Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ciekawe jak z tym będzie  w razie stłuczki ,bo zaciekawiliście mnie tym że niby tak można.

Ale sąsiad miał przyczepę ,OC opłacone ,ale przeglądu nie było pomimo że wszystko sprawne i jak miał przycierkę z Audiczką  to ubezpieczalnia się wypieła i musiał ze swojej kieszeni zapłacić.Ciekawe jak to właściwie jest.

W mojej też znajomy Agent mi powiedział że OC sobie mogę na przyczepę opłacić,policja za to nie ścignie,ale w razie wypadku i tak TUW ani grosze nie wypłaci

• Like 1
Opublikowano

jeżeli jest wyposażona w hamulce ,mają być sprawne.

Ciekawostka dotycząca oc przyczep. Powodując kolizję elementem przyczepy, i tak do szkody sprawcą jest traktor. Tak więc , oc na przyczepy to taki bezsens.

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, izydor6280 napisał:

kilka lat temu widziałem, chyba jakieś leżaki magazynowe

można również roztoczyć półobręcze nowego typu czy przerobić jakąś spawaną, ale to minimum 17.5

nie wgłębiałem się w temat,ale jakby nową [jakąś piastę wpasować na starą oś,bo już wymiana osi,felg,i spawanie,to już lepiej nowszy za 3 tys] rozwiercenie  otworu środkowego nie wchodzi w grę,bo już otwory na szpilki nie zmieszczą się pod obręczą. Deszcz9_9🍺:(🐄🙏💪👎

Edytowane przez kizak
Opublikowano
2 godziny temu, bratrolnika napisał:

Cena dobra, i os od unhza, ale od 750, jak założysz koła 18 to po zewnątrz będzie miała 198cm

Ja mam od 500 to chyba nie jest taka szeroka , a wydają się mocne te ośki

Opublikowano
34 minuty temu, Ursus932 napisał:

Ja mam od 500 to chyba nie jest taka szeroka , a wydają się mocne te ośki

Od unhz 500 ośka na kołach 10/15 ma 168,5cm po zewnątrz. Os jest pełny kwadrat 5,5x5,5cm

Mowisz masz ośkę od 500, nie chcesz sprzedać?

Opublikowano
1 godzinę temu, Bananek napisał:

tego ile trzeba bedzie wpakowac $$$ to tu na forum nikt Ci nie powie. poogladaj na zywo, zapnij w ciagnik i dowiesz sie co i jak. ze zdjecia ciezko wrozyc.

Trzeba bedzie sie przejechac i zobaczyc jak tam z luzami.

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, bratrolnika napisał:

Od unhz 500 ośka na kołach 10/15 ma 168,5cm po zewnątrz. Os jest pełny kwadrat 5,5x5,5cm

Mowisz masz ośkę od 500, nie chcesz sprzedać?

U mnie są założone opony 825×15 od niskopodwoziówki ,stoi cały i narazie się zastanawiam co zrobić z tym ładowaczem czy na części rozebrać a może w całości sprzedać ,ale jakby co to masz wyłączność na oś 😊

Edytowane przez Gość
Opublikowano (edytowane)

Myślałem na pierwszy rzut oka że to samojezdny - kierownica z prawej strony :) żeby był blisko to bym go wziął - waży 3600, sporo skrzynek przekładniowych, siłowników.....

Edytowane przez pawel885
Opublikowano
22 godziny temu, bratrolnika napisał:

Nowej nie zaadaptujesz, otwór roztoczysz ale rozstaw szpilek jest nadal inny

jeśli będziesz miał felgę z tarczą po środku jak w tych do przyczepy to bez problemu taką 17.5 czy 18 dało by się przerobić, kwestia tylko opłacalności

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v