Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
daron64 napisał:

7 minut temu, jahooo napisał: Jeździ sie z taką prędkością, na jaką pozwala moc ciągnika To bym mógł spokojnie bieg wyżej. Trochę się obawiam większych kamieni, bo kurcze kilka takich znalazłem, że aż całym ciągnikiem rzucało. Ząb jeden wygialem jak narazie.  8 minut temu, jahooo napisał: wał do pługa się kłąnia abo chociaż włóka Próbowałem brony puścić, ale chujnia - w lżejszej ziemi moment gdzieś coś złapią i pchają przed sobą.    1 minutę temu, krilan06 napisał: Kup sobie wał do pługa Miałem. Nawet wrzucałem tu zdjęcie jak skończył 😅   

A co mu się stało?

Opublikowano
ZetorMisio napisał:

ciekawe na jaką wysokość podniesienie ten pierwszy ? Bo z wolmetu to wysoko

Opublikowano
Dnia 28.09.2024 o 18:25, jahooo napisał:

Nie ma ktoś talerzówki kompaktowej do sprzedania ? najlepiej 2,5 - 2,7m, 3m w ostateczności też, bez hydropaku - nie potrzebuję

mam grano 2.7 z hydropakiem, wał rurowy, talerze 560mm podlaskie

Opublikowano
15 minut temu, Dastan napisał:

tam mam prostą zasade, albo na coś mnie stać albo nie, kredyty to jeszcze wiekszy wydatek.

A ja odwrotnie - chyba wszystkie maszyny "grubsze" mam kupione na kredyt. Jak mam odkładać kilka lat np na ciągnik, to wolę mieć go już. Przepłacam za kredyt, ale mam coś od razu i kilka lat już nie tłukę się starym. A to też jakąś  wartość ma. A druga sprawa, że kompletnie nie potrafię odkładać kasy. Na gospodarce zawsze jest jakaś dziura do zatkania, a tak wiem, że mam kredyt, wiem że musze mieć kasę i tyle. A potem tak jak @kizak napisał 

25 minut temu, kizak napisał:

po pięciu prawie nie pamiętasz o zaistniałej sytuacji

Opublikowano

Bankierzy wam na pewno będę wdzięczni za ta :P. Swoja drogą w 10tce spółek jaki odprowadziły najwiekszy podatek dochodowy jest 7 banków ;). Jak Cie stać na kredyt to oczywiście brać.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v