Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Korzystałem raz i super sprawa, ale moim zdaniem przy transporcie czegoś droższego niż opryskiwacz za tysiąc złotych. 

Za przewiezienie dmuchawy wartej ~10k, na odległość ~250km w jedną stronę płaciłem 800zl (takim większym busem oplandekowanym), a najwyższa oferta była na 1500zl. 

Ale fakt - wrzucić można. Sam jak wrzuciłem, to nie spodziewałem się tak dużego zainteresowania przewoźników. W godzinę miałem z 5ofert

Opublikowano
7 minut temu, daron64 napisał:

Korzystałem raz i super sprawa, ale moim zdaniem przy transporcie czegoś droższego niż opryskiwacz za tysiąc złotych. 

Za przewiezienie dmuchawy wartej ~10k, na odległość ~250km w jedną stronę płaciłem 800zl (takim większym busem oplandekowanym), a najwyższa oferta była na 1500zl. 

Ale fakt - wrzucić można. Sam jak wrzuciłem, to nie spodziewałem się tak dużego zainteresowania przewoźników. W godzinę miałem z 5ofert

można i opryskiwacz za 1000zł, ale trzeba dłużej poczekać na oferty busiarzy

Opublikowano
daron64 napisał:

jak w Ameryce😀 kiedyś lubiałem oglądać wojny przewoźników😉

• Like 2
  • Haha 2
Opublikowano

Fakt, że mi się spieszyło, ale nawet te 800zl, to wyszło mnie taniej niż miałbym swoje auto dwa razy gonić i tracić cały dzień na to. 

9 godzin temu, tytanowyJanusz napisał:

Pomyśl nad ceną bez resorów

Cena bez resorów, jest taka sama jak z resorami 😅 Ty, no nie wiem - naprawdę. Nie, że ściemniam, żeby poczekać, że może ktoś da więcej niż mi się wydaje. Nie śledzę cen, a na olx to jakie są ceny, a za ile się sprzedają graty, to mogą być dwie różne sprawy. 

Opublikowano
10 minut temu, tytanowyJanusz napisał:

@bratrolnika ile warta ośka od rozrzutnika z oponami do śmietnika?

Z 400-500 takie z oponami po tysiaku widziałem a nie wiem czy teraz jedna oponę za 250 kupi 

5 minut temu, Krzysztof81 napisał:

Nie no 100 tys za Zetora a ja chce tyle samo za Fendta.

https://www.facebook.com/share/p/BRMbJHM2ZDH87VqA/

Wstaw zdjęcie po link nie dziala

Opublikowano
1 godzinę temu, tytanowyJanusz napisał:

@bratrolnika ile warta ośka od rozrzutnika z oponami do śmietnika?

ładnych parę lat już nie kupuję, ale tak do 500zł za ośkę z oponami śmietnik ale dętki dobre

widzę że tam coś o resorach piszecie-kiedyś trafiła mi się ośka z resorami, miałem wyrzucić na złom, wystawiłem w ogłoszenie i dosyć szybko sprzedałem po 80 czy 100zł za sztukę

• Thanks 1
Opublikowano

To są osie z rozrzutnika, co 30, albo i 40 lat stał na dworze. Ojcu zbrakło życia, żeby zrobić z niego przyczepkę, a ja nie chciałbym powtórzyć tej historii. 

Jak przedtem zastanawiałem się żeby to opierdolic, to myślałem bardziej o cenach - 400 za os z  oboma resorami, ta os bez resorów to z 300, opryskiwacz jak z dwiema pompami to jakiś 1000, siewnik 2200 - opryskiwacz i siewnik, do wiosny tego roku zawsze po sezonie wymyty i garażowany, do końca też chodzilo wszystko. W opryskiwaczu jeszcze zawór był kupiony nowy w ostatnim sezonie jak go uzywalem. Pompy ibie były sprawne, ale chyba 3 lata leżą w  chacie w piwnicy. Siewnik jeszcze na wiosnę siał.

Coś tam do urwania - jakby ktoś brał więcej rzeczy. Myślicie, że to takie realne ceny, żeby ktoś się tym zainteresowal? 

IMG_20241015_113732718_HDR_copy_1632x918.jpg

IMG_20241015_113814130_HDR_copy_1305x734.jpg

IMG_20241015_113759824_HDR_copy_1632x918.jpg

IMG_20241015_113826957_HDR_copy_1632x918.jpg

IMG_20241015_113837910_HDR_copy_1632x918.jpg

IMG_20241015_113846577_copy_918x1632.jpg

IMG_20241015_113929060_HDR_copy_1632x918.jpg

IMG_20241015_113941409_HDR_copy_1632x918.jpg

IMG_20241015_113958672_HDR_copy_918x1632.jpg

IMG_20241015_114013972_HDR_copy_1632x918.jpg

IMG_20241015_113903514_HDR_copy_1632x918.jpg

Opublikowano

A powiedzcie jak to jest że sprzedażą złomu dla takich złomiarzy co jeżdżą i odbierają - oni mają jakąś wagę, czy na oko, aby w ch*ja przywalić? Bo coś mi tam jeszcze zostało, a niespecjalnie mam czas teraz na wozenie

Opublikowano

Daleko od takich. Wystawiłem sprawna spawarkę na takiej grupie. Od razu napisałem że za oferty poniżej 1.2zł dziękuję bo za tyle to sobie ja sam wywiozę na złom. Jak się wielkie państwo oburzyło... Najlepiej to żebyś oddał za ¼ wartości i jeszcze wysłał/pomógł załadować 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v