Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 godziny temu, warchest napisał:

jakie to jest popierdzielone troche , a kto go sprawdzi czy wysiał odrazu na ta dzialke wapno mógl dostac na ta dzialke a wysiac czesc a reszte na inne pole i pozniej na 2 rok kupi juz normalnie wapno , czy to az tak sprawdzają ? 

przeciez kreda zawsze byłą drozsza od zwyklego wapna , a tak wogole po ile morawica ? 

Sprawdzić teoretycznie można. Wystarczy, że oschr po jakimś czasie od złożenia wniosku wyśle pracownika by pobrał próbkę z zadeklarowanej działki i sprawdzą Ph. Ale czy będą sprawdzać nikt na razie nie mówi.

Opublikowano

A ja tam już rozsiewam skład kolejny bez dofinansowania i  sie nie pier**le robotę robię dalej  dobijam wszystkie działki do 6 

Opublikowano
2 godziny temu, hubertuss napisał:

Sprawdzić teoretycznie można. Wystarczy, że oschr po jakimś czasie od złożenia wniosku wyśle pracownika by pobrał próbkę z zadeklarowanej działki i sprawdzą Ph. Ale czy będą sprawdzać nikt na razie nie mówi.

tzn tak jak ja bym miał wapnowac to nie bd dzielił dawek tylko odrazu daje , nie bylo dofinansowania i tez sie wapnowało bo wazne jest zeby na polu sie rodzilo a jak ph ostro niskie to i sie nie rodzi 

Opublikowano
Dnia 7.09.2019 o 08:41, zetorr6441 napisał:

Zamiast 12t morawicy wole dac 6t kredy w ciagu 2 lat i ph spokojnie dojdzie do 6, a cena na chwilę obecna taka sama. 

Morawica na kopalni 25 zł/tona, kreda z Kornicy 60 zl więc dużo droższa tylko zapewne masz bliżej krede i temu cena taka sama

Opublikowano
13 godzin temu, zkordalski napisał:

A ja tam już rozsiewam skład kolejny bez dofinansowania i  sie nie pier**le robotę robię dalej  dobijam wszystkie działki do 6 

U mnie tak samo, wczoraj dwa auta kujawitu rozsiane prewencyjnie.

Opublikowano
Dnia 7.09.2019 o 08:41, zetorr6441 napisał:

Zamiast 12t morawicy wole dac 6t kredy w ciagu 2 lat i ph spokojnie dojdzie do 6, a cena na chwilę obecna taka sama. 

Morawica na kopalni 25 zł/tona, kreda z Kornicy 60 zl więc dużo droższa tylko zapewne masz bliżej krede i temu cena taka sama

Opublikowano
Dnia 6.09.2019 o 19:16, miwigos napisał:

Nie masz do końca racji koledzy dobrze kombiniją ,jak masz niskie PH i szybko-mocno podniesiesz,to mikroorganizmy w glebie doznaja szoku

Masz racje, dostają szoku i wreszcie zaczyna rosnąć. Jak pole zadziadowane to nie ma innej możliwości jak od razu przywalić z grubej rury. 

• Like 3
Opublikowano

Pytanie ile mikroorganizmów może żyć w kwaśnej glebie. Pamiętam jak kiedyś brałem osady z oczyszczalni. Tam tez są kultury bakterii biorące udział w rozkładaniu np resztek pożniwnych. Kobieta z z laboratorium tłumaczyła, że jak gleba mocno kwaśna to bakterie giną.

Opublikowano

A skąd w ogóle takie przypuszczenie? Nie był i nie jest z de minimis.

Opublikowano

a co wpisywaliście w to wolne pole w klauzuli informacyjnej ?

9.Osoby, których dane są przetwarzane mają prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego
na niezgodne z RODO przetwarzanie danych osobowych w ……………. Organem właściwym dla ww. skargi jest: Urząd Ochrony Danych Osobowych ul. Stawki 2, 00-193 Warszawa

i co wpisywaliście tutaj ?  skoro ja nie jestem vatowcem

25. Nazwa Urzędu Skarbowego w którym rozlicza się Wnioskodawca:

Opublikowano
9 minut temu, piotreksz231 napisał:

a co wpisywaliście w to wolne pole w klauzuli informacyjnej ?

9.Osoby, których dane są przetwarzane mają prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego
na niezgodne z RODO przetwarzanie danych osobowych w ……………. Organem właściwym dla ww. skargi jest: Urząd Ochrony Danych Osobowych ul. Stawki 2, 00-193 Warszawa

w te kropki " WFOŚiGW w ... " do którego składasz

• Thanks 1
Opublikowano

Witam! Oddawał może ktoś w ostatnim czasie glebę do analizy, do OSChR Lublin i wie ile się czeka na wyniki? Oddałem pracownikowi terenowemu próbki glebowe, mówił, że około 3 tygodni na wyniki trzeba czekać, a już jest prawie 6 i zero odzewu... 

Opublikowano

Tak, dokładnie, Panu Kazimierzowi... Smutna informacja, mam nadzieję, że będzie z Nim wszystko w porządku. Dziękuję Ci za informację, tak zrobię, pozdrawiam serdecznie!