Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam panowie tak mysle jak bym chcial w swoim wladimircu zrobic mu kiper zeby bylo mozna wykiprowac nie raz przyczepe ale czy to tylko wystarczy ta zaslepke z tylu z prawej strony odkrecic i kupic ta koncowke tak jak do kopiru czy cos jeszcze mi potrzeba zrobic?prosze o odpowiedz

Opublikowano

Panowie potrzebuje pomocy t-25 nie chce palic na stacyjke tylko pali mi na ostro pare dni wczesniej normalnie palil a dwa dni juz tak cuduje raz odpali na kluczyc a raz nie a wczoraj juz nie chcial palic na kluczyk stacyjka wogole nie daje kontaktu ale swiece grzeje tylko jak go chce odplic na kluczyc to nie odzywa sie nic prosze o pomoc.

Opublikowano

nie wiem czy wszystkie władki tak mają ale mój ma na rewersie czujnik i tam są podpięte 2 kabelki może ci się któryś odłączył ?

U mnie właśnie tak było tylko ja mam te kabelki odłaczone wogóle i skręcone razem i jeden sie urwał i też nie odpalał ze stacyjki tylko za zware ;)

Opublikowano

u mnie wlasnie jest to odlaczone i tez cos raz nie chcial palic na stacyjke bo byly te dwa kabelki osobno i potem je polaczylem i palil normalnie moze faktycznie ze sie odlaczyly te dwa kabelki od siebie i nie pali jutro tam rano zobacze co sie tam dzieje a jak nie to musze odkrecic te dwa kable od stacyjki i zobacze zapalic dwoma kablami do kupy czy odpali jutro dam znac co i jak

nie wiem czy to wazne ale jak chce go odpalic na stacyjke to sie zapala kontrolka od dlugich swiatel

Opublikowano

Witam. Przedostaje mi się olej ze skrzyni biegów do tego sprzęgła wałków co jest za pompą hydrauliczną. Tam jest simering ? Jeżeli tak to zna ktoś rozmiar ? Mam nadzieje że wymienię go normalnie przez te okienko. Może ktoś mi pomoc ?

Opublikowano

Po pierwsze czy to na pewno olej ze skrzyni, bo może być jeszcze z przystawki pompy hydraulicznej.

Tak tam jest simmering. Nie wymienisz go od tak przez okienko. Trzeba rozpołowić ciągnik i wyjąć wałek sprzęgłowy od strony sprzęgła. Dopiero w tedy flansza z simmeringiem i łożyskiem będzie mogła wyjść.

Opublikowano

Witam panowie potrzebuje porady dzisiaj mnie zaciekawila ta pompa hydrauliczne na dole i mam pytanie ile tam wchodzi oleju i jak go sprawdzic ile go jest czy jest tam jakas miarka czy sie odkreca jakoms srube jak tak patrzylem to jest tam prawie na dole taka sruba na klucz 19 i ja odkrecilem i sie nie wylał olej tylko nie wiem czy to jest to a wlewa sie chyba na klucz 12 to jest taka sruba z odpowietrznikiem na górze prosze o pomoc.

Gość Profil usunięty
Opublikowano

Mam takie pytanko: czy numer wybity na skrzyni biegów i numer na tabliczce koło akumulatorów muszą być takie same czy różne?

Opublikowano

Czy pompę oleju w silniku można wyjąć odkręcając od dołu miskę olejową ? W każdym ciągniku chyba tak się da a jak to wygląda we władymircu ? Bo chyba gdzieś kiedyś przeczytałem, że nie da się w ten sposób wyjąć.

Opublikowano

Witam panowie potrzebuje pomocy wczoraj wieczoraj robilem podorywke i bardzo dobrze szlo ale w pewnym momencie mój ruski bardzo zeslap i tak jak by mu brakowalo paliwa i ledwo co 3 szedl filtry wymienilem tydzien temu i odstojnik wtedy tez czyscilem ta rurke z baku tez wyczyscilem i bak tez wtedy wyczyscilem takze paliwo jest czyste ale nie wiem czego jest taki slaby a dzisiaj jechelem po kukurydze wozem i mi co chwile gasl ale jak mu podpompuje reczna pomka to sie wkreca na obroty ale jak przestaje pompowac to juz gasnie i musze go odpowietrzac i wtedy z bida odpala prosze o porade bo nie wiem co to moze byc

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Wielkinikt
      Witam odkrecily mi się śruby z blokady mechanizu roznnicowego a mianowicie 2 kolki 4 podkladki i 6 srub , i nie mam pojecia jak maja byc zalozone podkladki czy maja zaslaniac kolki i nachodzic na siebie czy tylko 2 na zaslonienie kolkow , czy nie ma to znaczenia i jeden chu jak to jest załozone 
      ps przepraszam za bledy 

• Przez druidzlasu
      Witam. Zakupię oryginalny klucz do wykręcania wtryskiwaczy we władziu T-25A . Może ktoś ma na zbyciu .
    • Przez druidzlasu
      Witam. Zakupię oryginalny klucz do wykręcania wtryskiwaczy we władziu T-25A  . Może ktoś ma na zbyciu .
    • Przez druidzlasu
      Witam. Zakupię oryginalny klucz do wykręcania wtryskiwaczy we władziu T-25A 
    • Przez zubi1990
      Witam wszystkich będę robił teraz remont silnika w moim t25a i tu mam pytanie: jakim momentem dokręcić śruby mocujące głowicę do bloku , jaką siłą dokręcić stopy korbowodów, jaka ma być grubość panewek głównych i korbowodowych, jaka siła dokręcenia koła zamachowego, szerokość cylindra i luz w zamku pierścieni. Ciągnik z roku 1978 z dwoma drążkami do zmiany biegów
  • Dodaj nową pozycję...
v