Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
3 minuty temu, hubertuss napisał(a):

Noto niech sobie będą chętni co cię d*pa boli. MI tam pasuje jak chcą niech tam idą i tyle. No i jakie ci to daje prawo mówić o nas wszystkich z pogardą Polaczki? Bronisz się coraz bardziej nie poradnie.

Zaraz będziesz mówił że słusznie jak tusk zmieni zdanie i nawrockiego przekona 

Opublikowano
3 minuty temu, dsbh napisał(a):

No to Białoruś nam wysłała w ramach biznesu kilka dronów.

Gdyby to były resztki drona to by podziurawiły dach domu a tam go zmiotło, tak jakby przeleciał przez niego.

Jakbyś robił z Białorusią biznes i utrzymywał normalne stosunki to byś takich niespodzianek nie miał ale najwyraźniej wolisz pluć a potem biadolić ze ktos pluje na ciebie. 

To gdzie ten dron wyladował? W ogródku czy u sąsiada? Zwróć uwagę jaki ten dach badziewnie zrobiony . Pare desek na zbite do kupy. Ani porządnych krokwi ani deskowania - parę patyków i cienka blaszka. Zawsze mnie dziwi ze ludzie nie boją sie takiej fuszerki robić 

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, racyl napisał(a):

Zaraz będziesz mówił że słusznie jak tusk zmieni zdanie i nawrockiego przekona 

Co to juz nie wierzysz w Nawrockiego? Dlaczego wy na siłę wmawiacie sobie i innym coś czego nie ma. Wszyscy oprócz Kaczyńśkiego mówią, że nie wyślą wojsk na UA> Kaczyński jako jedyny polityk kiedyś to powiedział a wy wciąż, że wyślą 

Normalnie prawicowym patriotom to już nogawkami leci ze strachu, ze te wojska wyślą choć nikt nie chce wysyłać od lewa do prawa oprócz Kaczyńśkiego.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
2 minuty temu, Ulman napisał(a):

Jakbyś robił z Białorusią biznes i utrzymywał normalne stosunki to byś takich niespodzianek nie miał ale najwyraźniej wolisz pluć a potem biadolić ze ktos pluje na ciebie. 

To gdzie ten dron wyladował? W ogródku czy u sąsiada? Zwróć uwagę jaki ten dach badziewnie zrobiony . Pare desek na zbite do kupy. Ani porządnych krokwi ani deskowania - parę patyków i cienka blaszka. Zawsze mnie dziwi ze ludzie nie boją sie takiej fuszerki robić 

Co ma dach do tego jak dziurę w stropie zrobiło 

Opublikowano
3 minuty temu, hubertuss napisał(a):

Co to juz nie wierzysz w Nawrockiego? Dlaczego wy na siłę wmawiacie sobie i innym coś czego nie ma. Wszyscy oprócz Kaczyńśkiego mówią, że nie wyślą wojsk na UA> Kaczyński jako jedyny polityk kiedyś to powiedział a wy wciąż, że wyślą 

Normalnie prawicowym patriotom to już nogawkami leci ze strachu, ze te wojska wyślą choć nikt nie chce wysyłać od lewa do prawa oprócz Kaczyńśkiego.

W czasie kampanii też nie chcieli ukraińcom dawać socjalu a teraz wyzywanie od ruskich kto dalej za tym jest .

Wszystkiego się można spodziewać 

Opublikowano
34 minuty temu, Ulman napisał(a):

Jak nieprawda jak prawda? Opisz jak można atakować bez broni.

Jak ci dam w pysk gołą ręką, to będzie atak, czy nie, bo bez broni byłem?😆

15 minut temu, Ulman napisał(a):

Pare desek na zbite do kupy. Ani porządnych krokwi ani deskowania - parę patyków i cienka blaszka. Zawsze mnie dziwi ze ludzie nie boją sie takiej fuszerki robić 

Nie no...

Powinni w bunkrach solidnych wszyscy siedzieć ..

W sumie to ten dach sam sobie winien...😆 

Ty już sam nie wiesz co bredzisz....

• Like 3
Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, racyl napisał(a):

Dron cały i gdzie to zestrzelenie 

image.jpeg

image.jpeg

ale zaparkował :) pewnie na wstecznym :) i ta eurofala lepsza od blachy zero uszczerbku po dronie który nawet strop przebija :)  to chyba ten typ z odrzutowym silnikiem po ruskich przeróbkach to może i wsteczny zamontowali :) 

Edytowane przez marks50
  • Haha 1
Opublikowano
8 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Jak ci dam w pysk gołą ręką, to będzie atak, czy nie, bo bez broni byłem?😆

Nie no...

Powinni w bunkrach solidnych wszyscy siedzieć ..

W sumie to ten dach sam sobie winien...😆 

Ty już sam nie wiesz co bredzisz....

Uzyłeś ręki jako broni. 

W jakich bunkrach?  Nie widzisz że to jakies druciarstwo? Ja bym sie na takie dziadostwo nawet nie wszedł żeby komin przeczyścić. Jakby ro było porządnie zrobione to by może przez strop im nic nie wpadło. Ta chałupa to taka sama prowizorka jak nasza obrona przeciwlotnicza. 

Opublikowano
3 minuty temu, Ulman napisał(a):

Uzyłeś ręki jako broni. 

W jakich bunkrach?  Nie widzisz że to jakies druciarstwo? Ja bym sie na takie dziadostwo nawet nie wszedł żeby komin przeczyścić. Jakby ro było porządnie zrobione to by może przez strop im nic nie wpadło. Ta chałupa to taka sama prowizorka jak nasza obrona przeciwlotnicza. 

Coraz bardziej bez sensu gadasz. 

Sam wiesz że bredzisz.

Faktycznie szkoda dyskutować.🙋

Opublikowano
mirro napisał:

Bo mam inny przydział mobilizacyjny, Taki przed którym każdy będzie się bronił.

Ja jeste gupi - to bym przyjął.

Ulman napisał:

A czołgów to my podobno dużo mamy,  to moze niech one zeszczeliwujom te drony?

Problem jest taki, że jak się zamawia czołg to zdjęcia ładnie wychodzą a jak amunicję do niego to już nie e.

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
10 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Coraz bardziej bez sensu gadasz. 

Sam wiesz że bredzisz.

Faktycznie szkoda dyskutować.🙋

Jak bredzę to wyprowadź mnie z błędu. Nie zachowuj sie jak Roman. Ja tylko postawiłem parę  tez i zadałem kilka najprostszych pytań.

Opublikowano

No i samochód Tuska odnaleziony na parkingu , reasumując złodzieje sami go oddali jeszcze służby pewnie sprawdza kim był złodziej czy zwykły czy może działał na zlecenie służb 

Opublikowano
36 minut temu, hubertuss napisał(a):

Poza tym w powietrzu był Awax

a może Ajax? :D ten to by niebo wyczyścił :D 

AWACS - głąbie 

• Like 2
Opublikowano
Ulman napisał:

A to nie resztki drona na te chałupę  spadły?  Ponoć  te drony nie uzbrojone i przeleciały nad całą upainą żeby i nas w krzakach albo innej kukurydzy  wylądować? To atak na nasze lasy i zboża? Ja to traktuje dwojako - albo bzik ruskich zeby nas osmieszyć albo intryga banderlandu zeby wojna trwała w najlepsze i kasa płynęła szerokim strumieniem.

To coś zaproponuję. Drony mają system RTH. Straci łączność - wraca na gridy miejsca startu. W uderzeniowych programuje się temat tak, że gdy utraci pozycjonowanie to zaczyna krążyć na określonej wysokości. Jak złapie sygnał - leci na inny alternatywny kierunek. Jeśli sobie ruskie wymyśliły iż zaprogramują drona tak, ze gdy go zakłócą to leci na zachód wg zwykłego kompasu wówczas Łgarow może bez krępacji powiedzieć iż wszystko przez ukraińców.

Opublikowano

Ruscy wysłali nad upainę drony a one zakłócone przez banderowców, niepostrzeżenie pozbyły się ładunków i poleciały na zachód. Nie żebym sie czepiał ale trochę to naciągane. 

• Like 2
Opublikowano
Ulman napisał:

2 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

Nieprawda.

A ty masz że nie?

Jak nieprawda jak prawda? Opisz jak można atakować bez broni.

Co do pochodzenia dronów to nauczony Przewodowem i znając banderowska swołocz dopuszczam ze mogły to być także ich drony. Ty najwyraźniej przyjąłeś że muszż być ruskie i kropka. Jeśli tak to skąd ta pewność?

To wojskowe maszyny a Ty powielasz ruską propagandę z czasów zielonych ludzi.

Ulman napisał:

3 minuty temu, dsbh napisał(a):

No to Białoruś nam wysłała w ramach biznesu kilka dronów.

Gdyby to były resztki drona to by podziurawiły dach domu a tam go zmiotło, tak jakby przeleciał przez niego.

A te deskowanie to konstrukcyjnie co przenosi?

racyl napisał:

Dron cały i gdzie to zestrzelenie 

image.jpeg

image.jpeg

Zaebał w drzewo i miał szczęście, że to nie brzoza...

p

nie napisał:

36 minut temu, hubertuss napisał(a):

Poza tym w powietrzu był Awax

AWACS - głąbie 

A nie posejdon? Były też F35 z ich wypasionymi radarami ale stawiam że namierzanie ode patriotów zrobiło robotę.

Ulman napisał:

Ruscy wysłali nad upainę drony a one zakłócone przez banderowców, niepostrzeżenie pozbyły się ładunków i poleciały na zachód. Nie żebym sie czepiał ale trochę to naciągane. 

Nie wszystkie drony są wyposażane w głowice bojowe. Gerbera może rejestrować dane o radarach i przesyłać je dalej. Karty sim mają wetkane po to.

• Like 1
Opublikowano
4 godziny temu, jarecki napisał(a):

Chyba masz problem z logicznym mysleniem , tysiące mysliwych którzy posiadają jaką kolwiek broń mogą sporo , prócz samej broni to jest obeznanie w terenie itd . 

Nie wiem czy jest sens w tym kraju bronić czegokolwiek...poczytać komentarze jak sie wszyscy drapią i wyzywają. Każdy specjalistą...a tak naprawdę rząd nawet pół prawdy nam nie mówi. Dobrze że nikt nie zginął...I uważam że gdyby Rosyjski dron miałby u nas konkretny cel to by doleciał tam gdzie chce Putin i zrobił by rozpierdol jak trzeba. 

Niestety kraj nasz nie ma żadnej obrony i nie ma czym bronić ojczyzny...Za to upadline sponsorujemy każdego dnia.

Godzinę temu, DTaras napisał(a):

Ja jeste gupi - to bym przyjął.

Problem jest taki, że jak się zamawia czołg to zdjęcia ładnie wychodzą a jak amunicję do niego to już nie e.

Na paradę może być bez amo...

• Thanks 1
Opublikowano

Karolina Gałecka, rzeczniczka Ministerstwa Spraw Wewnętrznych i Administracji, powiedziała, że gdyby dostała alert RCB to uciekłaby z Polski.

Niebywałe.

żałośni ludzie

Opublikowano
6 godzin temu, mirro napisał(a):

Największą wprawę to maja w strzelaniu między sobą, albo innych ludzi przebranych za dziki.🤣

na bezdziczu i chłop szczający za stodołą dzik :P

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, Ulman napisał(a):

a coś Ty się taki grzeczny zrobił?
jakie "trochę naciągane"? to wierutna bzdura!

podsumujmy; wg ppniższej mapki czyli tego co szwejki nasze oficjalnie podały - czytaj - namierzyły (źródło https://flo.uri.sh/visualisation/25057281/embed?auto=1)

był to zaplanowany i celowo przeprowadzony atak który miał jak najmniej szkód wyrządzić czyli był to atak o celach nie wojskowo strategicznych a politycznych i pozostaje odpowiedzieć na pytanie jakie to były cele i kto na bezsprzecznym efekcie psychologicznym na tym skorzystał a kto stracił?

Bezsprzecznie najwięcej skorzystała Ukraina i dlatego że po raz pierwszy w tej wojnie inne państwo zareagowało militarnie zestrzelając a bardziej usiłując zestrzelić te drony bo cztery na dziewiętnaście rozpoznanych to śmiech na sali a ile jeszcze było nierozpoznanych to nikt po za atakującym jeszcze nie wie
Ukraina skorzystała również na tym że o tyle mniej poleciało na jej terytorium jeśli to nie ona sama je wystrzeliła czego przecież wykluczyć nie można bo nikt nie podał bezsprzecznie namierzonych miejsc i momentów tego wypuszczenia, startu

czy rosja skorzystała na tym ataku? no chyba tylko tyle że np ja tutaj zauważyłem że było to bardziej ostrzeżenie niż atak wyniszczający jeśli by to rosja za nim stała i rosja tu już dużo więcej ryzykuje niż może zyskać bo ryzykuje bardziej zdecydowaną konsolidację swych wrogów i mobilizację przeciwko niej a silnym państwem jak kiedyś to ona tak naprawdę już nie jest i długofalowo to bardziej jeszcze może utrudnić rosji niż pomóc no chyba że uda się tej rosji przekierować oskarżenie w we względnie wiarygodny sposób o ten atak na kogoś innego co już widać że stara się to robić i wcale nie musi to być Ukraina czy li tylko Ukraina bo i ekipa obecnie rządząca xujnią zyskuje na tym ataku a tracą takie siły polityczne które są odśrodkowe wewn tej xujni w tym polska Konfederacja przecież postrzegana nawet nie jeśli pro to najmniej spośród polskich antyrosyjska opcja polityczna

dalsze wnioski jak na obecny czas są zbyt daleko idące aby je tu artykułować ale zalecam każdemu na własny użytek sobie je przemyśleć bo mogą się okazać bardzo ciekawe np odpowiedź na pytanie czy Niemcom ten atak pomógł czy zaszkodził w próbach dominacji xujni no i czy jankesi zyskują na wiarygodności czy tracą a zwłaszcza opcja tam obecnie rządząca? i czy to wływy w xujni tych jankesów wzmocni czy osłabi i jeszcze bardziej wpędzi ich w izolacjonizm który przecież był jednym z głównych postulatów Trumpa w kampanii prezydenckiej którą przecież wygrał czyli im tam też już "się nie chce" i tutaj akurat rosja na to liczy i jeśli ten atak to jeszcze pogłębi to niewiele mniej zyska na tym ataku i ta rosja niż Ukraina a Trump naprawdę okaże się anty Reagan-em przynajmniej w kwestiach relacji w Europie centralnej bo na wschodnią sam przyznał że olewa wychwalając siłę i potęgę rosji choćby tym jak potraktował słabnącego w ciosach rosji Zelenskiego a jak zbrodniarza wojennego - putina

jednego już jestem pewien - jeśli Trump pomoże rosji udowodnić że ten atak to sprawka kogokolwiek innego a nie rosji nawet jeśli to prawda to wszystko jasne i jest to wojna nie między państwami a między opcjami politycznymi z podziałami ponad granicami państw gdzie trumpiści i putiniści są po tej samej stronie wszak ideowo tak bezsprzecznie jest i - do cholery - czas najwyższy to wprost powiedzieć i uznać a niebawem i jednoznacznie się określić CHOĆBY TYLKO PRZED SAMYM SOBĄ po której się jest ze stron.

Screenshot 2025-09-11 at 00-59-13 Drony 10.09.png

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, nie napisał(a):

Karolina Gałecka, rzeczniczka Ministerstwa Spraw Wewnętrznych i Administracji, powiedziała, że gdyby dostała alert RCB to uciekłaby z Polski.

Niebywałe.

żałośni ludzie

Przestań kłamać. 

Powiedziała, że gdyby była zwykłym obywatelem i dostała alert w środku nocy o dronach to by uciekła... W sumie to się nie ma co dziwić, jak wielki sojusznik z JuEsEj potrzebował 12h aby powiedzieć cokolwiek ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
5 godzin temu, nie napisał(a):

AWACS - głąbie 

Ajax z Wizirem patrolowały przestrzeń powietrzną nad szpitalem psychiatrycznym w Choroszczy. Więcej nie zobaczył bo na obchód przyszedł doktor Hałs razem z doktorem Dolitlem.

• Haha 1