Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, Karol6130 napisał:

Już po świecie 

Wracam

A Ty świętował? 

Nie było kiedy

1 godzinę temu, Rolnik1973 napisał:

🤝 🙋‍♂️

13°

Trzeba wstawać i zamiast w P0le robić wózek do rozjeżdżania reaktor ów. 

U każdego zajęty i kolejki na 2 miechy

Ech te traktory się tak psują🙆‍♂️

Ale to co się staneło to dobre

Bo się nauczę na swoim i będę kasę trzepał jak w P0lu będzie samo rosło

Nic nie dzieje się na darmo. 

Dobrze ze z orkă nie zwlekał to jest mała rezerwa czasowa

Bo jakby tak P0 15 września zaczăł to by było nie ciekawie. 

Mam ,mogę pożyczyć 

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Rolnik1973 napisał:

🤝 🙋‍♂️

13°

Rysiek miałeś do mnie przyjechać orać a Ty u siebie masz opóźnienie.

Opublikowano
8 godzin temu, Popier96 napisał:

Chyba zależy w jakim rejonie się mieszka. Osobiście, chyba nie znam nikogo kto popłynął przez własną firmę... Bardziej dorobił się. Znajomi też powoli idą na swoje- za to ich pracodawcy biedę zaczynają klepać bo nie ma komu robić.

Co wy macie z tym "swoim"? Nie znam prawie nikogo kto by się na to łakomił... W życiu bym na to nie poszedł... Wolę mniej zarobić ale mieć wszystko w d... Odbębnić godziny i do domu.

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Rolnik1973 napisał:

🤝 🙋‍♂️

13°

Paleciakiem bez problemu rozjeżdżanie się zrobi

Widzisz Rysiek jak cię tu wszyscy miłują, ty ich wyśmiewasz że pracują w niedzielę żeby się sprzęty psuły a każdy ci ofiaruje wózek teraz 🤩 mimo że pracują w polu w niedzielę to prawdziwi katolicy i pomagają bliźniemu w nieszczęściu 

Edytowane przez marulekk
  • Like 2
  • Thanks 1
Opublikowano
22 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Co wy macie z tym "swoim"? Nie znam prawie nikogo kto by się na to łakomił... W życiu bym na to nie poszedł... Wolę mniej zarobić ale mieć wszystko w d... Odbębnić godziny i do domu.

Przecież jesteś na swoim. Inni by woleli kupić ziemniaków, kurczaków itd. a ty wolisz chować samemu. 

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
21 minut temu, Leszy napisał:

Przecież jesteś na swoim. Inni by woleli kupić ziemniaków, kurczaków itd. a ty wolisz chować samemu. 

Ja to zrozumiałem w kontekście pracy zawodowej i utrzymania się. A to o czym ty piszesz to ani mój zawód ani sposób utrzymania.

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Ja to zrozumiałem w kontekście pracy zawodowej i utrzymania się. A to o czym ty piszesz to ani mój zawód ani sposób utrzymania.

W tym co tam pierdzielisz a to co robisz jest dużo sprzeczności. Masz prace z której spokojnie byś się utrzymał i jeszcze odłożył. Zamiast wrócić z roboty i oglądać tureckie telenowele pijąc piwo to chowasz króliki, pszczoły, kury, kurczaki. Do tego obrabiasz ogródek i hektary co raz dokupując jakieś maszyny. Po co handlujesz tym wszystkim, jak w sumie ci to niepotrzebne?Masz po prostu objawy kawalerskiej choroby i siada ci na łeb to gadasz aby gadać.

Podobnie stosunek do kobiet. Podsuneła by się jakaś i zaznał byś tego miodu to byś biegał jak pies z wywalonym jęzorem. Ja nawet nie biore twojego bełkotu na poważnie bo wiem jak jest.

Edytowane przez Krzysztof81
  • Like 2
  • Haha 1
Opublikowano

Jakbyś był choć w odrobinie równie mądry jak siebie określasz i czytałbyś ze zrozumieniem to byś wiedział, że nawet tej kobity bym nie zaspokoił.

Po co robię? Bo mam czas, chce mi się i nie chce aby taki ktoś jak ty się na tym dorabiał.

A wybierając między "chorym" a "zdrowym". Jak mam być "zdrowym" żonatym (jak ty) to wolę być "chorym" ale starym kawalerem.

• Like 1
Opublikowano
14 minut temu, Sylwekx25 napisał:

Kiedyś kupiłem takie do osiemdziesiątki to się pogięły. Teraz już wiem dlaczego 🙄

Chciałem takie do dojca wstawić to w sklepie mi mówił sprzedający że się do osiemdziesiątki nie nadaje bo plastelit a gdzie do większego. Coś w tym musi być

Opublikowano
1 godzinę temu, Chłoporobotnik napisał:

Co to za problem dorobić sobie w garażu ładną tygodniówkę... Głupie lakierowanie frontów po znajomych, bo sami nie mają czasu. Są różne sposoby zarabiania. Czasem nie trzeba ruszać się w obrębu podwórka. Z czystej nudy to się robi. Za chwilkę właśnie idę podkład szlifować- tak o w ramach pomocy. :)

Opublikowano
20 minut temu, Popier96 napisał:

Co to za problem dorobić sobie w garażu ładną tygodniówkę... Głupie lakierowanie frontów po znajomych, bo sami nie mają czasu. Są różne sposoby zarabiania. Czasem nie trzeba ruszać się w obrębu podwórka. Z czystej nudy to się robi. Za chwilkę właśnie idę podkład szlifować- tak o w ramach pomocy. :)

To rozumiem, ja zrozumiałem, że piszesz to tylko i wyłącznie w kontekście własnej działalności, bez pracy na etacie.

Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

To rozumiem, ja zrozumiałem, że piszesz to tylko i wyłącznie w kontekście własnej działalności, bez pracy na etacie.

Bo sporo znajomych mam na swoim. No i nie narzekają. Raczej chwalą i nie widzą powrotu pod kogoś.

Opublikowano

kutwa jak sucho ,16 m rowku na 120 cm  kujemy elektro młotem trzeci dzień . Wiosną za kawalerki bym to do południa normalnie szpadlem wykopał  .A koparką nie podjedziesz.  Ale co tam ,młody zobaczy to co my kiedyś normalnie robili ,jak kopanie fundamentów . Szpadel i jeden za drugim w głąb .😉

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

No i klątwa ryśkowa i mnie dopadła 

Dobrze że to przed koszeniem zobaczyłem. 

Ma ktoś może taki trzymak na handel za nieduże pieniądze claas 2650?

17254355810443696748755994728966.jpg

Edytowane przez marulekk
  • Sad 1
Opublikowano
11 godzin temu, Tomasz0611 napisał:

A czy ktoś bronił Tobie czy komuś innemu założyć taki Januszex ? Jak dużo lepiej było być właścicielem firmy niż robolem to dlaczego nie skorzystałeś z okazji i nie założyłeś jakiegoś biznesu, też byś miał nowe auta, wczasy za granicą i parę mieszkań na wynajem ... Każdy ma ból d*py bo komuś się udało, ale sam jakoś nie potrafił ...

O kurna następny rekin biznesu. I co, dla Ciebie miarą osiągnięcia sukcesu jest wyzysk i oszukiwanie pracowników? Prowadzi firmę, to zatrudniaj na umowę o pracę, a nie na czarno, bez żadnych świadczeń. Później jaki to on nie odniósł sukces, jaki łun to nie biznesmen, ale to że rżnie wszystkich pracowników, to o tym cisza.

Jedziesz na poprzednią władzę, wyzywasz od złodziei, a podejście do innych masz takie samo jak i oni

Opublikowano
2 minuty temu, jacor73 napisał:

O kurna następny rekin biznesu. I co, dla Ciebie miarą osiągnięcia sukcesu jest wyzysk i oszukiwanie pracowników? Prowadzi firmę, to zatrudniaj na umowę o pracę, a nie na czarno, bez żadnych świadczeń. Później jaki to on nie odniósł sukces, jaki łun to nie biznesmen, ale to że rżnie wszystkich pracowników, to o tym cisza.

Jedziesz na poprzednią władzę, wyzywasz od złodziei, a podejście do innych masz takie samo jak i oni

A czy ktoś kogoś zmusza do pracy u takiego Janusza, o ile wiem to praca nie jest obowiązkowa w tym kraju, możesz nie pracować ...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v