Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 godziny temu, Uziu92 napisał:

zaraz się grzebie, z 3 skibowym pługiem to współpracować nie chciało sensownie. Moja siuntka z turem waży 3100.

3512 opony 14.9x28 obciążniki na tyle i idzie porównywalnie do siuntki, mój z adaptacją do tura ważył bez kilku kg 3200

Opublikowano

Kolejna część gratów odlezala swoje i można się ich pozbyć. W takim tempie, może mi życia zbraknac, żeby się pozbyć tego gówna całego 😅

Ktoś coś by chciał? Metrowka przy walkach rozwinięta na 110cm. Część ma krzyżaki ok, część tak sobie, część nie ok. Stan jak widać. 

Metrowka na walkach rozsunięta na 110cm.

A takie "złączki" kanalizacyjne stalowe, czy tam jakieś żeliwne, czy uj wie jakie, to w ogóle ktoś na coś takiego się może polasic (największy trójnik w tej węższej części ma 160mm)?

IMG_20240115_164252472_copy_1148x1159.jpg

IMG_20240115_165236437_copy_2029x994.jpg

IMG_20240115_165222289_copy_2040x806.jpg

IMG_20240115_164755296_copy_2040x1148.jpg

IMG_20240115_164812551_copy_2040x1148.jpg

IMG_20240115_165057267_copy_2040x1148.jpg

Opublikowano

No jak ma życia zabraknąć ładuj na przyczepkę nie zastanawiaj się i wywieź 🤭 Jeszcze tak będzie że trzecie pokolenie będzie się zastanawiało co ten dziadek z ojcem mieli na mysli że tyle gratów nagromadzili🤭

• Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, gregory81 napisał:

ładuj na przyczepkę nie zastanawiaj się i wywieź

Tak to się skonczy. Już i tak te porządki to jakaś k**wa moda na sukces się robi. Przekładam z miejsca na miejsce tylko, bo szkoda. Ale już postępy są, bo sporo gratów sprzedałem, część dosłownie za grosze, aby nie leżało i nie zabierało miejsca. Część też swoje odlezala i pojechała na złom. Teraz do wiosny chciałbym się pozbyć już reszty. A tak naprawdę jakby człowiek nie przebierał, tylko po kolei wszystko wywiózł, dostałby może parę stów mniej niż tak szukając kupca, ale miałby spokój. No ale gdzie na złom wywieźć, jak to jeszcze całkiem dobre 😅🤦

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Kto się licytował czyj 3512 droższy? Patrzcie na to  .https://www.otomoto.pl/maszyny-rolnicze/oferta/ursus-3512-ursus-3512-mf-255-ursus-unikat-2812-nowy-353-mth-jedyny-taki-ID6G5ff7.html 

Edytowane przez 6465
  • Like 1
  • Haha 2
Opublikowano
6465 napisał:

Kto się licytował czyj 3512 droższy? Patrzcie na to  .https://www.otomoto.pl/maszyny-rolnicze/oferta/ursus-3512-ursus-3512-mf-255-ursus-unikat-2812-nowy-353-mth-jedyny-taki-ID6G5ff7.html 

na tego to dużego ,,furgusuna,, musiałbyś sprzedać 🙆‍♂️🤦

Opublikowano (edytowane)
22 minuty temu, 6465 napisał:

Tylko, że przy liczniku już jakieś łapska grzebały, niby trójka siedzi a w dzisiątkach już szóstka zaczyna sie pokazywać

Edytowane przez jacor73
  • Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
21 minut temu, 6465 napisał:

Podczas ładowania strony strzelałem za 120 a tu takie miłe zaskoczenie 😂😂

Opublikowano

Każdemu wolno cenić, każdy może kupić jak jes zainteresowany. Może te ceny mają odstraszyć. Są różni ludzie może sprzeda pierwszemu co przyjedzie za ułamek tej sumy. 

Niedawno chciałem kupić ciągnik, byłem obejrzałem, mniej więcej cena znana, po powrocie do domu przypomniałem sobie że mogę sprawdzić w cepik dzwonię do Pana i proszę aby podał mi VIN i datę 1 rejestracji  oraz ze jak sie dogadamy co do ceny to niech wystawia fakturę. To zostałem zwyzywany ze chce go oszukać, że mogłem na miejscu itd. Ciągnik stoi już ponad 3 miesiąc, a jest niezły, tylko właściciel trudny człowiek.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
8 godzin temu, GABBER85 napisał:

"Darek - nigdy, ale to k**wa nigdy, nie kupuj ciągnika, który robił w lesie".

3 godziny temu, MARAKAM napisał:

To zostałem zwyzywany

Kiedyś jak szukałem auta, to mnie typ prawie zwyzywał, że chciałem 11letnim autem skoczyc gdzieś na kanał 😅 bo to przecież stare auto, a on ma rachunki i on nigdzie po warsztatach nie będzie jeździł 🤷

Edytowane przez daron64
  • Haha 1
Opublikowano

Ludziom nie da się dogodzić

Kilka lat temu sprzedawałem swojego Zetora7745. Wtedy jeszcze miały normalne ceny. Pocił się trochę ze skrzyni, ale nie jakoś przesadnie. Reszta była tip top. Nawet nowe opony radialne miał. To jak przyjeżdżali i wymyślali, to po kolei z podwórka wyganiałem. Najlepszy był typek, co twierdził że olej przez jeden dzień ze skrzyni ucieka i trzeba ciągle dolewać, bo czysty jest na bagnecie. I jeszcze gwarancję chciał, chyba na rok 😂

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Może typ na przepalonym jeździ, jak u nas chłopaki mtzetami w lesie.

Ja z kolei jak oglądałem 7745 z turem, za rozsądne wtedy pieniądze, to idź pan w ch*j - kwit na jakiegoś "wujka" mieszkającego x km od sprzedającego, felgi spawane, cały świeżo drapany z syfu (ślady szpachelki na całym ciągniku), brak hamulców, bagnet od oleju silnikowego suchutki. Więcej nawet nie sprawdzaliśmy. W innym miejscu 1014 eksportowke oglądaliśmy, to koleś stał nim w stodole, bez zalewania woda wyjechał na dwór, zgasił go i tyle - można sobie na sucho oglądać 🤷

Ja to do sprzedaży nie mam nerwów. Wolę taniej pościć jak jest konkretny kupujący, niż się pier**lić z jakimiś marudami. Też pisałem kiedyś jak znajomy przyjechać z wujkiem, który chciał pług kupić - ug3, ostatnia odkladnia zgięta, ale i tak chciał na 2 do ogródka. Pług nowe odkładnie, lemiesze, płozy, scinacze. Ze to wujek znajomego, to chciałem 400zl i mógł sobie nabrać lemieszy jeszcze. To jak zaczął marudzić - a to drogo (a nawet nie podszedl do niego jeszcze), a to, a tamto, a na internecie to można kupić taniej, a czemu łącznika nie dodaje, a na koniec jeszcze im musiałem załadować, bo 7 km zamiast ciągnikiem, to samochodem z przyczepka przyjechali 🤦 no k**wa jakiś dramat. A hitem było, że na koniec pyta, czy może na raty zapłacić.. Jakbym miał sprzedawać coś droższego, to chyba bym psychicznie tego nie wytrzymał. 

Edytowane przez daron64
  • Haha 4
Opublikowano
43 minuty temu, sladan napisał:

Ludziom nie da się dogodzić

Kilka lat temu sprzedawałem swojego Zetora7745. Wtedy jeszcze miały normalne ceny. Pocił się trochę ze skrzyni, ale nie jakoś przesadnie. Reszta była tip top. Nawet nowe opony radialne miał. To jak przyjeżdżali i wymyślali, to po kolei z podwórka wyganiałem. Najlepszy był typek, co twierdził że olej przez jeden dzień ze skrzyni ucieka i trzeba ciągle dolewać, bo czysty jest na bagnecie. I jeszcze gwarancję chciał, chyba na rok 😂

Przyjeżdżam, oglądam, cena mieści się w moim budżecie - biorę, nie , to nie kombinuję. Jak mam jakies zastrzeżenia ale jestem zainteresowany - to negocjuję ze sprzedającym, ale bez przesady, że "biere za pół ceny". Zresztą kupowałem tu na forum i sprzedający moga potwierdzić

• Like 2
Opublikowano
1 minutę temu, MARAKAM napisał:

Najlepsze to jest targowanie bez oglądania przez telefon. To są już mistrzowie handlu.

czasem jest taka sytuacja, że mam ograniczony budżet i mówię wprost, że sugeruję XXX zł i jak przyjadę, to już nie będe się dalej targował

jak się ktoś godzi na taką cenę, to przyjeżdżam, oglądam i zazwyczaj zabieram

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, MARAKAM napisał:

Najlepsze to jest targowanie bez oglądania przez telefon. To są już mistrzowie handlu.

Przyczepę, opryskiwacz i agregat tak kupiłem z transportem do domu.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v