Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 minut temu, HF86 napisał(a):

Za ostatni rok dobry wynik, bo lubin, bezorka, poplon z gorczycy i tak w kółko talerzowka 😁

Lżejszy pieniądz jak na ziarku 😁

Widzę że kolega 😁 też to zna. Ale nie mondra o tym wspomnieć po co za dużo mają wiedzieć 

Opublikowano
51 minut temu, HF86 napisał(a):

Za ostatni rok dobry wynik, bo lubin, bezorka, poplon z gorczycy i tak w kółko talerzowka 😁

Lżejszy pieniądz jak na ziarku 😁

42 minuty temu, PAN88 napisał(a):

Widzę że kolega 😁 też to zna. Ale nie mondra o tym wspomnieć po co za dużo mają wiedzieć 

,, amatorzy ''  powinna być jeszcze ekologia 🤣

• Like 1
Opublikowano
16 minut temu, malaczarna napisał(a):

Jaki znawca 

od dwóch lat sie przymierzam ale brak mi dobrostanu zwierzat , nawet juz był przedstawiciel z firmy certyfikującej ekologie i latem małe przeróbki w oborze i na drugi rok wchodzi już ekologia i dobrostan krów mamek 

Opublikowano
5 minut temu, jarecki napisał(a):

od dwóch lat sie przymierzam ale brak mi dobrostanu zwierzat , nawet juz był przedstawiciel z firmy certyfikującej ekologie i latem małe przeróbki w oborze i na drugi rok wchodzi już ekologia i dobrostan krów mamek 

Eko bydło też?

17 minut temu, donweter1989 napisał(a):

Plus bydło rasy zachowawczej na pełnym dobrostanie. 

Trzeba mieć dużo hektarów i łąk...

Opublikowano
36 minut temu, malaczarna napisał(a):

Eko bydło też?

też , bo żęby nawozić obornik pole to musi być od bydla ekologicznego , przynajmniej tak mówił mi ten od certyfikacji .         

Opublikowano
Godzinę temu, jarecki napisał(a):

też , bo żęby nawozić obornik pole to musi być od bydla ekologicznego , przynajmniej tak mówił mi ten od certyfikacji .         

Nie musi, pola mam w eko, bydlo nie, tylko żeby w paszach nie było GMO. Wiem ,że się śmieszkuje z ekologii ale jak ktoś zadba, ma obornik to da się zrobić jakieś wydajności. Kukurydze też nie głupią miałem eko. 

• Like 1
Opublikowano
28 minut temu, Chota napisał(a):

Nie musi, pola mam w eko, bydlo nie, tylko żeby w paszach nie było GMO. Wiem ,że się śmieszkuje z ekologii ale jak ktoś zadba, ma obornik to da się zrobić jakieś wydajności. Kukurydze też nie głupią miałem eko. 

Cicho tam. Herbapol na polu dla leniwych.

Opublikowano

Weź jeszcze podaj parę możliwości wyludzania dopłat bo mamy za mało kontroli, a i za bogaci chyba jesteśmy to możemy mieć wstrzymane dopłaty za nieścisłości 😂

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
43 minuty temu, atom2 napisał(a):

Szukam hodowcy bydla miesnego ktory ma odpowiednio duza skale i chcialby wejsc we wspolprace.

Potrzebuje do mlodego rolnika wykazac dochod z rolnictwa na odpowiednim poziomie stad tez musze miec bydlo ktore przeze mnie przejdzie na papierze tak zeby im wykazac na koniec roku ze mam odpowiednia dochodowosc rolnicza.
Kiedys byl slonecznik a dzis trzeba sie ratowac krowkami.

Jak ktos jest chetny na dodatkowy zarobek to priv.Dogadamy sie.

Może trzeba poprostu skalać ręce hodowlą bydła na 5 lat .

• Like 3
Opublikowano (edytowane)
52 minuty temu, HF86 napisał(a):

Weź jeszcze podaj parę możliwości wyludzania dopłat bo mamy za mało kontroli, a i za bogaci chyba jesteśmy to możemy mieć wstrzymane dopłaty za nieścisłości 😂

....

Edytowane przez atom2
  • Haha 2
Opublikowano
Godzinę temu, Cybulek17 napisał(a):

Może trzeba poprostu skalać ręce hodowlą bydła na 5 lat .

A może to jeszcze lepszy numer jak wstawianie bydła kontraktowego 🤔

Ktoś przemieszcza Ci pół stada, później sprzedajesz gotowe sztuki bo przecież faktura i przelewy i wszystko w papierach gra 😂

• Haha 2