Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

On jest karmiony fejkami ich pisowskiej propagandy. Przecież to widać. Minister mówi, ze umocnią granicę z RU ale im się pompuje odwrotnie. Oni są dalej szczuci fejkami i kłamstwami.

Opublikowano
9 godzin temu, hubertuss napisał:

DO dziś nie wiem za co bo nikt mi nie napisał

Bo nawet moderator nie zdzierżył czytając te bzdury ,do tego z błędami, które tu wypisujesz😆

• Haha 2
Opublikowano
2 godziny temu, hubertuss napisał:

@niewyzywasz a sam na koniec głupi wychodzisz. Poczytaj o linii Maginota i którędy Niemcy ją obeszli.  Litwa i Ukraina mogą zostać podbite przez RU i stać się drogą ataku na PL. Proste jak cep a ty nie rozumiesz. Granica z Rosją też zostanie umocniona. Jesteś mega sfrustrowany, rzucasz wyzwiskami a wiedzy zero.

2 godziny temu, Ulman napisał:

Wniokujesz to na podstawie jakiś konkretnych danych czy tylko  zamieszczonej grafiki?

to jest grafika ze strony po, promująca tarczę wschód, skoro rządząca partia nie wie gdzie jest granica z rosją, to jak ich nazwać jak nie idiotami?

Opublikowano
30 minut temu, nie napisał:

skoro rządząca partia nie wie gdzie jest granica z rosją, to jak ich nazwać jak nie idiotami?

A gdzie jest granica z Rosją? A gdzie jej nie ma? Cała nasza wschodnia granica jest granicą z Rosją, bo taki kierunek działania przyjęła sama Rosja.

4 godziny temu, DTaras napisał:

Oooo to to... Tylko tamto dla nietoperzy pobudowali ekofaszyści a to?

Nie chcesz odpowiedzi.

Opublikowano (edytowane)
10 godzin temu, DTaras napisał:

Coś żeś skrócił myślowo jak nasze dziadki na widok graffiti...

Ta. To miejsce gdzie teraz stoję trzeba by odebrać rolnikowi na ten pas zapór betonowych punktów oporu i pól minowych. Będzie jazda jak w Baranowie no i ktoś te punkty oporu musiałby obsadzić. To projekt dla napaleńców z przemysłu betoniarskiego do pukania niemca w hełm wieczorową porą. Chociaż... za 20 lat, gdy już beton chwycą porosty, będzie to atrakcja turystyczna na skalę MRU. Puścić tylko legendę, że umocnienia mają połączenie z Warszawą...

Po co obsadzać ludźmi .

Przecie mają być zalewiska , zrobione moczary .

da się słyszeć Pola minowe ?.

Na początek .

Premier zapowiedział przekazanie "wszelkich dostępnych środków" na cel obrony granicy. W planach jest przywrócenie strefy buforowej na pasie o szerokości około 200 metrów od linii granicy państwowej.

— Chcę, żeby to dotarło do każdego. Nie ma tu miejsca na żadne negocjacje. Możecie używać wszelkich dostępnych metod, polska granica musi być chroniona — zaapelował Donald Tusk. Apel ten powtórzył Władysław Kosiniak-Kamysz: — Wszelkie środki są do waszej dyspozycji — oświadczył.

Rolnicy stracą bardzo dużo , 10 kilometrów od samej granicy wartość ziemi praktycznie zerowa .

1 godzinę temu, Mariusz2903 napisał:

Dlaczego PO nie chce uchodźców ze wschodu ? film Holand oglądali i klaskali na stojąco , co takiego się stało ?

Inne wytyczne otrzymali .

Edytowane przez galan99
Opublikowano

Jak się przeznaczy 10 mld na obronę granicy to coś się przyklei, a coś się zgubi. Interesiki na miarę rządu dla tego rządu. Sami twierdzą że Łukaszenka upokarza Polaków , a na to żadne zapory nie pomogą bo to Polska duma, więc jak tu przyznać się , że się zawiniło? Komuś jest wstyd usiąść do stołu i rozmawiać , negocjować , znaleźć rozwiązania, a przy okazji zaoszczędzić 10 mld wyrzucone w błoto. Tak,  w błoto!

Opublikowano
33 minuty temu, ereksio napisał:

Komuś jest wstyd usiąść do stołu i rozmawiać , negocjować , znaleźć rozwiązania, a przy okazji zaoszczędzić 10 mld wyrzucone w błoto. Tak,  w błoto!

Ale będzie to błoto bojowe a nawet obronne. A takie błoto w pierwszym lepszym bagnie nie leży.:lanie:

Opublikowano
galan99 napisał:

da się słyszeć Pola minowe ?.

Niema pól przeciwpiechotnych i nikt się tego nie odważy zrobić. Można zaminować przeciw sprzętowi i co 12 miesięcy to wymieniać bądź gdy wlezie na to zwierzyna. Są w przekroju przewidziane wysunięte stanowiska więc nie po to aby jebały się tam króliki. Moczary latem wyschną. A na domiar wszystkiego kolumny pocisną jak zwykle drogami czyli obok barier... Może tak być?

Opublikowano
galan99 napisał:

— Chcę, żeby to dotarło do każdego. Nie ma tu miejsca na żadne negocjacje. Możecie używać wszelkich dostępnych metod, polska granica musi być chroniona — zaapelował Donald Tusk. Apel ten powtórzył Władysław Kosiniak-Kamysz: — Wszelkie środki są do waszej dyspozycji — oświadczył.

A prokuratory słyszały? Potwierdziły, że mają żołnierzy chronić czy dalej jak w Nangar Khel? To jest raz. Dwa to napier.. do tego płotu z bliska z ostrej? Ja bym się zastanowił... Są paralizatory, strzelby na gumowe kule. Giwer mogłaby zostać na plecach przy czym im bardziej jesteś oszpejowany tym mniejsze szanse kogokolwiek złapać. Tam trzeba buggy, pojazdy zwiadowcze, grupy kjuref i inne plany. Teraz Bialorus ma obozy do szkolenia tych imigrantów i dlatego to już są inni ludzie.

mirro napisał:

Nie chcesz odpowiedzi

Mi przyszło do głowy - pojebaliści. Ale może jestem zbyt łagodny.

tracker napisał:

Raczej poprzedni robili Cię w drąga. Sam Orlen zarobił na gazie po fuzji a potem przejebał na dziwnych promocjach, pge to... aaa niechce mi się, po nocce jestem.

Opublikowano
42 minuty temu, DTaras napisał:

A prokuratory słyszały? Potwierdziły, że mają żołnierzy chronić czy dalej jak w Nangar Khel? To jest raz. Dwa to napier.. do tego płotu z bliska z ostrej? Ja bym się zastanowił... Są paralizatory, strzelby na gumowe kule. Giwer mogłaby zostać na plecach przy czym im bardziej jesteś oszpejowany tym mniejsze szanse kogokolwiek złapać. Tam trzeba buggy, pojazdy zwiadowcze, grupy kjuref i inne plany. Teraz Bialorus ma obozy do szkolenia tych imigrantów i dlatego to już są inni ludzie.

Teraz Bialorus ma obozy do szkolenia tych imigrantów

Białoruś - to tylko nazwa , WŁASNOŚĆ ONUCY , pozwolono Łukaszence jeszcze siedzieć na tronie i ma wykonywać to co każe onuca .

Piękne czasy nastały , obecnym czasie mieszkać przy samej granicy wschodniej to jak siedzieć na  beczce  prochu .

@mirro będzie szybciej wiedział o przemieszczaniu się  wojsk tylko, czy powie ?.

Rudy cały czas powtarza sytuacja jest bardzo trudna i niebezpieczna .

Da się słyszeć jak Armia Ukrainy by musiała się , cofać to wkroczą wojska Państw  przygranicznych z pomocą  .

Opublikowano
5 godzin temu, Mariusz2903 napisał:

Dlaczego PO nie chce uchodźców ze wschodu ? film Holand oglądali i klaskali na stojąco , co takiego się stało ?

Zderzenie " antypisu" z rzeczywistością .

• Like 1
Opublikowano
galan99 napisał:

@mirro będzie szybciej wiedział o przemieszczaniu się  wojsk tylko, czy powie ?.

I co Ci to da? Tam wojska jeżdżą w te i wew te, nawet strzelają po nocach - co? W Brześciu jest poligon. Pomogło Ci?

Opublikowano

Wysiedlą ludzi będą stały wojska w pełnej gotowości . Sytuacja rozwojowa , obserwować zobaczymy co będą robić władze REWOLUCYJNE Z 15 PAŹ .

Żyd traci sojuszników pięknie się rozpala na wschodzie oj pięknie .

Myśleli, że są bezpieczni. Tak doszło do niedzielnego ataku w okolicy Rafah .

Armia izraelska przekonuje, że zabiła dwójkę dowódców Hamasu. W wyniku ataku ogniem zajęły się okoliczne namioty, w których mieszkali uchodźcy, zginęło zapewne ponad 50 osób. Izrael traci kolejnych sojuszników – atak potępiają nawet Niemcy czy Włosi.

Opublikowano
1 godzinę temu, DTaras napisał:

Prokuratory nie słyszały. Ale nasi sami już se kagańce nakładają. W radio mówili że pozwalaja nie tylko łapać ale i bronić się przed agresją żołnierzom. Dodali oczywiście ( tak dla ratowania własnej d*py) że odpowiedź ma być adekwatna i środki adekwatne do zagrożenia. Tu podali przykład " jak Cię gościu atakuje nożem, to adekwatną odpowiedzią ma być dźgnięcie bagnetem". Wtedy jesteś według prawa kryty. 

To ja się zapytam. A kto to do k**wy nędzy wymyślił? Jak gość idzie do mnie z nożem, to nie szukam bagnetu, tylko łapię pistolet, albo karabinek jak jest czas. Niech (z całym szacunkiem) spierdalają z takimi radami, bo jak chciałem być humanitarny, to do dziś mam szramę po nożu na żebrach. Jakbym wtedy wyjął płytę z kamizelki, to flaki pięknie by wyglądały na piasku.

58 minut temu, galan99 napisał:

mirro będzie szybciej wiedział o przemieszczaniu się  wojsk tylko, czy powie ?.

Nie powie.

Opublikowano
Mariusz2903 napisał:

Ci emigranci na granicy z Białorusią to dla czego nie przyjdą do przejścia granicznego tylko atakują od lasów , przecież zostali by wpuszczeni do ośrodka dla azylantów . 

Bo każda wycieczka ma przewodnika a ostatnio organizator zapewnił zajęcia fakultatywne z rycia beretu a przewodnik stoi za turystą i pokazuje jedyny możliwy kierunek obdzielając turystę procą i pięcioma fo ośmiu kulek z łożyska. Strażnik graniczny został też dzidą w ramie dźgnięty i w tym nadzieja. Co zrobili fla wzmocnienia północnego odcinka? Dowieźli desantowców bo Ci mieli szkolenie z noża. Bagnety mają wydawać jeno kto tego użyje? Jakiś głupi chyba co chce się tłumaczyć z utracenia dołączonego do niego karabinka. Tam trzeba taktykę zmienić i wyposażenie.

Opublikowano
54 minuty temu, DTaras napisał:

Dowieźli desantowców bo Ci mieli szkolenie z noża.

Szkolenie z noża i próba walki na noże to najgłupsze co można wymyśleć. I tak trza podjąć decyzję. Próbują na siłę dać szansę zabicia naszych żołnierzy. Zaraz się okaże że wszystko jest cacy bo naszym kupili najdłuższe dostępne na rynku noże, więc zapewnili max ochronę. Czekam na takie tłumaczenie.

59 minut temu, DTaras napisał:

Tam trzeba taktykę zmienić i wyposażenie.

Taktyka zaraz się sama zmieni. 

Opublikowano (edytowane)

WASZ TUSK WSZYSTKO BYĆ MOŻE ZMIENI .

przypomnijmy... tym co nie wiedzą może nie chcą wiedzieć .

https://www.facebook.com/watch/?v=3431491140477484

Żadna Konfa .

Wojna polityczna trwa .

https://www.facebook.com/reel/939222971338109

Judasz podpisze wszystko co Niemcy nakażą

https://www.facebook.com/100016479340344/videos/7464502983668210/?__so__=permalink

kiedy Polska .

CORAZ WIĘCEJ PAŃSTW UZNAJE NIEPODLEGŁOŚĆ PALESTYNY .

Hiszpania, Irlandia oraz Norwegia oficjalnie uznały niepodległość Palestyny. Wkrótce do tych państw mają dołączyć również Słowenia i Malta. A POLSKA ?.

Może być zdjęciem przedstawiającym 2 osoby i tekst „SILNA POLSKA W BEZPIŁ CZNEJ FUROPIE Listanr5 5 Lista nr 9.06 głosuj na drużynę Tuska!”

Edytowane przez galan99
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v