Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
11 godzin temu, Desperado napisał:

Konfa i tego się ona boi.

wlasnie tacy nieudzacznicy jak sean i onuca sa twardym elektoratem oszolomow.

jak to szlo ??
mysmy nie wywalili stolika tylko sie do niego dosiedli.......

Opublikowano
28 minut temu, Leszy napisał:

Nie siedzą w areszcie, więc chyba nie mieli takiego polecenia od prokuratury. Jednak może się mylę. Sprawa świeża, a ja się na procedurach nie znam zbytnio. 

Świeża? Jak się okazuje ma 2 miesiące.

A Tygrysek z peezelu nic nie wiedział

Opublikowano

Tam gdzie jest władza  są nadużycia władzy , korupcja , kasa .

Obecni u władzy jak się zwą , rewolucją z 15 paź , czuć zapach sz...a .

Odechce im się tej władzy szybko , popadli bardzo nie dobry czas , ludzie to szybko zapamiętają .

Można być całe życie kryształowym i nikt tego nie zapamięta tylko jedno zdarzenie złe , przekreśli wszystko .

Naród będzie pamiętał to co straci z portfela . 

To że z PiS sobie przytulili troszkę kasy , ludzie i tak tego nie będą pamiętać bo nie odczuli w portfelu .

Obecna władza rewolucyjna z 15 paź , zapewni to obywatelom i szybko po 4 latach wykopią .

Wróci PiS do władzy .

PiS  napchał  chłopom kasy będą , wspominać latami .

Teraz kontrolować chłopa bo nie płaci danin .

Kontrole w domach rolników. Za niespełnienie obowiązku grożą kary .

Kolejne kontrole w domach rolników mają na celu sprawdzenie tego, czy są dokonywane opłaty danin publicznych za posiadanie określonych sprzętów w gospodarstwie. Za wykrycie nieprawidłowości w tym zakresie można dostać surową karę.

W teren tym razem ruszyli uprawnieni kontrolerzy Poczty Polskiej S.A. Warto mieć na uwadze, że kontroli nie dokonają znani rolnikom listonosze, lecz pracownicy Centrum Obsługi Finansowej Poczty Polskiej S.A. Wykonują oni kontrole w gospodarstwach domowych.

Kontrole mają na celu sprawdzenie, czy rolnicy dokonali obowiązkowej rejestracji odbiorników radiowych lub telewizyjnych i dokonują opłaty z tytułu ich posiadania. Jak wiadomo sprawa abonamentu RTV i jego regularnego opłacania to wieloletni problem. Pomimo zapowiadanych przez polityków zmian w obowiązującym systemie czy wręcz zachęt do niepłacenia obowiązek ten nadal istnieje. Dlatego kontrole mają na celu sprawdzenie, czy regularnie jest on opłacany.

3 godziny temu, hubertuss napisał:

Ciekawe zestawienie pis przegrywa z ko 16 do 18. Plus 11 mandatów trzeciej drogi i lewicy. 

PiS wygrany będzie tym razem .

Wszystko zło spadnie na rewolucję  z 15 paź .

PiS ludziom kasy dał . 

Rewolucja okłada daninami , ludzie nie lubią jak się zabiera i mają mieć mniej w portfelu .

Będzie czuć szambo na , lata zły czas na rządy rewolucji .

Opublikowano

No o mnie ponownie po kilku latach, przedwczoraj  sobie Agencja Nasienna z Leszna przypomniała.

Chcą bym się spowiadał i haracz płacił. Musieli dostać zielone światło, bo nawet reklamują się na portalach rolniczych.

Wcześniej chyba złapali jakiś niekorzystny wyrok sądowy i zaprzestali nękania. Teraz wróciła praworządność🤣

Opublikowano (edytowane)

no ja tyż ostatnie 3 lata chyba cisza i znowu przysłali ale żona nie odbiera ...idzie notatka z poczty  że adresat nie obecny 🤣zlewalem zawsze i nigdy nie składałem i nic nie płaciłem 

Edytowane przez Bogdan_ja
Opublikowano
mirro napisał:

23 minuty temu, Agrest napisał:

Kurna, nie wiedziałem że żandarmeria aresztowała dwóch żołnierzy którzy ośmielili się dać strzały ostrzegawcze na granicy.

Mnie się wydawało zawsze że traktowane to jest jako służba wartownicza, bądź patrolowa. Bo jeżeli nie, to jak inaczej traktować? Ktoś zapomniał że jednak jest to wykonywanie zadnia bojowego w czasie pokoju i trza powiązać  z adekwatnymi środkami oraz możliwymi konsekwencjami. Strzał jako taki , w służbie wartowniczej bądź patrolowej,  jest również jednym ze sposobów powiadamiania i alarmowania pozostałych żołnierzy z jej składu  o zagrożeniu. Po tym wysyła się natychmiast patrol, bez względu czy ktoś melduje że wszystko OK, czy nie. Bo Tamci moga już mieć lufy przy łbach i gadać przez radio co chcą przystawiający.

Jest karta żołnierza. Tam wszystko opisane. Brakuje tylko jaj tym co powinni je mieć aby bronić żołnierzy. Wszechobecne przekroczenie uprawnień nakazuje kombinować. Zadam ponownie pytanie: czy prokuratory słyszały po co jest wojsko na owej granicy? Niestety mają to w dupie. Żołnierzy zaś szkoli się aby broni używać a nawet wykorzystywać w ostateczności bo środki muszą być współmierne... Najgorsze.jest to, że ja zadziałał bym odruchowo i spędził za to czas na poprawianiu tężyzny fizycznej w dusznym pomieszczeniu aresztu. F!ck.

Opublikowano

"Zatrzymanie żołnierzy oddających strzały alarmowe w kierunku atakujących migrantów jest nie do przyjęcia." Jak, żem to przeczytoł to wim że lepij ni byndzie...

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Granica będzie dla Rudego , klęska  i przekleństwem całej rewolucji z 15 pać . Końcem i marzeń  o wielkiej władzy .

Premier Donald Tusk zareagował na publikację Onetu o zatrzymaniu trzech żołnierzy, którzy użyli broni wobec uzbrojonej w niebezpieczne narzędzia grupy migrantów. Jego wpis w mediach społecznościowych sugeruje, że w Ministerstwie Obrony Narodowej lub w armii mogą posypać się dymisje.

Tak to nic nie da , problem będzie narastał .

Rolnictwo też przyczyni się do klęski .

Edytowane przez galan99
Opublikowano

To zobaczysz , tylko czasu trochę niech nasilą się ataki na granicę .

Dalej rewolucja .

Senat przyjął dziś ustawę wdrażającą dyrektywę DAC7. Ustawa czeka już tylko na podpis prezydenta. W efekcie fiskus dostanie dane o sprzedawcach w internecie, a także o wynajmujących czy świadczących usługi przewozowe. Formalnie nie oznacza to nowych obowiązków podatkowych.

Opublikowano

to jest pokłosie tego zlecenia politycznego, żeby ukarać znienawidzonych pogranicznikow zatrzymujących biednych "uchodźców"

Komunikat o powołaniu zespołu śledczego w Prokuraturze Okręgowej w Siedlcach

W dniu 15 kwietnia 2024 r. Prokuratura Okręgowa w Siedlcach wszczęła śledztwo w sprawie  przekroczenia uprawnień i niedopełnienia obowiązków przy wykonywaniu czynności związanych z ochroną granicy państwa przez funkcjonariuszy Straży Granicznej, Policji i innych służb w okresie od września 2021 r. do marca 2024 r

Śledztwo zainicjowane zostało zawiadomieniem złożonym przez dziennikarza i aktywistę działającego przy granicy polsko – białoruskiej.      

W sprawie tej zarządzeniem Prokuratora Regionalnego Lublinie z dn. 17 kwietnia 2024 r. powołany został zespół śledczy, którego celem będzie zebranie i karnoprawna ocena materiału dowodowego dotyczącego zachowań funkcjonariuszy podejmowanych wobec cudzoziemców, którzy przekroczyli granicę białorusko-polską.

Prokuratorzy zespołu badać będą nie tylko okoliczności dotyczące zdarzeń wynikających z zawiadomienia o popełnieniu przestępstwa, ale dokonają także analizy zakończonych już postępowań przygotowawczych, których przedmiotem były działania podejmowane przez funkcjonariuszy Straży Granicznej, Policji i innych służb we wskazanym wyżej okresie wobec cudzoziemców, którzy przekroczyli granicę białorusko – polską.

• Like 1
Opublikowano

Widzę, że prowadzona jest gra, aby wyeliminowac z granicy nasze siły i wprowadzić unijne, aby Bruksela, a przede wszystkim Berlin miał rękę na tym, co się dzieje.

Niemcy od poczatku wiedziały, że Rosja będzie dążyć do wojny z Ukrainą i centralną europą oraz krajami bałtyckimi. Stąd oba projekty Nord Stream, aby zapewnić sobie niezależne źródło taniego gazu i mieć w d... Ukrainę, Polskę i inne kraje. Granica niemiecko-rosyjska znowu miałaby przebiegac według linii Curzona albo innej ustalonej już po fakcie. A dziś namiestnicy powoli destabilizują kraj tak, aby nawet, jesli za 4 lata przerżną wybory, a napewno tak będzie, umocowanie niemiec i UE w Polsce będzie takie, że nie da się nawet kiwnąć palcem. Ciekawe, czy uda im się w ciągu 4 lat rozmontować naszą armię

• Like 1
  • Thanks 2
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, jahooo napisał:

Widzę, że prowadzona jest gra, aby wyeliminowac z granicy nasze siły i wprowadzić unijne, aby Bruksela, a przede wszystkim Berlin miał rękę na tym, co się dzieje.

Niemcy od poczatku wiedziały, że Rosja będzie dążyć do wojny z Ukrainą i centralną europą oraz krajami bałtyckimi. Stąd oba projekty Nord Stream, aby zapewnić sobie niezależne źródło taniego gazu i mieć w d... Ukrainę, Polskę i inne kraje. Granica niemiecko-rosyjska znowu miałaby przebiegac według linii Curzona albo innej ustalonej już po fakcie. A dziś namiestnicy powoli destabilizują kraj tak, aby nawet, jesli za 4 lata przerżną wybory, a napewno tak będzie, umocowanie niemiec i UE w Polsce będzie takie, że nie da się nawet kiwnąć palcem. Ciekawe, czy uda im się w ciągu 4 lat rozmontować naszą armię

Ruskich onuce po 50 latach wygnali , to teraz sprowadza Niemca jak  kiedyś , zakon pokoju sprowadzili . Piękne czasy .

Mają 4 lata i pozostanie taki smr... .

Edytowane przez galan99
  • Like 3
Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, DTaras napisał:

Co Ty pier...isz?

a mi się podoba sporo z reakcji @galan99-ego na absurdy codzienności - jeszcze większy absurd, przeolbrzymienie i szyderstwo i najgorsze w tym jest że szybko owa rzeczywistość dogania i prześciga nawet i "Galana" co zdaje się ze nawet już dostrzegł i w głębi ducha sam jest przerażony że nawet On już nie nadąża ;)

"sensacyjny" tytuł prasowy - "Policjant uratował kobietę z zalanego auta" (!!!)

oj to ja mam jeszcze sensacyjniejszy - piekarz upiekł bochenek chleba

paru żołnierzy próbowało strzelać do tych do których powinni ale tu sensacji nie będzie że kogoś ustrzelili zgodnie z zawodem jaki wykonują - wszystkich zamknęli
sprawa się nigdy by nie rypła gdyby gdy w końcu jeden taki nie chciał strzelać to go poszlachtowali cywile

co Galan pier..oli? powiedcie mi co się popier.oliło z naszym otoczeniem i krajem? z nami samymi

Edytowane przez dysydent
  • Like 2
Opublikowano
3 minuty temu, dysydent napisał:

"sensacyjny" tytuł prasowy - "Policjant uratował kobietę z zalanego auta" (!!!)

oj to ja mam jeszcze sensacyjniejszy - piekarz upiekł bochenek chleba

Piekarz upiekł , biedny  uchodźca za darmo zjadł , piekarz ukarany że bronił mu chleba .

Opublikowano (edytowane)

no niezupełnie mi chodziło o ten kierunek absurdu ale niech będzie

no ja też zamierzam dokonać "bohaterskiego czynu"; zaraz pójdę i wytnę chwasty z grządki ogórków
może mnie nie zamkną za uszczuplanie bioróżnorodności

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
nie napisał:

to jest pokłosie tego zlecenia politycznego, żeby ukarać znienawidzonych pogranicznikow zatrzymujących biednych "uchodźców"

Guzik tam nie pokłosie. To są zupełnie inne tematy.

Opublikowano

Bartosz Lewandowski
Panie Ministrze, a tak szczerze - prawda to, że ubezwłasnowolniliście  prok. Janeczka wymieniając mu wszystkich Dyrektorów i odwołaliście zastępcę Prokuratora Okręgowego zajmującego się sprawami wojskowymi? Czy nie Prokuratora Generalny Adam Bodnar wysłał 15.03.2024 r. prok. Tomasza Janeczka na przymusowy urlop, aby odciąć go od obowiązków służbowych? Prawdą jest, że prok. Janeczek w Prokuraturze Krajowej był odcinany od informacji i marginalizowany? A teraz próbujecie robić z niego kozła ofiarnego? Odpowiedzialność polityczna za działania Prokuratury spoczywa na Pana przełożonym 
Adamie Bodnarze. A za działania Żandarmerii Wojskowej na Kosiniaku-Kamyszu.

Wiecie że skrępowanie szefa prokuratury wojskowej - zastępcy prokuratora generalnego związane było pierwotnie z ukręceniem sprawy Nosek, Dusza, Pytel i współpracy z FSB! 

Tu widać jak dyrektor Zarządu Operacyjnego SKW genPytel teraz „autorytet” sugerujący związki PiS -u z RU, jego zastępca płkDusza chleją wódę z oficerami Federalnej Służby Bezpieczeństwa Federacji Rosyjskiej! 

https://x.com/i/status/1794263977285029937
.

Wiecie na co liczy Tusk!? Na Waszą niepamięć!

OŚWIADCZENIE

Po zapoznaniu się z publikacją portalu Onet pt. „Polscy żołnierze zakuci w kajdanki na granicy z Białorusią. W wojsku wrze” wydam polecenie niezwłocznego dostarczenia mi akt sprawy, w której obrońcy granicy usłyszeli zarzuty przekroczenia uprawnień i narażenie życia innych osób.
Działanie prokuratury w tej sprawie wzbudziło niezwykle duże kontrowersje i musi zostać pilnie przeanalizowane w trybie nadzoru służbowego.
Równocześnie informuję, że jako Zastępca Prokuratora Generalnego do Spraw Wojskowych nie byłem w żaden sposób poinformowany zarówno o zajściach na granicy, jak i o późniejszych krokach procesowych podjętych przez prokuratora. O sprawie dowiedziałem się z wyżej wymienionej publikacji. Od wielu tygodni w praktyce nie mam możliwości wykonywania swoich obowiązków służbowych w pełnym zakresie, wskazanym ustawą. Sytuacja ta jest skutkiem modus operandi obecnego kierownictwa Prokuratury Krajowej. Jest ona niezgodna nie tylko z obowiązującymi przepisami ustawy Prawo o prokuraturze, ale również z regulacjami wewnętrznymi mojej instytucji.
Nie znajduję adekwatnych słów, by nazwać to, co aktualnie dzieje się w organach ścigania. Dla których własne ambicje okazały się ważniejsze, niż prawo.
Prokuratura nie może normalnie funkcjonować, jeżeli zaakceptowano w niej złamanie podstaw prawnych. Bezprawne odwołanie Prokuratora Krajowego, a następnie cała seria nielegalnych, ale też niewyobrażalnie chaotycznych decyzji kadrowych nieuchronnie musi w końcu przynosić swoje opłakane skutki.
Zaczynamy je obserwować. Będzie ich coraz więcej. Albo przywrócimy prawo, albo stoczymy się w przepaść. 

Zastępca Prokuratora Generalnego
do Spraw Wojskowych
Tomasz Janeczek

Opublikowano
3 godziny temu, jacus napisał:

wlasnie tacy nieudzacznicy jak sean i onuca sa twardym elektoratem oszolomow.

jak to szlo ??
mysmy nie wywalili stolika tylko sie do niego dosiedli.......

Nie wiem czy na forum znalazł by większego nieudacznika udającego rolnika jak ty.   Ale to Galicja i jeszcze z żółtymi papierami, to co się dziwić. xD

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Rozmowy o polityce oczami rolników w 2026 roku, kontynuacja tematu z 2025 roku

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v