Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ten pypcik jak to na nazwaleś ma jeszcze 7045 i wszystkie wcześniejsze modele. 

Opublikowano

Generalnie ludzie montują pompy rozdzielaczowe, np z VW LT, Iveco i chodzi o wiele lepiej, lepiej się wkręca na obroty i ciut mniej pali. No i na wolnych obrotach pracuje regularnie. Ale ta z Zetora podchodzi bez przeróbek.

Opublikowano
1 godzinę temu, akowicz111 napisał:

Tego nie wiem bo kiedyś nabyłem od takiego pijaczka , a teraz chodzi w c-360 . Ona ma taki pypcik do zwiększania dawki paliwa przy rozruchu .

To cos nazywa sie przyspieszacz(zwiekszona dawka przy rozruchu). Mam w Zetorze 3011 to i pewnie byla rowniez w zetorze 4011 

Opublikowano
3 minuty temu, lukbold napisał:

na moje oko to co najwyżej przyspieszenie zapłonu bo niby co ma dać więcej paliwa? chyba tylko dym z tłumika

A to jest zwiększenie dawki paliwa, tam kąty wtrysku sie nie zmieniają, a jak kto ma już trochę wyjechane sekcje to po wciśnięciu pierdzielnika  sekcje przesuwają się ma całkowity max dawki czyli w zakres z którego normalnie nie korzysta - niezużyty zakres

Opublikowano

takim same miałem okazję jeździć to bardzo fajnie to to jedzie i jak właściciel mówił nie do zapier....... i jeszcze mało pali chociaż narzekał na dostępność części 

A ja powoli się przymierzam do ciągnika takiego 70-90km najlepiej 4-ro but do 30k, myslałem nad zetorem ale z cenami się wygłupiają ew jakiegoś fendta serii 100 np 108

czy deutza 7206 lub 8006 , za ruska dziękuję bo to diabelstwo wysokie chociaż za plus jest łopatologiczność ale paski do wom i wysokość odstrasza 

Opublikowano
20 minut temu, jahooo napisał:

Niedaleko mnie jest tak tylko bez kabinyhttps://www.olx.pl/oferta/case-international-743-CID757-IDvVlwo.html

Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, jahooo napisał:

Filtr był w C-362 bo w tym czasie stał się standardem w większości ciągników, starsze nie miały tego udogodnienia

Jakiego typu pompa wtryskowa siedzi w tym wraku:

Ursus_C_360.jpg

gdyby foto się wczytało to zobaczyłbyś że nawet 360m miała już filtr na przewodzie, co prawda poziomy

co do pompy były jeszcze takie cuda 

ursus-wersja-c360m-exportowy-c360-nie-zetor-c362-ursus-dalikow-sprzedam-483343292.jpg

Edytowane przez izydor6280
Opublikowano (edytowane)

W sumie C-355M na naszym rynku była sprzedawana jako C-360 a i na eksport tez często szła pod taką plakietką, starsze wersje nie miały. Ale to wszystko zależało jeszcze od życzenia odbiorcy za granicą, były wersje bez pneumatyki i nawet sprężarki, bez obciążników, bez dolnego zaczepu, bez podnośnika (tylko hak do przyczepy), na kołach 12.00x16, z biegami pod kierownicą w wersji bez kabiny. Trochę się tego naoglądałem - nie ma generalnej zasady jakie było wyposażenie na "export".

A te pompy to widziałem już, były tez tej firmy do silników Leylanda SW400 bodajże  kupowane za granicą, bo nasze jakością nie grzeszyły.

Edytowane przez jahooo
  • Like 1
Opublikowano

Same Tiger SIx 105 mam od 12 lat, wtedy dałem za niego 22700 zl, rocznik 85 i był w lepszym stanie wizualnym niz ten z ogloszenia . Ciagnik twardy ,mało awaryjny, ale za lekki do ciezszych prac.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v