Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, DTaras napisał:

I tera tak... Kaczyński właśnie zapowiedział iż jak dojdzie do władzy będzie gmerał w Konstytucji... Mi to wystarczy.

Pewnie, niech gmera, zawsze kiedy mu się w baniaku upie,doli. Ja to bardziej bym traktował jako groźbę, niż obietnicę robienia potrzebnego. 

Edytowane przez mirro
Opublikowano
jacus napisał:

2 godziny temu, mirro napisał:

Podstawowe, czy nie ale niech coś działają. To jednak rynek usług i dobrze by było żeby kręciło się a nie zwijało. Przyczyna jest prosta. Nie wszyscy w tym kraju mogą pójść na etat i czekać na podwyżkę pensji minimalnej. 

w kazdej wiekszej wsi po kilka salonow.. w miescie na kazdej ulicy po kilka. w sobote to o 8 rano kolejka.

chyba wiecej jest fryzjerek i makijarzystek, manicurzystek niz rolnikow.. no i jeszcze barberzy.

2 godziny temu, DTaras napisał:

Branża bejuty to może podpadać pod przepisy od dzieła... Ale fakt to. Usługi zaczynają przeskakiwać do szarej strefy. W budownictwie jak była ulga budowlana to był jakiś nacisk na posiadanie faktur. Teraz elektryk, kafelkarz, malarz mają haj lajf

jesli sa na ryczalcie to po wuja faktury ?? chyba ze przepisy sie zmienily.

Może być rachunek. Rachunek był potrzebny inwestorowi. Jest to też swoisty dowód zatrudnienia i wykonywania oraz zakończenia pracy. Protokół odbiorczy powinien przy tym być zawsze generowany dla dwóch stron. To jest dodatkowa siła dokumentu. Jeszcze jest kilka innych zalet. To, że płacisz ryczałt nie zwalnia Cię z buchalterii bo ostatecznie może zajść potrzeba udowodnienia iż masz do niego prawo, ponosisz ryzyko działalności gospodarczej, działalność nie jest fikcyjna lub służąca praniu kasy. Natomiast manewry ze zwolnieniami podatkowymi generują dane porównawcze a Urząd ile może kwestionować? 3? 5 lat wstecz?

mirro napisał:

1 godzinę temu, DTaras napisał:

I tera tak... Kaczyński właśnie zapowiedział iż jak dojdzie do władzy będzie gmerał w Konstytucji... Mi to wystarczy.

Pewnie, niech gmera, zawsze kiedy mu się w baniaku upie,doli. Ja to bardziej bym traktował jako groźbę, niż obietnicę robienia potrzebnego. 

Dlatego mi to wystarczy...

Opublikowano (edytowane)
11 godzin temu, nie napisał:

Premier: Obniżamy podatek VAT dla branży beauty - m. in. salony piękności, kosmetyczne. - podstawowe potrzeby ludzkiej egzystencji; ciekawe kto to zlecił?

Tusk pewnie słyszał jak posłanka pisu mówiła, że wyborcy ślą do niej skargi, ze nie mogą Orłosia w tvp oglądać bo tak się postarzał i postanowił coś z tym zrobić. Orłoś co prawda obiecał więcej się nie starzeć. Ale samą obietnicą nie da chyba rady a i sama posłanka wygląda chyba gorzej od niego więc może też skorzysta😄.

3 godziny temu, DTaras napisał:

Już nawet mówił, że będzie to robił jakimiś specjalnymi aktami prawnymi. Już chłiop wie, że na większość konstytucyjną szans nie ma. Taki skromny marzyciel marzy o wygraniu wyborów ale już bez większości konstytucyjnej.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
1 godzinę temu, danielhaker napisał:

Teraz to będzie pranie mózgów xD

A naiwni wierzyli, że do tvp zatrudnią bezstronnych dziennikarzy xD Teraz to będzie płynął lukier strumieniami

Jakie to praworządne i ,,madre" brawo inteligencji wyborcy KO👍🤦‍♂️

• Like 2
Opublikowano

A naiwni wierzyli, że do tvp zatrudnią bezstronnych dziennikarzy xD Teraz to będzie płynął lukier strumieniami

starają się jak mogą

Z ramówki TVP3 Warszawa zniknął program „Ciemna strona” - podają Wirtualne Media.
To program o reprywatyzacji warszawskiej, problemach lokatorskich i z poradami z zakresu bezpieczeństwa finansowego dla osób starszych.
Uczciwy, choć czasem dla władz Warszawy nieprzyjemny.

przecież jeszcze tyle kamienic zostało do przejęcia, nie mogą się zmarnować

a idioci się cieszą, bo najważniejsze, że pis nie rządzi

• Like 2
Opublikowano

proniemieckie szczekadło w zawistną satysfakcję popadło
https://businessinsider.com.pl/gospodarka/wkrotce-poznamy-prawdziwa-cene-brexitu-ruszaja-kontrole/dfn6vlv

tylko taki artykuł akurat teraz niefortunnie kontrastuje z ukraińskim zalewem żywnością pozostałych w xujni i chyba tam mają kreta bo ten artykuł daje do myślenia czy jednak brexit akurat w tej kwestii nie był proroczo pożyteczny.

Opublikowano (edytowane)

oj chyba w wyniku ostatnich wyborów wiara niewiele miała udziału a bardziej niewiara w tych drugich.
Które to już kolejne z serii wybierania mniejszego zła? stan robi się trwale patologiczny

Edytowane przez dysydent
  • Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, danielhaker napisał:

Co masz do tej dziennikarki ?, Pewnie brakuje ci kłeczka, rachonia i holeckiej 😄

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
24 minuty temu, racyl napisał:

Co masz do tej dziennikarki ?, Pewnie brakuje ci kłeczka, rachonia i holeckiej 😄

ja bym chciał zobaczyć takie media publiczne  w których mają swoje pasma i takie Rachonie i takie Czyże czy Ta (jak Jej tam?) Ta co wyżej bo jakoś nie widzę zarzutów karnych dla owych Rachoni z resztą tak jak personalnych prawnych zarzutów wobec dziennikarzy TVN-u nie był w stanie sklecić PiS czyli coś z nami nie tak jeśli popieramy to co się z mediami dzieje gdzie każdy następny kacyk przychodzi z własnymi szczekaczami robiąc czystki po poprzednich.
Tylko media publiczne jako niezależne finansowo mają szansę być reprezentacją wachlarza poglądów ogólnospołecznych a kto powiedział że jakieś określone poglądy są "jedynie słuszne"? i najgorsze że byli i są nadal tacy co jednak się upierają przy tej bzdurze
Jeśli ktoś sądzi że to niemożliwe to od razu diagnozuję że jest nieobiektywny i nierzadko interesowny personalnie względem jakiejś kliki polityczno gospodarczej i liczy na profity lub już został nimi przekupiony od jakiejś konkretnej z tych klik.

Edytowane przez dysydent
  • Like 1
Opublikowano
GRZES1545 napisał:

14 minut temu, danielhaker napisał:

Ktoś jednak im wierzył że na nich głosował 🤭

Wstyd im się przyznać,  niestety 🤷

Jam się wstrzymał. Myślałem że PiS będzie się musiał z tym 0 koma wielki uj wzrostu i negocjacjami zawartych umów ramowych, obietnicami i ogólną degrengoladą...

A widzieliście co muppet z PKO BP ujawnił? Do więźnia nie pójdzie ale swoje zarobi...

Opublikowano (edytowane)
37 minut temu, DTaras napisał:

A widzieliście co muppet z PKO BP ujawnił? Do więźnia nie pójdzie ale swoje zarobi...

o tego "muppeta" Ci chodzi?
https://tvn24.pl/biznes/z-kraju/oskar-szafarowicz-o-wynikach-finansowych-pko-bp-kontrowersyjny-wpis-mlodego-dzialacza-pis-oskar-szafarowicz-komentuje-st7749906

z całą moją antypatią do osobnika akurat tu muszę bronić tego co zrobił bo tak samo można wrzeszczeć o ukaranie gdyby zataił publicznie a tylko wąskiemu gronu swoje prognozy ujawnił a nawet można by się czepiać gdyby zataił wszem i wobec tylko na własny użytek bo to są przecież tylko subiektywne prognozy a nie kopia z raportu którego jeszcze przecież nie ma i już nie chce mi się rozpisywać nad wykładniami argumentacji dowolnej z tych opcji bo kto rozumny sam sobie skleci.

Jako pracownik ma prawo a nawet obowiązek dbać o jak najwyższe notowania akcji swego pracodawcy i ....

oskarżenia i zarzuty karne mamy akurat ze strony naganiaczy obecnie rządzących czyli akurat w przypadku tego banku potencjalnego defraudatora zatajonych zysków tak że i po ryju prokuratorowanie też zasługuje nabrać w tej akurat sprawie.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

https://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2024-01-31/zbigniew-ziobro-wystosowal-apel-prosil-mnie-zeby-przekazac/

"Wiem, że psychicznie czuje się bardzo dobrze - mówi poseł Michał Wójcik, który przekazał najnowsze informacje o stanie zdrowia Zbigniewa Ziobry. Były minister sprawiedliwości wystosował specjalny apel, by nie bagatelizować nawet pozornie nieuciążliwych objawów choroby."

https://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2024-01-31/zbigniew-ziobro-wystosowal-apel-prosil-mnie-zeby-przekazac/

Opublikowano

Ktoś jednak im wierzył że na nich głosował 🤭

Większość pewnie głosowała z niechęci do PIS-u, więc każda akcja wymierzona w pisowców będzie pochwalana przez część wyborców obecnej koalicji. 

• Thanks 1
Opublikowano
3 godziny temu, danielhaker napisał:

najlepsze jest to ze prezesem agencji rolnych został lekarz .............   😁

a najlepsze to ze u mnie w pracy na kopalni wciąga się ludzi bez wykształcenia  co byli działaczami PO lokalnymi bez wykształcenia i wiedzy ... zwykli prostaki a media siedzą cicho ......... a zwalnia się ludzi po elitarnych szkołach  AGH ...

dobre czasy idą 

a tak propo 

W dniach 15 – 19 stycznia 2024 roku odbyło się 54. doroczne spotkanie Światowego Forum Ekonomicznego w Davos w Szwajcarii.
Robaki, zakaz aut spalinowych czy latania dla plebsu? No co WY!
To już wchodzi. Mędrcy z Davos wpadli na nowy pomysł. Zakażą kawy! 🚫TAK ZAKAŻĄ NAM PIĆ KAWĘ🚫. Wszystkim? Nie, tylko Europejczykom. Czemu? Bo produkcja kilograma kawy wymaga wytworzenia 15 kg CO2. Takie wyliczenia pojawiły się w tegorocznej edycji Forum Ekonomicznego w Davos.🤬
Może być zdjęciem przedstawiającym filiżanka kawy i tekst
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v