Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
16 godzin temu, Marcin133 napisał(a):

No 100czy 200tys tak ale parę baniek nie za bardzo. Jeszcze maszynę to najwyżej zabiorą jak jest zastawioną a oborę kto weźmie....nic to nie warte

Kurła chłopy już plany komornicze ustalają 🙆 

Poczekajta w grudniu rzucą po 10gr premii i zaraz będzieta dopytywać jałówki z Węgier czy z Litwy, 

Ladziński, Szczuka czy Wataha bud 

😉

Opublikowano
17 godzin temu, Supersebusiek napisał(a):

Będą tacy co i za 0,80 zł będą doić bo bank nie odpuści .

Za tyle to raczej nie 

17 godzin temu, Nintendo napisał(a):

Taniej wylac nadmiar na pole. Ubędzie mleka to będzie lepsza cena 

Przecież to chora cena na dzisiejsze czasy 

To po co go tyle produkować żeby wylewać

• Haha 1
Opublikowano
2 godziny temu, pedro2 napisał(a):

Kurła chłopy już plany komornicze ustalają 🙆 

Poczekajta w grudniu rzucą po 10gr premii i zaraz będzieta dopytywać jałówki z Węgier czy z Litwy, 

Ladziński, Szczuka czy Wataha bud 

😉

Nie tak dawno rozstałeś się z zakładem i już zapomniałeś, że grudniowa premia to tylko dla urzędu skarbowego? Grudzień premia a styczeń -20gr od ceny podstawowej a nie od premii 😅

Ladziński jeszcze istnieje? Tam grube wałki były 🤭 teraz MultiConstruction i Szczuka głównie na rejonie. Czasami mniejsze firmy gdzie nie gdzie. Wataha to tylko hale 

Opublikowano
W dniu 14.10.2025 o 10:19, mr1997 napisał(a):

Piątnica 3.50 płaci ale jakość musi być dlatego z zerwali umowę z giżyckiem i cena poleciała 

Wytłumaczcie mi czym jest ta mityczna jakość mleka. Bez przerwy słyszę że Piątnica wymaga jakości i tam mleko ma być idealne. No dobra. Wpadka czasem się zdąży że bakterie przekroczą 15tys czy Somatyka zbiorcza 30tys. Więc reszta kraju doi brudy czy o co chodzi

• Like 3
Opublikowano
26 minut temu, karol091193 napisał(a):

Nie tak dawno rozstałeś się z zakładem i już zapomniałeś, że grudniowa premia to tylko dla urzędu skarbowego? Grudzień premia a styczeń -20gr od ceny podstawowej a nie od premii 😅

Ladziński jeszcze istnieje? Tam grube wałki były 🤭 teraz MultiConstruction i Szczuka głównie na rejonie. Czasami mniejsze firmy gdzie nie gdzie. Wataha to tylko hale 

Ladziński istnieje, ale chyba obór już nie chce stawiać

Opublikowano
komizmo napisał:

No jak to będzie ktoś taki jak nasz kolejarz z forum to prędzej zrobi na ulicy francuza, nie musi go zaraz łapać 

Ej ej. Ja mam pracę. To Ty chyba ciągle szukasz zawodu jak porzucisz krówki ;)

Opublikowano
23 minuty temu, kampl napisał(a):

Wytłumaczcie mi czym jest ta mityczna jakość mleka. Bez przerwy słyszę że Piątnica wymaga jakości i tam mleko ma być idealne. No dobra. Wpadka czasem się zdąży że bakterie przekroczą 15tys czy Somatyka zbiorcza 30tys. Więc reszta kraju doi brudy czy o co chodzi

Pozostali mają takie same wymagania 

Więc raczej mleko takie samo

• Haha 1
Opublikowano
20 godzin temu, oniak napisał(a):

A online nie chcial pracowac? Do znajomego do warsztatu przyszedl taki mlodzieniec i on mowi ze jemu by tak pasowalo 3 dni w warsztacie a 2 dni z domu online robic 😉

Wszyscy śmieszkuja z młodych tylko chyba zapomnieli kto ich tego wszystkiego nauczył bądź nie. 

Poniekąd młodzi wystawiają świadectwo pokoleniu wcześniej 

• Haha 1
Opublikowano

Zgadza się. Jak napisałem wcześniej. Silni ludzie czyli pokolenie naszych rodziców którzy na wszystko musieli praktycznie ręcznie zapracować robią teraz ze swoich dzieci nieporadnych życiowo przez to że trzymają ich pod kloszem 

• Like 3
Opublikowano

Rocznie nie wielu ale wylatuje za próby wirowania czyli ktoś gdzieś spróbował ale źle się skończyło dla niego. Piątnica uważa że płaci tyle że stać zadbać o mleko jest . Poza tym wiedzą kto wiruje po próbkach mleka . I szybko go kończą . Twierdzą że produkty nie wychodzą po wirowanym 

• Like 4
  • Haha 1
Opublikowano
4 godziny temu, karol091193 napisał(a):

MultiConstruction to jeden wielki wał od tylu lat robią w wała rolników i cały czas na rynku. Jak to było Krisbud, KSB, MC Budownictwo i za każdym razem kończy się tak samo. Ale weź napisz o nich kilka słów prawdy to zaraz jaka burza się zaczyna 

Opublikowano (edytowane)

-Skąd macie wirowane mleko?

-Z Piątnicy, no bo skąd 

🤣

2 minuty temu, MKrajes napisał(a):

MultiConstruction to jeden wielki wał od tylu lat robią w wała rolników i cały czas na rynku. Jak to było Krisbud, KSB, MC Budownictwo i za każdym razem kończy się tak samo. Ale weź napisz o nich kilka słów prawdy to zaraz jaka burza się zaczyna 

Słyszałem to od swoich projektantów. Ale na razie jakoś to tam idzie 🤔 z resztą mi firma też budowała oborę i wszystkie szczegóły z ,,szefem" dogadane a potem na umowie firma na żonę 🤣 w banku mnie informowali że tak może być. Ale nie chcieli zaliczek tylko po każdym etapie kasa więc nie było tragedii. Ale mam jakieś mieszane uczucia 🤔

Edytowane przez karol091193
Opublikowano
4 minuty temu, karol091193 napisał(a):

-Skąd macie wirowane mleko?

-Z Piątnicy, no bo skąd 

🤣

Słyszałem to od swoich projektantów. Ale na razie jakoś to tam idzie 🤔

ja przechodziłem cały ich model biznesowy. Podpisane umowy konstrukcja dojechała na czas, wygrodzenia trzeba było dzwonić po cynkowniach i deklarować że się zapłaci im żeby wydali wygrodzenia i agrafki. Świetliki i kurtyny zamontowane po 6msc od ustalonego terminu. Ile się dzwoniło jeździło kłóciło z wielkim biznesmenem Dunajem by w końcu zamontowali i cyk po 3 msc pisma od kilku komorników o zajęciu kont bo wg zawartych umów jestem wierzycielem firmy wtedy KSB a na fakturach były jakieś lipne nr kont. 6 msc wyjaśniania, pisania, prostowania a ciągle dochodziły nowe i nowe. Ilu ludzi wtedy wpędzili w długi na lata i od nowego roku działa nowa firma MC Budownictwo która realizuje umowy zawarte przez KSB. 

Gnać ich i omijać szerokim łukiem bo każdy kto miał z nimi do czynienia miał problemy tylko wstyd się przyznać większości. 

• Thanks 1
Opublikowano
4 godziny temu, karol091193 napisał(a):

To nic 🙈 Karol ja z boku was tu obserwuję i serio to już reguła, listopad, grudzień to zawsze dyskusje o jałówkach i budowach, przeróbkach.

Nie żebym coś do tego miał... Życzę jak najwięcej takich dyskusji i planów 👍

Opublikowano
Godzinę temu, alfa napisał(a):

Rocznie nie wielu ale wylatuje za próby wirowania czyli ktoś gdzieś spróbował ale źle się skończyło dla niego. Piątnica uważa że płaci tyle że stać zadbać o mleko jest . Poza tym wiedzą kto wiruje po próbkach mleka . I szybko go kończą . Twierdzą że produkty nie wychodzą po wirowanym 

Ostatnio jak byłem w spółdzielni to próby robili na nowej maszynie przeznaczonej do badania mleka pod względem zmian mechanicznych. Mocno skomplikowane ponoć urządzenie. Ale co najważniejsze ponoć skuteczne.

Opublikowano

Bardzo dobrze gnać zlodzieji 

Godzinę temu, robert1226 napisał(a):

To jednak wirują i w Piątnicy .

A z przerzutowego iim wychodzą , sam widzisz że albo bzdury piszesz , albo ciebie ktoś w jajo robi .

Są produkty które wyjdą i nie . Dużo cystern odjeżdża 

Godzinę temu, robert1226 napisał(a):

To jednak wirują i w Piątnicy .

A z przerzutowego iim wychodzą , sam widzisz że albo bzdury piszesz , albo ciebie ktoś w jajo robi .

Są produkty które wyjdą i nie . Dużo cystern odjeżdża 

Opublikowano
15 minut temu, MKrajes napisał(a):

ja przechodziłem cały ich model biznesowy. Podpisane umowy konstrukcja dojechała na czas, wygrodzenia trzeba było dzwonić po cynkowniach i deklarować że się zapłaci im żeby wydali wygrodzenia i agrafki. Świetliki i kurtyny zamontowane po 6msc od ustalonego terminu. Ile się dzwoniło jeździło kłóciło z wielkim biznesmenem Dunajem by w końcu zamontowali i cyk po 3 msc pisma od kilku komorników o zajęciu kont bo wg zawartych umów jestem wierzycielem firmy wtedy KSB a na fakturach były jakieś lipne nr kont. 6 msc wyjaśniania, pisania, prostowania a ciągle dochodziły nowe i nowe. Ilu ludzi wtedy wpędzili w długi na lata i od nowego roku działa nowa firma MC Budownictwo która realizuje umowy zawarte przez KSB. 

Gnać ich i omijać szerokim łukiem bo każdy kto miał z nimi do czynienia miał problemy tylko wstyd się przyznać większości. 

Znam jednego co niby się godził z multiconstruction a oborę budował podwykonawca podwykonawcy i każdy coś zarobił .

Opublikowano
2 minuty temu, Supersebusiek napisał(a):

Znam jednego co niby się godził z multiconstruction a oborę budował podwykonawca podwykonawcy i każdy coś zarobił .

Kurde... W czym problem... Ja tam chętnie też bym przygarnął nawet po 50zł od metra 🤣 i tak 5/6 obór czy hal w roku i człowiek ustawiony do końca życia 🤣

Z resztą u mnie w oborze na opasy tak na prawdę to tylko szamba i ściany robiła firma. Reszta to podwykonawcy. Konstrukcja i płyta inna firma, woda i prąd też inne firmy. Okna i świetliki też inna. Tyle co ruszta dodatkowo położyli i rury przykręcili jako wygrodzenia 🤔 mieć tak +/-300tys i dobrych ludzi którzy się na tym znają i można startować z taką firmą. Na początku sprzęt wynająć a powoli kupować własny 

Opublikowano
4 godziny temu, kampl napisał(a):

W Piątnicy takie same wymagania co w każdej mleczarnii. Tam chodzi o to że Piątnica ma mały skup i większość przerabia w garmażerie no jakieś serki itd i na tym jest duża marża i stąd taka cena. Ogólnie chodzą takie plotki że muszą "ukrycić" jedna mleczarnie. Zobaczymy co z tego będzie