Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
41 minut temu, galan99 napisał:

13 lutego 2024 r. Zarząd Krajowej Rady Izb Rolniczych wystąpił do Premiera Donalda Tuska wnosząc o natychmiastowe uruchomienie dopłat do zbóż dla rolników, na zasadach oraz stawkach podobnych do pomocy udzielonej rolnikom w roku ubiegłym, w związku z dalszym brakiem stabilizacji na rynku. 

https://www.agrofoto.pl/finanse/krir-zada-natychmiast-uruchomic-doplaty-do-zboz-dla-rolnikow,141727.html

Nie popieram. 

Opublikowano
41 minut temu, galan99 napisał:

13 lutego 2024 r. Zarząd Krajowej Rady Izb Rolniczych wystąpił do Premiera Donalda Tuska wnosząc o natychmiastowe uruchomienie dopłat do zbóż dla rolników, na zasadach oraz stawkach podobnych do pomocy udzielonej rolnikom w roku ubiegłym, w związku z dalszym brakiem stabilizacji na rynku. 

https://www.agrofoto.pl/finanse/krir-zada-natychmiast-uruchomic-doplaty-do-zboz-dla-rolnikow,141727.html

Chcieli magazynować to trzeba było liczyć się z ryzykiem cenowym. Do czego tu dopłacać 😄

Opublikowano

już pod kolejną wypowiedzią tuska, tweeter dodaje informacje kontekstowe prostujące kłamstwa :D 

"Publicznie nie jest znana ani jedna ekspertyza stawiająca pod znakiem zapytania całą inwestycję.

Publicznie jest dostępny szereg ekspertyz, w tym tworzonych na zlecenie poprzedniego rządu PO, jednoznacznie wskazujących na zasadność budowy hubu lotniczego w centralnej Polsce."

ten człowiek dla niemców (albo mu coś obiecali albo coś na niego mają) robi z siebie pośmiewisko na cały świat i niszczy wizerunek polski

dodatkowo od dawna kłamią (dzień po dniu)), że audyty trwają i trzeba czekać na ich wynik, a dopiero ogłosili przetarg na przeprowadzenie audytu

to jest dobre

Image

• Like 2
Opublikowano
3 godziny temu, Roman176 napisał:

dzisiaj kolejny pociąg z ququ  i rzepakiem co najlepsze niema na niego papierów ani nikt do niego się nie chce przyznać   

o widzisz, w to jestem bardziej skłonny uwierzyć w tych dzisiejszych czasach jak w te siedem bocianów nad Zamościem trzynastego lutego xD
śmiech śmiechem ale naprawdę muszą tym światem rządzić debile aby takie wiadomości były całkiem wiarygodne

Opublikowano
Roman176 napisał:

dzisiaj kolejny pociąg z ququ  i rzepakiem co najlepsze niema na niego papierów ani nikt do niego się nie chce przyznać   

Niema papierów? Łał...

Opublikowano
5 godzin temu, dysydent napisał:

o widzisz, w to jestem bardziej skłonny uwierzyć w tych dzisiejszych czasach jak w te siedem bocianów nad Zamościem trzynastego lutego xD

Nie wszystkie bociany odlatują do Afryki , część z nich pozostaje w Europie, dlatego widok bocianów w tym okresie jest zjawiskiem spotykanym .

Opublikowano
50 minut temu, DTaras napisał:

Niema papierów? Łał...

No to trza poczekać, kto sie zgłosi po towar do rozładunku. Ale chyba po wczorajszej akcji na PKP Cargo, to moga być kłopoty.

Opublikowano (edytowane)

Nie brać dopłat i nie trzeba ugorować pola i spełniać innych wymogów !!!!!! Takie trudne ?

Edytowane przez racyl
  • Like 1
Opublikowano

Tak twierdzi unijny komisarz ds. handlu Valdis Dombrovskis, który wypowiedział te słowa 12 lutego 2024, podczas debaty w Komisji Rolnictwa Parlamentu Europejskiego.

przypomniał Dombrovskis, „Komisja Europejska wprowadziła już środki ochronne dla krajów pierwszej linii frontu .

Polska, Węgry i Słowacja powinny znieść jednostronne ograniczenie importu ukraińskiego zboża, gdyż Unia Europejska wypracowała już alternatywne mechanizmy, które pomogą chronić europejskich rolników przed nadwyżkami ukraińskich produktów .

Opublikowano
Przed chwilą, Leszy napisał:

"Jeb z dzidy" to teraz jakiś opiniotwórczy portal? Jak te czasy się zmieniają....  

czasem coś się ciekawego znajdzie na każdym portalu

Opublikowano
Przed chwilą, jahooo napisał:

czasem coś się ciekawego znajdzie na każdym portalu

Ciężko zweryfikować kto to jest, i czy naprawdę to powiedział, oraz czy cała sytuacja naprawdę miała miejsce. 

Opublikowano
Przed chwilą, Leszy napisał:

Ciężko zweryfikować kto to jest, i czy naprawdę to powiedział, oraz czy cała sytuacja naprawdę miała miejsce. 

akurat to nie problem, wszystko da się zweryfikować

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v