Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W latach 70 to ojciec jedną trzydziestką przyjechał na kołach gdzieś z pod Jeleniej Góry pod Warszawę. Drugą gdzieś zza Olsztyna w ten sam sposób przyprowadził. Wiadomo, inne czasy były, ale się dało-bo innego wyjścia nie było

Opublikowano
3 godziny temu, Agrest napisał:

Czyli problem z rewersem. Dla osoby trochę rozeznanej w temacie naprawa może być niedroga. 

Tani o jakies 30 tys 

Normalnie takie kase 80-90'tys 

Naprawa skrzyni może z 10 tys ;)

Opublikowano
3 godziny temu, Agrest napisał:

Czyli problem z rewersem. Dla osoby trochę rozeznanej w temacie naprawa może być niedroga. 

1 minutę temu, mf362 napisał:

Tani o jakies 30 tys 

Normalnie takie kase 80-90'tys 

Naprawa skrzyni może z 10 tys ;)

Nie wierz w to że handlarz jak go ściągnął tou do skrzyni nie zajrzał. Gwarantuję ci że zajrzał, i jest tam niezła sieczka, i nie opłaca się robić, dlatego szuka frajera który myśli że traktor za pół darmo kupi i skrzynie za 3tys.zl się naprawi...

• Like 2
Opublikowano
2 minuty temu, bratrolnika napisał:

Nie wierz w to że handlarz jak go ściągnął tou do skrzyni nie zajrzał. Gwarantuję ci że zajrzał, i jest tam niezła sieczka, i nie opłaca się robić, dlatego szuka frajera który myśli że traktor za pół darmo kupi i skrzynie za 3tys.zl się naprawi...

Masz rację :)

nie daleko mnie jest renia 80 koni bez papieru z popsutym rewersem z turem za 20 tys (z francji) i nikt tego nie chce sie narazie czepiać  

Opublikowano

a ja bym wolal taki uszkodzony i wsadzic te 30 tys i zrobic jak trzeba i wiem co mam a nie zrobiony na odpier... w normalnej cenie i go pozniej robic znowu... zreszta ja tak robie i naprawde wiem co mam.

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, stempos1980 napisał:

Okładki to połowa wartości ciągnika chyba że ktoś tylko pole a zero wyjazdu na publiczne drogi chociarz tacy też są co się poruszają bez. 

Okładki mozna zalatwic jak handlerz pojety heh , 

Lewe numery  a potem wjazd na chatę odpowiednich służb bo sąsiadowi cos sie nie podobala tablica rejestracyjna 

Edytowane przez mf362
Opublikowano

https://www.olx.pl/oferta/ciagnik-ursus-c-360-4011-CID757-IDxm8z2.html

Do wyboru do koloru 

Z papierami bez  sa trzy opcje 

Facet kombinator ... dosłownie 15 km Ode mnie ... handlarz ciagniki przyczepy ...bylem raz ogladac wywrotke u niego ale z ceną drogo papier nie pewny i opony nie zadobre ... na zdjeciu ladnie pieknie 

5 minut temu, stempos1980 napisał:

Właśnie teraz ta cholerna sąsiedzka zazdrość. Jeden drugiego by w łyżce wody utopił. Do czego ten świat zmierza. 

Ja jeszcze mam spoko 2-3 sąsiadów ,ale sa takie miejsca ze zaraz policja bo sasiad szambo wylewa albo Bóg wie co jeszcze...

Opublikowano
16 minut temu, Mikruss napisał:

a ja bym wolal taki uszkodzony i wsadzic te 30 tys i zrobic jak trzeba i wiem co mam a nie zrobiony na odpier... w normalnej cenie i go pozniej robic znowu... zreszta ja tak robie i naprawde wiem co mam.

Zrobisz skrzynie a się okaże że silnik olej żłopie. 

Opublikowano
2 minuty temu, stuart napisał:

Zrobisz skrzynie a się okaże że silnik olej żłopie. 

To motodoktora i dalej w obieg na handel a w opisie likwidacja gospodarstwa lub jest juz za maly do lekkich prac polowych hehe zarcik taki 😛

Opublikowano
33 minuty temu, Mikruss napisał:

I to jest zdrowe podejście, niestety-pewnie kupi go ktoś kto wierzy że naprawa będzie kosztowała 3tys.zl, i liczy że za pół l pieniędzy będzie miał traktor. A jak co do czego to będzie skowyt że te zagraniczne to zło z miał być jeden tryb do wymiany, a naprawa skrzyni kosztowała 20-30tys.zl

Opublikowano

Przeciez jak odpalisz to widzisz czy dymi wiec w czym problem?

Kupisz wymalowany podrobiony to bedziesz sie czul lepiej?

Ja kupilem Valtre t170 z uwalona skrzynia, kupil3m druga skrzynie do tego doszedl caly nowy rewers pompa oleju filtry olej i naprawde wiem co mam w srodku bo do srubki byla rozebrana wyczyszczona do tego wszystkie lozyska jak na oierwszy montaz i chodzi pieknie.

Opublikowano

Mam sprawe, na złomie wala mi sie taki oto stary pług.

Wiosna bede sadził ziemniaki na polu gdzie na uwrociach i czesci pola bylo tak twardo ze  przy zimowej orce pług wyskakiwał z ziemi, chciałbym to na wiosne potraktowac gleboszem ale nikt w okolicy nie posiada, miało by to sens jakby z tego pługa wywalił odkładnice i listwy dospawał jakies dłuto, dociazył i probowac głeboszowac?? pytam bo moze ktos juz cos takiego robił, zebym na darmo tarcz i elektrod nie marnował?

20181222_134802.jpg

20181222_134736.jpg

Opublikowano

Nie bedzie to kto wie jak znowu gleboko bo zamierzam na ok 40-45cm jechac bo orze na ok 25cm wiec zeby tylko podeszwe ruszyc, no i zeby to moja maszina 360 to pociagneła.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v