Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tutaj jeszczd jakis ślad widać, u mnie w LG Aviron praktycznie łan zlał się w całość, ale jak patrzyłem z daleka, to udało się zachować jednakowe odstępy pomiędzy przejazdami 😋  Jutro jadę w mieszankę czterech odmian..

Opublikowano
8 godzin temu, boogie7 napisał(a):

Tutaj jeszczd jakis ślad widać, u mnie w LG Aviron praktycznie łan zlał się w całość, ale jak patrzyłem z daleka, to udało się zachować jednakowe odstępy pomiędzy przejazdami 😋  Jutro jadę w mieszankę czterech odmian..

Jak miałem wąskie ścieżki to rzepak szybciej przechylało , teraz jak opony 600 to nie  widać że sie jechało

• Like 1
Opublikowano
9 godzin temu, RafKil napisał(a):

Właśnie przed chwilą poszedł pictor revy, a na drugą część azoksar, kanonik w dawkach 125 i 150

Porównywalna ta ochrona azoksar i kanonik z pictor ? Też długo trzyma fungicyd

Opublikowano (edytowane)
53 minuty temu, Tigon napisał(a):

Podpinam się pod pytanie zostało mi empartisu z duetu i brakło na 0,5ha można by przejechać nim na płatka?

Zabrakło Ci oprysku na płatek na 0,5ha? I chcesz to do pryskać samym Empartisem?

Jeżeli dobrze zrozumiałe to możesz do pryskać to samym Empartisem

Edytowane przez Jarek22B
Opublikowano

oczywiście że można samym empartisem lubelskie pierwsze łuszczyny coś się zawiązują najlepiej by było jeszcze kilka dni poczekać z zabiegiem ale od weekendu opady deszczu a w poniedziałek to jakiś taki w miarę konkretny zapowiadają warto robić zabieg przed deszczami czy lepiej poczekać i po deszczu ? gdzie nie gdzie zawiązują się już łuszczyny gdzie nie gdzie płatek opada a na drugim końcu pełnią kwitnienia

Opublikowano
9 godzin temu, mysza103 napisał(a):

Ja z racji tego że rzepak nie równy to dziele zabieg na 2 razy dzisiaj poszło 110 gram baskolidu + 125 azoksystrobiny , a za jakieś 10 dni pójdzie jeszcze protiokonazol

Dałbyś wszystko cuzamen do kupy, a nie pie.dolił z dwoma wjazdami.. No ale co byście robili do żniw 🤣 U mnie poszło 180 boskalidu, 90 krezoksymu, 100 azoksy i 150 protio. Rzepak teź był nierówny, na cięższych fragmentach wschodził dopiero po deszczach. 

Godzinę temu, Tigon napisał(a):

Podpinam się pod pytanie zostało mi empartisu z duetu i brakło na 0,5ha można by przejechać nim na płatka?

Zgodnie z etykietą NIE 😝

Opublikowano
2 godziny temu, yacenty napisał(a):

Kukurydza posiana to można było zrobić płatka.

0.83l primasolu poszło plus acetamipryd i adiuwant

20250430_213933.jpg

20250430_213936.jpg

Nie za słabo ?? ja w tym roku dałem 170 boskalitu i coś jeszcze. U Ciebie 110  g boskalid i 55 metko.

W tamtym roku 125 boskalitu dawałem, byłem bardzo zadowolony, ale  ze jest tani bo 200 zł za 500 gram czystego i w  nowych wydaniach środka podwyższyli do 200 nawet to w tym roku dokupiłem i dałem 170 g. Dodam ze 2 tygodnie temu poszło 130 gram azostrobiny i coś jeszcze. 

W sumie płatek wyjdzie mnie z 90 zł. 

• Like 1
Opublikowano
Godzinę temu, lukasz493 napisał(a):

oczywiście że można samym empartisem lubelskie pierwsze łuszczyny coś się zawiązują najlepiej by było jeszcze kilka dni poczekać z zabiegiem ale od weekendu opady deszczu a w poniedziałek to jakiś taki w miarę konkretny zapowiadają warto robić zabieg przed deszczami czy lepiej poczekać i po deszczu ? gdzie nie gdzie zawiązują się już łuszczyny gdzie nie gdzie płatek opada a na drugim końcu pełnią kwitnienia

Ja czekam po deszczu , na razie tak średnio kwitnie 

Opublikowano
11 minut temu, tomek73 napisał(a):

Nie za słabo ?? ja w tym roku dałem 170 boskalitu i coś jeszcze. U Ciebie 110  g boskalid i 55 metko.

W tamtym roku 125 boskalitu dawałem, byłem bardzo zadowolony, ale  ze jest tani bo 200 zł za 500 gram czystego i w  nowych wydaniach środka podwyższyli do 200 nawet to w tym roku dokupiłem i dałem 170 g. Dodam ze 2 tygodnie temu poszło 130 gram azostrobiny i coś jeszcze. 

Gdzie za tyle czysty boskalid i w jakim produkcie?

Opublikowano
3 godziny temu, yacenty napisał(a):

Kukurydza posiana to można było zrobić płatka.

0.83l primasolu poszło plus acetamipryd i adiuwant

20250430_213933.jpg

20250430_213936.jpg

Widzę,że też nisko nad rzepakiem masz lance, kurcze też tak mam, że nie mogę wyżej podnieść. Czy to zmniejszy działanie zabiegu?

Opublikowano
38 minut temu, toooomaszewski napisał(a):

Gdzie za tyle czysty boskalid i w jakim produkcie?

Wątpię w tej cenie, 250widzialem w internecie a nawet 320zł w okolicznym sklepie u mnie. 

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, boogie7 napisał(a):

Dałbyś wszystko cuzamen do kupy, a nie pie.dolił z dwoma wjazdami.. No ale co byście robili do żniw 🤣 U mnie poszło 180 boskalidu, 90 krezoksymu, 100 azoksy i 150 protio. Rzepak teź był nierówny, na cięższych fragmentach wschodził dopiero po deszczach. 

U ciebie może wszystko kwitnie w raz , a u mnie sporo rzepaku jeszcze nie zaczęło kwitnienia , więc taką decyzja poszła żeby na 2 razy to zrobić 

• Root Admin
Opublikowano
1 godzinę temu, sawka71 napisał(a):

Widzę,że też nisko nad rzepakiem masz lance, kurcze też tak mam, że nie mogę wyżej podnieść. Czy to zmniejszy działanie zabiegu?

Na jednej odmianie, belka na max do góry i było tylko trochę prześwitu. Inne odmiany już luźniej 

2 godziny temu, tomek73 napisał(a):

Wystarczy, ja w tym roku ekonomicznie z grzybowka.

Najpierw architekt teraz środkowa dawka primasolu