Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
54 minuty temu, 6465 napisał:

Ja mam do d47 to jest wsuwany. I mam też windę do koła zapasowego od d633. Mogę sprzedać.

Do d47 jest wsuwany od tyłu. W d46 jest na środku mniej więcej w miejscu siłownika w wywrotce.

Opublikowano
3 godziny temu, izydor6280 napisał:

lekko 5bar jak opona zdrowa

będę miał na pamięci i mój dostawca będzie w tamtych stronach to się odezwę 

Mniej więcej kiedy to może być? Z kąd jesteś może gdzieś będę się wybierał w tym kierunku. 

3 godziny temu, izydor6280 napisał:

lekko 5bar jak opona zdrowa

będę miał na pamięci i mój dostawca będzie w tamtych stronach to się odezwę 

Mniej więcej kiedy to może być? Z kąd jesteś może gdzieś będę się wybierał w tym kierunku. 

Opublikowano
14 godzin temu, ZetorMisio napisał:

może być jutro albo za pół roku, ciężko powiedzieć

druga strona Lublina kierunek na Biłgoraj 23-114

Opublikowano
11 godzin temu, daron64 napisał:

Największy problem to, jak zawsze, odległość. No uja gdzieś blisko nic nie ma. Jak coś jest, to ze 400km od domu

https://www.olx.pl/d/oferta/przyczepa-tim-ladna-hamulce-CID757-ID10NQB8.html

Niektóre takie całkiem przyjemnie wyglądają

Największy problem to, jak zawsze, odległość. No uja gdzieś blisko nic nie ma. Jak coś jest, to ze 400km od domu

https://www.olx.pl/d/oferta/przyczepa-tim-ladna-hamulce-CID757-ID10NQB8.html

Niektóre takie całkiem przyjemnie wyglądają

1 godzinę temu, jacek1296 napisał:

I ta jest super. Niech ktoś tu z forum rzuci okiem na żywo.

Ta ostatnia jest bardzo blisko @JarekBazydlo

54 minuty temu, izydor6280 napisał:

może być jutro albo za pół roku, ciężko powiedzieć

druga strona Lublina kierunek na Biłgoraj 23-114

W środę będę w Lublinie. 

Opublikowano

A co tam te faudki na zaczepie robią? Szczerze, to ta drewniana bardziej mi się podoba i wydaje mi się, że jest po podniesieniu niższa.

12 minut temu, jaco512 napisał:

Naklejek nie żałował

Kiedyś jak jeździłem za rozsiewaczem wapna, to gdzieś pod Mława byłem oglądać jeden - na zdjęciach w miarę. Oglądam - no tak nie najgorzej i taśma i luzu na przekładni nie było i tak ramę oglądam, a typ tam gdzie były dziury, to dowalił wszędzie naklejki 😅 i tak jakoś uraz mam od tego czasu do nalepek 😁

Opublikowano

Może nie szpachlowana:P robiłem przy samochodach kiedyś i jak dobrze wg technologi wspawana jest ćwiartka to nie poznasz nawet. Tak samo tutaj jeśli dobrze zrobiony remont to nie ma czego się bać na chałturę nie wygląda po zdjeciach

Opublikowano

Dzięki panowie

Już kiedyś pytałem - miał ktoś styczność z takim ustrojstwem? Akurat to jest blisko mnie. Patrzę za takim, bo rozwiązałoby to moje wszystkie problemy z rozładunkiem i załadunkiem do sprzedaży. Tylko nie wiem jaką taki sprzęt ma realna wydajność - czy takiego tira powiedzmy w 3h załaduje, czy nie bardzo

https://www.olx.pl/d/oferta/dmuchawa-ssaco-tloczaca-tornado-neuero-wom-do-ciagnika-na-tuz-CID757-IDWMic0.html

Opublikowano

Rozmawiałem z właścicielem agregatu. Mówił, że to jego, tzn że używał u siebie (chodzi mi o to, że nie handlarz). Mówił, że przekładnia cicho chodzi, nie ma luzów i nie cieknie. No i tak:

- jaki luz w czymś takim jest akceptowalny? Tzn ruszam wałkiem i wszystkie "glowice" powinny ruszyć od razu, czy załóżmy "na palec" jest dopuszczalny? No i rozumiem, że ruszam wałkiem i wszystkie powinny ruszyć w tym samym momencie. Czy w ogóle ręką się nie przekręci i trzeba np breszka za żeby?

- właściciel mówił, że zęby mają ~15 cm - czyli liczyć, że są do wymiany na już, czy na spokojnie (np pierwszy sezon sprawdzić jak chodzi i dopiero ewentualnie inwestować)?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v