Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
13 godzin temu, Szu15000 napisał:

w zeszłym roku radkowit premium zamawiany w kwietniu, termin oczekiwania 2 miesiące, w tym roku zamówiony w piątek a dzisiaj już na polu, chyba chłopy nie biorą wapna wcale że od razu tira laduja (ich transport)

Podobno mają naprodukowane dużo i m.in. dlatego nie trzeba czekać tak długo.

Opublikowano (edytowane)

Dziś przyjechało do mnie magnezowe z Sandomierza odmiana 06 po 70 zł / tona. Jak oceniacie to wapno? Na pierwszy rzut oka nie wygląda źle. 

Edytowane przez ZYLA
Opublikowano
Dnia 17.06.2020 o 10:09, GRZES1545 napisał:

Możesz, jak w badaniu wyjdzie Ci  że  masz powyżej  5.5ph to najwyżej nie dostaniesz zwrotu😁

Z tego rozumowania wychodzi że niema doplaty to nie trzeba wapnowac.

Opublikowano

Pytanie do tych co dostali zwrot, jak działa ta cała procedura?

Złożyłem wniosek 31.12.2019 zero info. z ich strony żadnego listu czy coś dziś patrzę na stronie przyznanych pomocy publicznych i jest 20.04.2020 przyznana kasa nie wiem czy jest na koncie bo nie sprawdzałem ale bardziej mi się rozchodzi o to czy odsyłają papiery bo na papierze od badań mam jeszcze jedną działkę na którą bym złożył kolejny wniosek czy muszę prosić oschr o jakąś kopię?

Opublikowano
Dnia 14.06.2020 o 12:58, bialy2005 napisał:

oni zlecaja transport licza w jedna strone i maja w d... a ze w zniwa brakuje aut to wtedu musza placic wiecej, tak dzialaja takie firmy. Oni za przepisanie faktury maja ze 20zl na tonie😀 ja prakyycxnie caly rok mam jednakowa cene bo nie zarabiam na towarze tylko tylje co mi zostaje z teansportu.

Wystawiasz fakturę z ,,ukrytym" transportem? Czy faktura z kopalni + Twój transport? C

Opublikowano

Jak mam miejsce zamieszkania w woj podkarpackim, a część działek mam w lubelskim to gdzie mam składać wniosek?

Jak zrobię badania w OSCHR w RZeszowie to oni przekażą ten wniosek we właściwe miejsce?

Opublikowano
8 godzin temu, solek01 napisał:

Jak mam miejsce zamieszkania w woj podkarpackim, a część działek mam w lubelskim to gdzie mam składać wniosek?

Jak zrobię badania w OSCHR w RZeszowie to oni przekażą ten wniosek we właściwe miejsce?

To ja mam lepszy nr. Działki leżą i w lub i w maz. Gdzie składać??? Może jutro się dowiem.

Opublikowano

Mam pola które wymagają wapnowania. Będę z nich pobierał próbki tylko że to dzierżawy. Dopłaty bierze właściciel ja obrabiam. Mogę je podać o zwrot dofinansowania? 

Opublikowano
43 minuty temu, MarcinNH napisał:

Mam pola które wymagają wapnowania. Będę z nich pobierał próbki tylko że to dzierżawy. Dopłaty bierze właściciel ja obrabiam. Mogę je podać o zwrot dofinansowania? 

nie możesz.

• Like 1
Opublikowano
damianzbr napisał:

8 godzin temu, solek01 napisał: Jak mam miejsce zamieszkania w woj podkarpackim, a część działek mam w lubelskim to gdzie mam składać wniosek? Jak zrobię badania w OSCHR w RZeszowie to oni przekażą ten wniosek we właściwe miejsce? To ja mam lepszy nr. Działki leżą i w lub i w maz. Gdzie składać??? Może jutro się dowiem.

Gdzie Ty Damian się tyle czasu podziewałeś? jak robota idzie ? kukurydza rośnie ?

Opublikowano
2 godziny temu, MarcinNH napisał:

A   ja dzwoniłem  do  stacji chemicznej i  mi powiedzieli  że  mogę  wziąć   na dzierżawy, tylko  żeby  właściciel   nie składał  w ciągu  czterech  lat na te działki.   

Opublikowano

To powiedzcie jak to w końcu jest, bo mam podobną sytuację. Na swoje pola wapna już kupiłem. Na dzierżawach bym porobił analizy i też bym wziął, bo właściciele nie chcą się w to bawić 

Opublikowano
4 godziny temu, ZELKOW napisał:

Gdzie Ty Damian się tyle czasu podziewałeś? jak robota idzie ? kukurydza rośnie ?

Korona wirus, roboty w firmie nima, tzn. jest ale prawie za darmo, więc zrobiłem przymusowy urlop co by nie pracować dla idei. I to też się nie siedzi w pracy przy komp. i mnie z tego powodu nie ma także na AF. Ale powoi będę wracał do pracy także i na AF zawitam.

A wtedy żem się nie dowiedział jak to jest z tymi działkami gdzie składać wniosek jak pola w kilku woj. Bo późno wyjechałem do W-wa i nie zajechałem już do stacji chemizacji. A dodzwonić się tam to graniczy z cudem.

Kukurydza po uju na najlepszych działkach, a na najgorszych piękna. Ale ja mam tak co roku więc się przyzwyczaiłem. 50% pól meliorowane, a 50% że nieraz ciężko w pole wejść przez 10 miesięcy w roku. To i zawsze mam pół kukurydzy super a pół taka średnia. Bo jak susza to na mokrych polach jest ładna a na meliorowanych kiepska, jak mokry rok to na odwrót na mokrych polach ledwo zipie dusi się z nadmiaru wilgoci a na suchych polach (piaskach) elegancka.