w środku oraz małą dziurką, wydaje mi się że te z wcięciem idą na dolną cześć korbowodu a płaska na górną czy mam racje  ?

Opublikowano (edytowane)

Regulator będzie albo wbudowany w alternator, albo w starszych modelach pod deską rozdzielczą puszka na 2 piny.

Hari123, być może Twoje panewki pochodzą od silnika turbodoładowanego, złóż tak jak na zdjęciach masz założone i powinno hulać.

Edytowane przez zbyszekbrzuze
Opublikowano (edytowane)

Czym się różnią wałki rozrządu NT od ST ? mam wałek starego typu i muszę go wymienić i nie wiem jaki kupić bo zestaw naprawczy + głowice mam zakładam NT

Edytowane przez Hari123
Opublikowano (edytowane)

Panowie dwie sprawy moglibyście powiedzieć jak wymienić bendiks jak sie do niego dobrać dawno zaglądane nie było i śruby nie chcą iść i inie wiem gdzie użyć siły, a gdzie nie powinno się i kolejna rzecz czy jak wieniec zębaty przerzucę na drugą stronę (odwróc) to będzie działało bo tam nie ma fazy przecież, a tak w ogóle to agrofoto zmieniło się na gorsze i jest cholernie nieprzejrzyste (zmieńcie to logowanie bo to jest katastrofa) 

Edytowane przez plast
Opublikowano

Ciepło będzie na pewno, nawet gorąco ale jak będzie najmniejszy wyciek oleju to łzy w oczach, wiem bo miałem tak zrobione :P więc jak masz suchy silnik to możesz śmiało robić.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez volvo
      Zakładał ktoś do Władka wentylator od ltz55, czyli od 4-cylindrowca?
    • Przez adam098
      Witam posiadam t25 z starego typu alternatorem brak ladowania,  co może być.  Jak założyć do niego nowszy alternator?
    • Przez Wielkinikt
      Witam odkrecily mi się śruby z blokady mechanizu roznnicowego a mianowicie 2 kolki 4 podkladki i 6 srub , i nie mam pojecia jak maja byc zalozone podkladki czy maja zaslaniac kolki i nachodzic na siebie czy tylko 2 na zaslonienie kolkow , czy nie ma to znaczenia i jeden chu jak to jest załozone 
      ps przepraszam za bledy 

• Przez druidzlasu
      Witam. Zakupię oryginalny klucz do wykręcania wtryskiwaczy we władziu T-25A . Może ktoś ma na zbyciu .
    • Przez druidzlasu
      Witam. Zakupię oryginalny klucz do wykręcania wtryskiwaczy we władziu T-25A  . Może ktoś ma na zbyciu .
  • Dodaj nową pozycję...
v