Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przed chwilą, daron64 napisał:

Tak w ogóle to założyłem te sprężynę od Ciebie i albo jest za słaba, albo ja ją za mało naciagnalem, bo dyszel ani drgnie z ziemi

pomaluj go na niebiesko

Opublikowano
3 minuty temu, daron64 napisał:

Tak w ogóle to założyłem te sprężynę od Ciebie i albo jest za słaba, albo ja ją za mało naciagnalem, bo dyszel ani drgnie z ziemi

Zwiększ naciąg i daj znać czy pomogło bo też mam ciężki dyszel to jeszcze bym przemyślał zakup :)

Opublikowano
6 godzin temu, bratrolnika napisał:

Czyli co, odpowiedzialności u was żadnej nie ma czy jak???? Bo ja jako dorosły człowiek za swoje czyny odpowiadam, popsuje to albo naprawiam albo odkupuje nowe. Jakby ci sąsiad odprowadził przyczepę czy jakąkolwiek inną maszynę z uszkodzeniem i zdążył z podwórka wyjechać to co, nie można do niego iść i nakazać żeby naprawił, czy jak??? Jak wyjedzie już za bramę to co, amnestia działa?????

może to w myśl porzekadła ,,znamy się do bramy"

Opublikowano
8 minut temu, daron64 napisał:

@bratrolnika

Dlatego ci mówiłem że musicie ją we dwie albo i trzy osoby naciągać, z tego co pamiętam to brali je do d47 i do d55 i nikt że nie daje rady nie dzwonił z pretensjami. My do d44 we trzech ją naciagalismy, a przy niej jest dyszel lżejszy i krótszy, ale po naciągnięciu dyszel idzie w pion, na burtę się składa

Opublikowano

Siedzimy u teściów. Przyszedłem za zięcia i teść myśli że muszę się jemu podporządkować. Jak ja się obraziłem któregoś razu i prawie doszło do rękoczynów to się nie odzywał do mnie i sam robił wszystko mi na przekór nawet takie rzeczy co minimum dwie osoby potrzebne. A wynająć nie ma kogo bo wszyscy kombajnisci co kosiło w skr-ach albo kolkach nie chcą już. 

Opublikowano
1 godzinę temu, daron64 napisał:

@bratrolnika

Oryginalna sprężyna ma średnicę drutu 9mm i średnicę 47mm. Ważne jest jej mocowanie , jedno ucho na poprzeczce przedniego wózka a drugie pod poprzeczką dyszla, reszta to sprawa naciągu .Do dyszla przyczepy D45 montowałem sprężynę od starej wiązałki Warta 2 , pasowała idealnie też ma drut 9mm, lecz ogólną srednicę 42mm . Do regulacji sprawdza się śruba rzymska M10.

Opublikowano (edytowane)

To już tak jest w życiu ze rodzice wybierają sobie jedno dziecko które nawet jak źle robi to jest cacy a drugie dobrze robi osiąga sukcesy i zawsze źle i jest chodzącym złem olej to i bądź dla swoich dzieci sprawiedliwy.Tego nigdy nie zmienisz,znam się na ludziach,żadna rozmowa nie pomoże.

Każdy kiedyś umrze tylko w jakich okolicznościach czy nagle w nocy,czy będzie się parę lat męczył w łóżku,gnił i wo gule szkoda pisać,I czy ty wtedy pomożesz ale starcy o tym nie myślą.A ci co cacy mają ich głęboko w d*pie.

Edytowane przez Gość
Opublikowano
1 godzinę temu, bratrolnika napisał:

Dlatego ci mówiłem że musicie ją we dwie albo i trzy osoby naciągać, z tego co pamiętam to brali je do d47 i do d55 i nikt że nie daje rady nie dzwonił z pretensjami. My do d44 we trzech ją naciagalismy, a przy niej jest dyszel lżejszy i krótszy, ale po naciągnięciu dyszel idzie w pion, na burtę się składa

I po co tak się szarpać ? Na zaczepie przyspawać ucho przy śrubie ucho żeby zahaczyć sprężynę, śrubę z metra i kluczem dokręcasz nakrętkę i sprężyna się napina 

• Like 1
Opublikowano
7 godzin temu, bratrolnika napisał:

Poprobuje i dam znać. Najwyżej założę jeszcze druga, bo stara jedna znalazłem.

7 godzin temu, soltys48 napisał:

DAJ MU VIAGRY

:)

6 godzin temu, stempos1980 napisał:

Daron a żona to jest za tobą czy za Tatusiem i mamusią? 

A czemu z tym do mnie? Ale jak już pytasz to różnie. Wiadomo, że u mamusi najlepiej, ale wystarczy że na święta pojedziemy do nich i mijanka juz dość. Także mamy ogólnie dość zdrowe relacje.

5 godzin temu, andrzej78 napisał:

Dziwne , bo u mnie w D46 wystarczyło dyszel w pion postawić i założyć odpowiednie ogniwo łańcucha sprężyny na haczyk przy zaczepie.

To na starej sprężynie też dyszel do pionu stawiałem, sprężynę bez żadnego naciągania zakładałem(z jednej strony łańcuch i jego długością regulowało się "naciąg" i nie było problemu. Tutaj z jednej strony na ramię zrobiłem tylko ucho, a drugiej też, tylko z łańcucha troszkę dłuższe (tak, że z jednej strony mam zalozone do ramy, a z drugiej po podniesieniu dyszla zrobiłem ucho z łańcucha i po naciągnięciu lekkim sprężyny(sam to robiłem) założyłem na drugie ucho) no i opuściłem, a potem skręciłem sprężynę na maxa i nic to nie dało. Za mocno już nie mam regulacji nawet, ale w wolnej chwili z tym jeszcze powalcze.

Opublikowano

Gospodarstwo na żonę,teściowa pracuje więc jest lux,teść chce trzymać łapę nad wszystkim a już na emeryturze. Żona bardziej za teściem bo przy rozpoczęciu kłótni z jego winy to ona mówi że ja mu daje powody chociaż to on zawinił. Mają jeszcze druga córkę która siedzi w mieście ale pieniądze do tej pory jej przelewa na konto, ale weź się odezwij to tragedia, ja dopłat czy za bydło kasy nie widzę,tyle co zarobiłem jak pracowałem czy ostatnio w tv wygrałem to moje 😀

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v