Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Oferujemy na sprzedaż nasze gospodarstwo rolne, które stanowi doskonałą propozycję dla hodowców bydła mlecznego poszukujących kompleksu budynków i obszarów rolnych. Zarówno doświadczeni przedsiębiorcy, jak i miłośnicy rolnictwa znajdą tutaj solidną infrastrukturę spełniającą najwyższe standardy. Przedstawiamy szczegóły naszej zaktualizowanej oferty:

Nowoczesna Obora z Karuzelą Delaval na 40 Krów:

Obiekt wyposażony w innowacyjny system dojarki z karuzelą Delaval, zapewniający wydajne dojenie. Karuzela Delaval nie tylko zwiększa komfort zwierząt, lecz także usprawnia pracę hodowcom, umożliwiając obsługę większej liczby krów i przyczyniając się do wzrostu efektywności produkcji mleka.

Zaganiacz dla Bezpiecznej Obsługi Bydła:

Gospodarstwo posiada zaganiacz ułatwiający organizację pracy przy obsłudze bydła. Dzięki tej technologii, przemieszczanie zwierząt między obszarami gospodarstwa odbywa się sprawnie, co znacząco ułatwia zarządzanie hodowlą.

Obora Wolnostanowiskowa dla Dobra Zwierząt:

Zapewniamy przestrzeń, w której zwierzęta mogą swobodnie poruszać się i wybierać miejsce odpoczynku. Obora wolnostanowiskowa przyczynia się do zdrowia i dobrostanu krów, minimalizując ryzyko kontuzji i infekcji.

Druga Obora Uwięziowa dla Skutecznej Kontroli:

Dodatkowa obora może być wykorzystana jako uwięziowa, umożliwiając segregację zwierząt, zwłaszcza podczas leczenia lub hodowli rozrodczej. Kluczowy element hodowli bydła mlecznego, zapewniający skuteczną kontrolę zdrowia i efektywność produkcji.

Rozległe Tereny Rolne o Powierzchni 120 Hektarów:

Gospodarstwo obejmuje rozległe tereny rolnicze o powierzchni 120 hektarów, doskonałe do uprawy pasz i innych roślin niezbędnych do wyżywienia stada bydła mlecznego. Istnieje również możliwość wykorzystania terenów pod produkcję dodatkowych plonów lub jako pastwiska dla zwierząt.

Zapraszamy do kontaktu w celu uzyskania dodatkowych informacji lub negocjacji warunków. To unikalna okazja dla tych, którzy poszukują gotowego do funkcjonowania gospodarstwa rolno-hodowlanego.

signal-2023-02-23-075623_002.jpeg

signal-2023-02-23-075623_006.jpeg

signal-2023-02-23-075623_009.jpeg

signal-2023-02-23-075623_014.jpeg

signal-2023-02-23-075623_017.jpeg

signal-2023-02-23-075700_005.jpeg

Opublikowano

Jeśli to prawda ma racje, że ceny nie podaje i lokalizacji. To jest dla poważnie zainteresowanych. I myślę, że tu kupca nie znajdzie.  Ogólnie tez będzie ciężko znaleźć. Poza ziemią może. Ja bym sprzedał całość. Bo ziemie łatwo sprzedać ale potem zwłaszcza te obory to będzie problem.

• Haha 1
Opublikowano
8 minut temu, hubertuss napisał:

Jeśli to prawda ma racje, że ceny nie podaje i lokalizacji. To jest dla poważnie zainteresowanych. I myślę, że tu kupca nie znajdzie.  Ogólnie tez będzie ciężko znaleźć. Poza ziemią może. Ja bym sprzedał całość. Bo ziemie łatwo sprzedać ale potem zwłaszcza te obory to będzie problem.

Jak się chce sprzedać coś, to warto wiedzieć ile za to chce się dostać. Poinformować ewentualnego kupca, który później może rozważać czy "produkt" jest wart swojej ceny czy nie. Nie wspomnę już o lokalizacji, która ma kluczowe znaczenie 

Opublikowano

Wystarczy 8 mieszkanek na Ursynowie na kabatach po 5 tys od sztuki miesięcznie. I jak to w "nie ma mocnych" mówili "konto w banku wino w lodówce i można świat doganiać". Po co biznes i problemy.

• Like 1
Opublikowano

Dokładnie opcji jest cała masa. No chyba, że np ktoś iw innej części Polski zgarnie szmal za gospodarstwo bo mu np cpk czy inną fabrykę będą tam budować. A lubi to ma swoje zwierzaki i całe wyposażenie to można by ewentualnie się zastanawiać. 

Opublikowano

Wywalić 8 baniek plus milion na zakup stada, wziąć kredyt i jebać do końca życia żeby to spłacić to chyba taka sobie perspektywa. A kto ma 8 w gotówce to nie kupuje łańcucha do obory tylko inwestuje w nieruchomości czy firme produkcyjną, pracuje w garniturze a nie uj***ny w gównie.

Jedynie jakiś pasjonat albo pralnia lewej kasy. Może się znajdzie kupiec.

Opublikowano

na Podlasiu i Warmii są te bambry z Piątnicy Mlekpolu co już mieszkań mają na kupione w Warszawie to się chętny na to znajdzie

Desperado napisał:

A może panna? czemu nikt nie pyta, ładny posag by był do przytulenia, gdzie łorawian się podział, zawsze jest jak go nie potrzeba.   :P

👍👍👍👏👏👏

Opublikowano
24 minuty temu, Desperado napisał:

A może panna? czemu nikt nie pyta, ładny posag by był do przytulenia, gdzie łorawian się podział, zawsze jest jak go nie potrzeba.   :P

Rozmowy kontrolowane ma 😲

• Like 1
Opublikowano
25 minut temu, wojtal24 napisał:

na Podlasiu i Warmii są te bambry z Piątnicy Mlekpolu co już mieszkań mają na kupione w Warszawie to się chętny na to znajdzie

👍👍👍👏👏👏

Tylko każdy jest przywiązany do swoich stron a tam to niezłe zadupie.

• Like 1
Opublikowano

Okolica malownicza . Obora widać umyta .Może opchnąć halę udojową , agrafki resztę wyposażenia itp Zrobić równą posadzkę i jakąś salę weselną pierdyknąć. a stare budynki jałowniki przerobić na garaż dla samochodów gości. 

• Haha 1
Opublikowano

Jaka to różnica co było kiedyś, mało to budynków gospodarczych zostało wyremontowanie zmieniając jego przeznaczenie?

Ludziska potrafią zaadoptować wszystko, nawet z dawnych fabryk mieszkania robią, czyli tzw lofty i jest całkiem dobrze.

Opublikowano
4 godziny temu, Krzysztof81 napisał:

Wywalić 8 baniek plus milion na zakup stada, wziąć kredyt i jebać do końca życia żeby to spłacić to chyba taka sobie perspektywa. A kto ma 8 w gotówce to nie kupuje łańcucha do obory tylko inwestuje w nieruchomości czy firme produkcyjną, pracuje w garniturze a nie uj***ny w gównie.

Jedynie jakiś pasjonat albo pralnia lewej kasy. Może się znajdzie kupiec.

8 baniek to jak za darmo . Poczytaj  ile kasy ludzie tu płacą za 1 ha , 100-150 tys , a tu jak byś 8 baniek podzielił na 120 ha to wychodzi 1ha po ok 65 tys , licząc samo pole , a budynki dostajesz w gratisie 

Opublikowano

Jak ja brał bym na poważnie co tu piszą i robią to znaczyło by że jestem debilem.

Tu na V klasie koszą po 8 ton pszenicy i 5 rzepaku, nie mają kredytów a w polu i oborze robią za nich parobasy. Kupili by to na raty i spłacili przez 5 lat z samego zboża.

Pewnie że płacą dużą kase za hektar, ale zależy w jakim rejonie kraju, tam na zadupiu na pewno nie. Widać tam nie ma popytu, bo na pewno by ktoś kupił.