Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czyli prawie za darmo,u mnie 2,1 ha by za ta kase kupił jakby ktoś chciał  sprzedać,ale takich nie ma

Opublikowano

Nie chcesz całego gospodarstwa zakupić ? Skoro to tanio , a u Ciebie po 80 , to ja sprzedam po 70 .

Opublikowano

Jakoś Ci nie wierzę . Pewno właśnie wydrukowałeś . :ph34r:

Ale słowo . Za taką kasę parę hektarów bym odstąpił .

Opublikowano

To emeryturę się wybierasz czy gdzieś dorabiasz? Ziemię sprzedaję się raz.

Opublikowano
3 minuty temu, Agrest napisał:

i zapomniałeś dodać ,że jak ktoś sprzedał to już nie kupi

Mam teraz ofertę wykupu małej dzierżawy ale odpuszczam chociaż pole użytkuje 11lat i jest oddalone od siedliska o ok 300m

Opublikowano
Przed chwilą, zetorki12 napisał:

Nie chcesz całego gospodarstwa zakupić ? Skoro to tanio , a u Ciebie po 80 , to ja sprzedam po 70 .

Za dobre mam gospodarstwo żeby sie przeprowadzić

Opublikowano
3 minuty temu, Agrest napisał:

Tam emeryturę , W mojej okolicy 4x tyle bym kupił za taką kasę . Niby ruchu nie ma , ale dla chcącego nic trudnego .

Opublikowano (edytowane)

@soltys48 Za drogo?

7 minut temu, sumek666 napisał:

Z monopoly mam trochę ;)

Jak juz kiedyś wspominałem w sierplniu mialem oferte: 21 ha w dwóch kawałkach 12 i 9 ha przedzielone rowem za 120 tys nowych polskich złotych. 

To nawet po 6000 za hektar nie wychodzi. 4 lata łubin pod rząd i z dopłat spłacone. Ewentualny plon na koszta obróbki.

Czemu nie wziąłeś?

Edytowane przez Agrest
Opublikowano (edytowane)

nawet bardzo...

oprócz mnie jest dwóch chętnych, jeden to rencista co ma choinki a drugi to dwaj bracia-stare kawalery co nie wychodzą z chlewa

Na teraz cena stanęła na 40 tys za 0,55ha  Vb i VIa😅

Edytowane przez soltys48
Opublikowano

To galancie. A obok twoje czy tylko ten trapez obrabiałeś?

Opublikowano

Czyli miałbyś ładny prostokąt.

Sąsiad w brzozy Ci się worał😀

Gość łorawiok
Opublikowano

Sołtys . To prawdziwa okazja . Nie patrz na to jak na działki rolne . Leżą blisko domostw . Nawet jak nie są jeszcze budowlane , to pewnie będą . 

Opublikowano

Tam gdzie Ja mieszkam, jakbym kupił połowe takiego pola, to wojna z sąsiadem przez całe życie. I podorywanie gwarantowane. Kupiłem kiedys pole z ANR i sąsiad zaorał rów ( 3m) + droga ( 4m) i jeszcze u mnie  narożnik pola około 6m na długości 110 metrów. Uspokoiło sie nieco po przyjściu geodety. Miejscowi rolnicy mówili, ze w nocy wyrywali drewniane kołki geodecie. W końcu malował sprejem krzyżyki na polach bo nie mógł normalnie pracować. Droga jest gruntowa ale powiatowa, co dziwne powiat nie chce się mieszać. Kim jest ten rolnik: sołtys miejscowości w której jest działka i dodatkowo to konkurent na przetargu ANR ( pole sprzedane w 3 przetargu, długo sie zastanawiał ). Czysta zlośliwość :) Jak wiosną znowu bedzie fikał to zgłosze pisemnie do odpowiednich służb. Nie chce się gryść z ludzmi ale jak widać nie ma sie normalnie. Macie jakieś propozycje co robić?

Gość łorawiok
Opublikowano

Niby gdzie zgłosisz ? , ha ha . To nie takie proste . Jak nie ma zgody , pozostaje rozgraniczenie . A to że masz w mapach wcale nie świadczy że jesteś na uprzywilejowanej pozycji . Jeśli już to ten sołtys bo ma faktyczne władanie . Mapy mają odzwierciedlać , a nie tworzyć stanu prawnego . Prościej ; jeśli ktoś ci się worze , może zrobić aktualizację w Starostwie . Wiem ze to jest pojebane wszystko , bo musisz się wykosztować walcząc o swoje .

Opublikowano

Dlatego ważne jak się pisze, bo można kupić za 120 lub po 120.

Napisałeś za więc się bardzo zdziwiłem.

I kupił ktoś?

Opublikowano
2 godziny temu, łorawiok napisał:

Sołtys . To prawdziwa okazja . Nie patrz na to jak na działki rolne . Leżą blisko domostw . Nawet jak nie są jeszcze budowlane , to pewnie będą . 

Ja ja

okazja po chuju.....

dodatkowo mam teraz ciekawszy zakup i chyba pójdę w tym kierunku , chociaż bardzo mi szkoda tej ziemi

Ciekaw jestem jak to zagrać -mam na to umowę. Idzie jakoś to naświetlić?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez mateuszm023
      Witam, planuję przeznaczyć pole klasy 4-5, ok 1 ha na działkę pod zabudowę, tzn na rozbudowę gospodarstwa. Zaznaczę od razu że pole to leży niecały kilometr od mojego gospodarstwa. Moje pytanie do użytkowników to czy ktoś już to robil? jak to wygląda, jaki koszt? czy zależy to od powierzchni? czy jest z tym dużo papierów i załatwiania spraw, jak długo to może trwać? 
    • Przez Fugeo
      Cześć
      Mam pytanie jak to jest ze sprzedażą ziemi po sprawie spadkowej? Osoba A założyła sprawę i finalnie sąd przyznał ziemię właśnie tej osobie. Teraz ta osoba chce ją sprzedać. Czy jest jakiś okres "karencji" tzn zakaz sprzedaży przez okres iluś tam lat czy może od razu ją sprzedać?
    • Przez Gregor55
      Gospodarstwo rolne kilkanaście km od granicy z Polską
      Baza to cztery obiekty w różnym stanie technicznym
      1. stan bardzo dobry ponad 1000 m2 konstrukcja żelbetowa wysoka obiekt suchy
      2. suszarnia ok 500 m2 wysoki żelbet stan b dobry
      3. stajnia cegła + żelbet średni do remontu ponad 1000 m2
      4. stajnia cegła + żelbet zły do remontu ponad 1000 m2
      działka ponad 5 ha do prywatyzacji można zwiększyć i ilość budynków i ilość ziemi budowlanej.
      i to kosztuje 60 000 $.
      Do końca roku możemy dla tego gospodarstwa zarejstrować ok 400 ha ziemi max.
      cena rejstracji to 300-350 $ za ha.
      Jest możliwość w następnym etapie prywatyzowania ziemi ornej.
      Pozdrawiam
      Grzegorz Bajster
      +380674641803
      Kontakt również poprzez aplikacje Viber i WhatsApp

WhatsApp Video 2018-07-13 at 12.02.27.mp4

• Przez nowa11
      Otrzymałam od rodziców 2.70ha ziemi rolnej 5i6 klasa ziemi . Czy ma ktoś pomysł jak ją wykorzystać aby mogła przynosić dochód. Działka położona jest w malowniczej okolicy z widokiem na jezioro przy działce droga i ścieżki rowerowe Ja osobiście myślę coś w kierunku turystyki, może ktoś wie jak wygląda sprawa z wynajmem pod kempingi czy kampery, umowy  długoletnie itp. Może ktoś ma inny, lepszy pomysł jak zarobić
    • Przez ursusowski289
      Otrzymałem od rodziców 2.70ha ziemi rolnej 5i6 klasa ziemi . Czy ma ktoś pomysł jak ją wykorzystać aby mogła przynosić dochód. Działka położona jest w malowniczej okolicy z widokiem na jezioro przy działce droga i ścieżki rowerowe Ja osobiście myślę coś w kierunku turystyki, może ktoś wie jak wygląda sprawa z wynajmem pod kempingi czy kampery, umowy  długoletnie itp. Może ktoś ma inny, lepszy pomysł jak zarobić
  • Dodaj nową pozycję...
v