Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czemu mimo tylu wyświetleń jeszcze się nie sprzedała ? Dziwne .

Opublikowano
6 godzin temu, Uziu92 napisał:

6 tys l. Deszczownia i studnie to koszt że 40-50 tys i to jeszcze żeby wystarczyło, fajne bo gość co ma warzywa ma i leje tym ale warzywa to nie ta kasa co zboże.

Z tego co wyczytałem planujesz pobór wody z rzeki. Z czystej ciekawości: masz pozwolenie?

Opublikowano
47 minut temu, zetorki12 napisał:

Czemu mimo tylu wyświetleń jeszcze się nie sprzedała ? Dziwne .

Bo jeszcze nie sezon, o moja też póki co tylko dzwonią się wypytać co i jak, i każdy cierpliwie czeka, aż cena spadnie albo aż za parę dni żniwa będą i wtedy trzeba będzie brać co jest za ile jest

• Like 1
Opublikowano

zależy jak rzeka daleko,bo wtedy dojazd i rozwiezienie to za paliwo od beczki z 10-20 zł a wtedy wychodzi na to że ta woda kosztowała tyle co z wodociągu,a czy ktoś uważa że podlewanie z kranu jest opłacalne?

Opublikowano

ale jak się policzy beczka 6 tyś x 5 przejazdów to jest 30 tyś ,czyli 3 mm/m i mamy 1ha podlany troszke ,to na 10 ha trzeba 50 przejazdów żeby podlać 3 mm,

nie wiem może jestem stara pierdoła ale marnie to widzę 

powyżej 5 m na dobę musisz mieć pozwolenie

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, kizak napisał:

Podlewając z kranu to już cena wody przemysłowej,czyli razy bodaj 5

Nie opowiadaj głupot bo podlewam aby nie przekroczyć w ciągu doby 5 metry sześciennych to opłata podstawowa jak dla domu do kranu .

Jak byś miał studnie kopaną wstawianymi betonami i sąsiedzi nie podjebali to byś podlewał tanio bo z własnej studni jest opłata 20 gr za 1 metr 3 .

Edytowane przez galan99
  • Like 1
Opublikowano

ok,wszystko policz,bo piszesz o wodzie z rowu,nie widziałem u mnie takiego żeby beczkowóz napełnić ,a staw jak będzie sucho to pamiętaj że 1 beczka to będzie 6 m3 ,to jak weżmiesz 50 beczek  to razem z mułem i rybami,i to tylko raz,bo sie nie napełni skoro sucho będzie;-)

Opublikowano
21 minut temu, galan99 napisał:

Nie opowiadaj głupot bo podlewam aby nie przekroczyć w ciągu doby 5 metry sześciennych to opłata podstawowa jak dla domu do kranu .

Jak byś miał studnie kopaną wstawianymi betonami i sąsiedzi nie podjebali to byś podlewał tanio bo z własnej studni jest opłata 20 gr za 1 metr 3 .

Ja tam Ci nie jestem wrogiem,ale zacznij zalewać do beczek z kranu [wodociągu]

Opublikowano

poszukuję ładowarki teleskopowej do ciasnych pomieszczeń więc wskazane są obie osie skrętne. Czy da się kupić taki sprzęt do max. 25000 zł? Czy to raczej szukanie dziewicy w burdelu.

Oczywiście zdaję sobie sprawę, że wymagałaby ona jakiś napraw (malowanie, elektryka, drobne podspawanie itp)- oby nie były zbyt kosztowne.

Ktoś coś powie na temat tych sprzętów

https://www.olx.pl/oferta/ladowarka-teleskopowa-matbro-ts-260-4x4-7m-2-5t-tanio-CID757-IDztKS3.html#0a4f8b07ca;promoted

https://www.olx.pl/oferta/ladowarka-teleskopowa-jcb-CID5-IDzrs8N.html#034f6f7265

Opublikowano

Wątpię. Ta druga ma tylko tylną oś skrętną. Musiałbyś taką pojeździć, bo są na prawdę zwrotne, choć nie tak jak dwuskrętne. Cena jednak jest niższa. Nie myśl sobie, że coś tam pospawasz i będzie działać. Silnik może być zajeżdżony a jak siedzi ford to koszty duże. Najważniejsza jest hydraulika.

Opublikowano

Czyli z dużą dozą prawdopodobieństwa można powiedzieć że zakup takiej ładowarki to skarbonka. Jeżeli silnik jest zajechany to i pompy do wymiany a to już koszt połowy takiej ładowarki. Sam mechanizm różnicowy do takiej Matbro to 5tyś. Osi 10tyś.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v