Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 minut temu, daron64 napisał:

@bratrolnika

Tak w ogóle to założyłem te sprężynę od Ciebie i albo jest za słaba, albo ja ją za mało naciagnalem, bo dyszel ani drgnie z ziemi

Dlatego ci mówiłem że musicie ją we dwie albo i trzy osoby naciągać, z tego co pamiętam to brali je do d47 i do d55 i nikt że nie daje rady nie dzwonił z pretensjami. My do d44 we trzech ją naciagalismy, a przy niej jest dyszel lżejszy i krótszy, ale po naciągnięciu dyszel idzie w pion, na burtę się składa

Opublikowano

Siedzimy u teściów. Przyszedłem za zięcia i teść myśli że muszę się jemu podporządkować. Jak ja się obraziłem któregoś razu i prawie doszło do rękoczynów to się nie odzywał do mnie i sam robił wszystko mi na przekór nawet takie rzeczy co minimum dwie osoby potrzebne. A wynająć nie ma kogo bo wszyscy kombajnisci co kosiło w skr-ach albo kolkach nie chcą już. 

Opublikowano
1 godzinę temu, daron64 napisał:

@bratrolnika

Tak w ogóle to założyłem te sprężynę od Ciebie i albo jest za słaba, albo ja ją za mało naciagnalem, bo dyszel ani drgnie z ziemi

Oryginalna sprężyna ma średnicę drutu 9mm i średnicę 47mm. Ważne jest jej mocowanie , jedno ucho na poprzeczce przedniego wózka a drugie pod poprzeczką dyszla, reszta to sprawa naciągu .Do dyszla przyczepy D45 montowałem sprężynę od starej wiązałki Warta 2 , pasowała idealnie też ma drut 9mm, lecz ogólną srednicę 42mm . Do regulacji sprawdza się śruba rzymska M10.

Opublikowano (edytowane)

To już tak jest w życiu ze rodzice wybierają sobie jedno dziecko które nawet jak źle robi to jest cacy a drugie dobrze robi osiąga sukcesy i zawsze źle i jest chodzącym złem olej to i bądź dla swoich dzieci sprawiedliwy.Tego nigdy nie zmienisz,znam się na ludziach,żadna rozmowa nie pomoże.

Każdy kiedyś umrze tylko w jakich okolicznościach czy nagle w nocy,czy będzie się parę lat męczył w łóżku,gnił i wo gule szkoda pisać,I czy ty wtedy pomożesz ale starcy o tym nie myślą.A ci co cacy mają ich głęboko w d*pie.

Edytowane przez Gość
Opublikowano
1 godzinę temu, bratrolnika napisał:

Dlatego ci mówiłem że musicie ją we dwie albo i trzy osoby naciągać, z tego co pamiętam to brali je do d47 i do d55 i nikt że nie daje rady nie dzwonił z pretensjami. My do d44 we trzech ją naciagalismy, a przy niej jest dyszel lżejszy i krótszy, ale po naciągnięciu dyszel idzie w pion, na burtę się składa

I po co tak się szarpać ? Na zaczepie przyspawać ucho przy śrubie ucho żeby zahaczyć sprężynę, śrubę z metra i kluczem dokręcasz nakrętkę i sprężyna się napina 

• Like 1
Opublikowano
7 godzin temu, bratrolnika napisał:

Poprobuje i dam znać. Najwyżej założę jeszcze druga, bo stara jedna znalazłem.

7 godzin temu, soltys48 napisał:

DAJ MU VIAGRY

:)

6 godzin temu, stempos1980 napisał:

Daron a żona to jest za tobą czy za Tatusiem i mamusią? 

A czemu z tym do mnie? Ale jak już pytasz to różnie. Wiadomo, że u mamusi najlepiej, ale wystarczy że na święta pojedziemy do nich i mijanka juz dość. Także mamy ogólnie dość zdrowe relacje.

5 godzin temu, andrzej78 napisał:

Dziwne , bo u mnie w D46 wystarczyło dyszel w pion postawić i założyć odpowiednie ogniwo łańcucha sprężyny na haczyk przy zaczepie.

To na starej sprężynie też dyszel do pionu stawiałem, sprężynę bez żadnego naciągania zakładałem(z jednej strony łańcuch i jego długością regulowało się "naciąg" i nie było problemu. Tutaj z jednej strony na ramię zrobiłem tylko ucho, a drugiej też, tylko z łańcucha troszkę dłuższe (tak, że z jednej strony mam zalozone do ramy, a z drugiej po podniesieniu dyszla zrobiłem ucho z łańcucha i po naciągnięciu lekkim sprężyny(sam to robiłem) założyłem na drugie ucho) no i opuściłem, a potem skręciłem sprężynę na maxa i nic to nie dało. Za mocno już nie mam regulacji nawet, ale w wolnej chwili z tym jeszcze powalcze.

Opublikowano

Gospodarstwo na żonę,teściowa pracuje więc jest lux,teść chce trzymać łapę nad wszystkim a już na emeryturze. Żona bardziej za teściem bo przy rozpoczęciu kłótni z jego winy to ona mówi że ja mu daje powody chociaż to on zawinił. Mają jeszcze druga córkę która siedzi w mieście ale pieniądze do tej pory jej przelewa na konto, ale weź się odezwij to tragedia, ja dopłat czy za bydło kasy nie widzę,tyle co zarobiłem jak pracowałem czy ostatnio w tv wygrałem to moje 😀

Opublikowano (edytowane)

Współczuje,parobka sobie znaleźli w moich stronach też tak jest,ależ te ludzie są chytrzy,idź do pracy.

Ale z tego wszystkiego dobre jest to ze nikt ze sobą majątku do grobu nie zabierze,zostanie dla dzieci i to co wypracujesz.

Edytowane przez Gość
Opublikowano
30 minut temu, Belaruss820 napisał:

Gospodarstwo na żonę,teściowa pracuje więc jest lux,teść chce trzymać łapę nad wszystkim a już na emeryturze. Żona bardziej za teściem bo przy rozpoczęciu kłótni z jego winy to ona mówi że ja mu daje powody chociaż to on zawinił. Mają jeszcze druga córkę która siedzi w mieście ale pieniądze do tej pory jej przelewa na konto, ale weź się odezwij to tragedia, ja dopłat czy za bydło kasy nie widzę,tyle co zarobiłem jak pracowałem czy ostatnio w tv wygrałem to moje 😀

I ty jeszcze tam jesteś ? O.o 

Zawijaj manatki i niech sami zapie*****ą a żona jak będzie miała odrobinę oleju w głowie to pójdzie za tobą. 

Opublikowano (edytowane)

Ciężko będziesz miał jak się niezaczniesz stawiać teściowi.Weź geodete odmierz teściowi te 30 ar i powiedz że tak jest w Akcie Notarialnym i tam się może rządzić. 

Moja powiedziała że mamusi nie zostawi bo reszta poszła na swoje. Niema dnia żebym się z teściową nie wojował tylko tyle że rękę na kasie to ja trzymam. Teście mają swoje tunele ale całą inwestycje robię ja czyli nasiona torfy nawozy a oni czysty pieniądz biorą. Gdyby nie teścio to bym miał w d*pie ich tunele ale szkoda mi go i na niego niemogę nawet jednej złej literki powiedzieć. 

Edytowane przez stempos1980
Dopisanie posta
Opublikowano
39 minut temu, Wiesi0 napisał:

Współczuje,parobka sobie znaleźli w moich stronach też tak jest,ależ te ludzie są chytrzy,idź do pracy.

Ale z tego wszystkiego dobre jest to ze nikt ze sobą majątku do grobu nie zabierze,zostanie dla dzieci i to co wypracujesz.

pójdzie do pracy to i tak mu żona kase zabierze a jeszcze po pracy będzie musiał "pomagać" do nocy i się chłop szybko wykończy  

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v