Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ogólnie europejska radykalna pro putinowska przeważnie prawica nic nie zdziała bo są ze sobą skłóceni. Niemcy nie lubią się z Francuzami nasi będą gdzieś miedzy nimi. A wybój będzie trudny. Prawica Niemiecka twierdzi, że w PL Niemcy wschodnie są. A prawica francuska siedzi w kieszeni Putina.

7 godzin temu, Bogdan_ja napisał:

wstyd że takiego głąba wystawili ,ale widać jest jeszcze sprawiedliwość 🤣

Pis zgotował swoim wyborcom dylematy który z kandydatów jest mniejszą mendą. Karski kontra Wąsik na Podlasiu. Bielan kontra Kurski na Mazowszu. W sumie Wąsikiem to wyborcy Kaczorowi palec pokazali. Cały pis promował Meleksa. Kaczyński, Suski mówił nawet, że Wąsik kryminalista i nic nie dało.

Opublikowano
6 godzin temu, Bogdan_ja napisał:

konfa swoimi paroma głosami nic nie zdziała ...od dostali się  do koryta i mają luz na parę lat 😜

We Francji ich odpowiednicy mają więcej głosów niż partia Macrona. Od czegoś trzeba zacząć. 

W ogóle według Ipsos rolnicy poparli PiS w prawie 60%. No.... dobrze to wróży na przyszłość...... Tak trzymać panowie......

Opublikowano
7 godzin temu, Bogdan_ja napisał:

największe pedalstwo jest w kościele 🤣

Bodziu a w Holandii Ty był. Tam kościoły pozamykane,  a na autostradzie uwierz mi że czasem strach wchodzić do męskiego kibla🤣 to jak to jest ? 

• Like 2
Opublikowano
4 minuty temu, GRZES1545 napisał:

Bodziu a w Holandii Ty był. Tam kościoły pozamykane,  a na autostradzie uwierz mi że czasem strach wchodzić do męskiego kibla🤣 to jak to jest ? 

Strach, ale pewnie o to, że ciapaty Cię nożem dźgnie. Procent pedalstwa jest raczej stały w każdym społeczeństwie. Tylko albo się ukrywają albo nie. 

Opublikowano

Jak patrzę  na listę tych, co napewno do europarlamentu nie wejdą, to aż się serce raduje. No normalnie Róża Thun dostała kopniaka, szkoda, że wogóle tam była kiedykolwiek.

• Like 3
  • Thanks 1
Opublikowano

Nic te wybory nie dały , szkoda było jechać , eurokołchoz będzie taki sam , delikatnie prawa strona się tylko wzmocni . Konfederacja czarny koń i to dla mnie chyba największa korzyść bo TD i SLD na szczęście plankton .

Opublikowano
57 minut temu, Leszy napisał:

We Francji ich odpowiednicy mają więcej głosów niż partia Macrona. Od czegoś trzeba zacząć. 

W ogóle według Ipsos rolnicy poparli PiS w prawie 60%. No.... dobrze to wróży na przyszłość...... Tak trzymać panowie......

Napisz to inaczej, przeszło 40% rolników nie poparło PiS  . Od razu lepiej brzmi 🤔

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
Ulman napisał:

Co wy chłopy jakimiś pierdołami się zajmujecie jak w polityce europejskiej się tyle dzieje?  Macron rozwiązął parlament, jak Le Pen wygra wybory to się może równowaga w europie nieco zmienić. Dobrze żeby ci podżegacze wojenni Macrona nie mieli głosu bo to pierwsze głupki którzy prą do wielkiego konfliktu. Dobrze byłoby żeby ta upadlińska histeria sie uspokoiła i przestali im wszyscy lizać d

Dobrze by było, Ulman, aby ta ruska histeria się uspokoiła to i ukraińska wejdzie we właściwe tory. Zapomniałeś też o Białoruskiej gdzie odpowiedź ich ministra na polskie żądania wydania sprawcy zabójstwa żołnierza to wprost szantaż. Tam pod płotem niema ani jednego Białorusina z priorytetem przekraczania a białoruscy pogranicznicy mają w pompie to co się dzieje u nich na pasie z ciapatymi. Ten kryzys wywołano tuż po szantażu węglowodorowym, w 2021roku i był preludium do wojny. Nie zapominaj o chronologii.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, Nieustraszony1044 napisał:

Napisz to inaczej, przeszło 40% rolników nie poparło PiS  . Od razu lepiej brzmi 🤔

No właśnie tak lepiej brzmi. Ale w następnych wyporach parlamentarnych już Konfederacja będzie miała do gadania, o ile coś nie spier*olą.

https://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2024-06-10/oficjalne-czesciowe-wyniki-wyborow-do-parlamentu-europejskiego-dane-z-okregow/

Edytowane przez Desperado
Opublikowano (edytowane)

Wybory do Parlamentu Europejskiego. Są oficjalne wyniki .

Wyniki pojawiły się po godz. 7 rano w poniedziałek. Koalicja Obywatelska zdobyła 37,06 proc., PiS — 36,16 proc. Na trzecim miejscu znalazła się Konfederacja — 12,08 proc. Trzecia Droga dostała 6,91 proc. głosów, a Lewica — 6,3 proc. Frekwencja wyniosła 40,65 proc.

K

Edytowane przez galan99
Opublikowano
2 godziny temu, Leszy napisał:

Jesteś pewien tego sondażu?

60% to wieś ale ile tak naprawdę ilu rolników poparło PIS?

Opublikowano
11 godzin temu, marulekk napisał:

Murgrabio @jacus jako że pochodzisz i żyjesz w lepszych warstwach społecznych , może uraczył byś zacofany wschodni lud spostrzeżeniami na temat wyników wyborów 

Będzie nam się lepiej żyło po tej stronie Wisły?

a po co ?? 

madrzejsi juz zalosowali -nogami i sloikami a reszta jakos dozyje zanim miliony emigrantow przyjada na miejsce ich dzieci i wnukow...

polska c to nie miejsce zameiszkania tylko stan umyslu-jestes tego  przykladem.

masz dzieci ?? kiedy uciekly do tych lepszych warunkow spolecznych ?? czy jeszcze za male.

ktos po studiach wraca do was na wies ?? sa jakiem mlode wyksztalcone osoby  w okolicy ??

11 godzin temu, 12Pafnucy napisał:

Samo to gdzie żyje, nie czyni go mądrzejszym...

Chyba już każdy to zauważył?😆

to czemu lublin glosuje inaczej niz kock - nie sprawdzalem ,jelsi jest inaczej to mnie popraw.

czemu warszawka glosuje inaczej niz ich rodzic i dziadkowie na mazowieckiej i lubelskiej wsi ???

jak twoj syn i synowa glosowali ??   

pewnie i balystok glosuje inaczej niz reszta podlasia ??

11 godzin temu, witejus napisał:

Murigrabie z czworaków🤣

ja sie nie wtydze ze z czworakow pochodze -ja znich wyszedlem ,wyscie mentalnie zostali..

11 godzin temu, Desperado napisał:

W tym eurokołchozie jest gorzej z myśleniem katolickim niż za komuny.

dobrze za sa takie parafie jak ta w sosnowcu.. tam mysla katolicko....ba nawet baluja tak..

10 godzin temu, mirro napisał:

Chrześcijanin.

nie mylic z katolikiem 

mialem wczoraj inne rozrywki,sezon sie zaczal , co tydzien inna impreza.

Może być zdjęciem przedstawiającym 3 osoby, parkometr i tekst

Opublikowano
12 minut temu, PRIMO napisał:

Jesteś pewien tego sondażu?

60% to wieś ale ile tak naprawdę ilu rolników poparło PIS?

Sporo mi się jednak wydaje. Żyję na tej wsi, słyszę co ludzie mówię, a nawet widzę kto plakaty wyborcze na płotach wiesza. Może coś im za to odpalają, ale jednak. 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, Leszy napisał:

Chłopi poparli pisdzielców, nie rolnicy, rolników aż tylu nie ma na polskiej wsi i ci akurat na pewno partii typowo robotniczych nie popierają.
zaś czy konfa jest odpowiednikiem tych francuskich odlepenowców? tamci to naziści w całości a konfa w sporej części jest wręcz antynazistowska i byle trochę obrosła w piórka szybko porozpada się na kilka wrogich sobie frakcji; bardziej wrogich niż to co pozostało po rozpadzie pomagdalenkowców na popis. No ale francuscy lepenowcy i konfę łączy wspólny wróg - niemieckość xujni i jeśli by tak patrzeć to można się z Tobą zgodzić.

od zawsze piszemy tutaj że każdy kto zadał się z Tuskiem jako koalicjant zostaje zutylizowany przez Tuska i hołowniaki z peeselem właśnie to udowadniają. trochę szkoda hołowniaków no ale skoro zadali się z szumowiną pokomunistyczną po zeteselowską to sami sobie winni. Prostych "chamów" wiejskich przejął pis a miejskimi pis podzielił się z lewicowymi dziwadłami które jako dziwadła stają się marginalne coraz bardziej i tu wręcz liczę na Tuska że i tych zutylizuje. Szkoda że razem czy jak tam się banda tego cwaniaka z końską gębą... jak Mu tam? trudno te żydowskie zgermanizowane nazwiska spamiętać... no ale to spory cwaniak i wcale niegłupi to może w przyszłości namieszać bo tak na prawdę lewica na prawdę sensowna i mądra w dzisiejszych czasach nie istnieje choć zdarzało się w Historii że takowa bywała.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Wybory do PE to totalna porażka. Naród ma już dość ciągłych kłótni Prawa i Skurwysyństwa z Platformą Oszustów. Stąd wynik frekwencji na poziomie 40%. W świetle tego wynik 37 czy 35 % to śmiech , bo realnie daje to przyzwolenie jakieś 15% ogółu wyborców . Czy można być zadowolonym z takiego wyniku. Tak , jak się robi dobrą minę do złej gry, a ta nas dopiero czeka. Jedynym wygranym w tym bałaganie jest Konfederacja , która udowadnia swoje miejsce w polityce. Dobrze się stało że kilka nazwisk musiało się pożegnać z unijnymi apanażami. Wszyscy w kampanii wyborczej zachwalali jak to chcą walczyć o nas , nasze szczęście i dobrobyt. Zauważam ,że nadal kłamią i to wszyscy bez wyjątku.  No bo jak to będą służyć , biorąc kasę z PE , będą służyć swemu panu a nie nam. Kochanych pieniążków nigdy nie za wiele. Czy tak wielu rolników poparło PIS? Czy byli to wyłącznie mieszkańcy wsi. Rolnikom przypisuje się różne rzeczy, lecz nikt nie zauważa ,że na wieś ściągają tabuny miastowych, którzy pobudowali domy na spokojną starość. Spora ilość osób starszych , emerytów ze wsi okazuje swoją wdzięczność dla PIS , co przypisywane jest rolnikom , których faktycznie na wsiach tak wielu nie ma. I tak machina toczy się dalej , Stare świnie zastępują młode.

BB1nO3qC.jpg

Opublikowano
10 godzin temu, Bogdan_ja napisał:

konfa swoimi paroma głosami nic nie zdziała ...od dostali się  do koryta i mają luz na parę lat 😜

Co z twoim PSL czy tam Trzecią nogą , za ostro grali na zniszczenie PISu i tym samym pomogli PO . Jest kilku posłów w PSL propolskich i do nich nic nie mam ale tych od Hołowni wszystkich wyciąć , mam nadzieję że przejdą do KO a PSL się ostanie . Im mniej zajadliwego Hetmana tym lepiej , Jarubas jest bardziej wyważony .

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v