Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
23 godziny temu, ZetorMisio napisał:

Panowie przednia oś od kombajnu zbożowego Claas Mercury znajdzie się na to jakiś chętny czy kierunek huta? Mam też os od kombajnu do ziemniaków 2 rzędowego, przekładnie od przyczepy zbierającej, piasty od starej c360 na 18 koła. 

Do tych skarbów jeszcze wózek od koła zapasowego od przyczepy D46

foto tego wózka zapasu, cena i gdzie odbiór ?

Opublikowano
Janeczko napisał:

Zaciek wytniesz ale martwić się o morke gdzie podejrzewam będzie malował jakiś sprzęt rolniczy ? Pistolet lepiej kupić coś innego do malowania niż te w zestawach za 50 zł coś z regulacją ciśnienia

na sprzęcie rolniczym to i zaciek nie przeszkadza... No chyba że robi się usługę to raczej nie powinno być zacieków. Kolega oddał hl8 do remontu do Zychara to pomalowali że zaciek na zacieku i szef się tłumaczył tak "Panie bo my farby nie żałujemy".

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, daron64 napisał:

Panu, co myślicie - dostałem propozycję na 18500 z dostawą pod dom

Końcówka zaczepu nie budzi zaufania a i sześć ton zboża chyba będzie ciężko zmieścić (to był chyba jeden z Twoich warunków). No i faktycznie chyba "drogawo" za ten stan (brzydkie podwozie) i bez rejestracji. Tobie na rejestracji nie zależy ale cena powinna to uwzględniać, Zły czas na szukanie przyczepy...

Edytowane przez wlamaj1
Opublikowano

Ogłoszenia to ja przeglądam już miesiąc. Jestem niby uziemiony, ale w razie czego kumpla poproszę i można było skoczyć coś zobaczyć, ale zwyczajnie w jakiejś sensownej odległości nie było nic 🤷

Dzięki panowie za opinie. A zaczep, to fakt - na to akurat zwróciłem uwagę, że troszku strach. 

Opublikowano

@jaco512

Temat na forum widziałem

A te przyczepę z pierwszego linku mam w obserwowanych. Miałem jeszcze blisko domu jedna, wrzucałem wcześniej chyba - czerwona też z drewnianymi burtami. To chciałem w sobotę podjechać zobaczyć, bo zjeżdżam do domu na weekend, ale chyba poszła, bo nie widzę ogloszenia

Opublikowano
5 godzin temu, Grzechooo napisał:

na sprzęcie rolniczym to i zaciek nie przeszkadza... No chyba że robi się usługę to raczej nie powinno być zacieków. Kolega oddał hl8 do remontu do Zychara to pomalowali że zaciek na zacieku i szef się tłumaczył tak "Panie bo my farby nie żałujemy".

Widziałem nowe przyczepy prosto z fabryki gdzie pełno zacieków albo nie domalowane tam się nikt nie przykłada do tego

received_1087064405408005.jpeg

Opublikowano (edytowane)
33 minuty temu, slawek74 napisał:

zależy jakie to koła... w tirowskie to i po 8atmosfer...

Zwykłe dętkowe 1400x20, nie balonowe

Edytowane przez raven18
Opublikowano
1 godzinę temu, raven18 napisał:

Ile bić powietrza w takie koła jednoosiówki 8t, dałem u siebie ponad 4 bar ale nie wiem czy to nie mało

stanowczo za mało, zwykłe 10/15 16PR zalecają 6 bar

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, raven18 napisał:

Zwykłe dętkowe 1400x20, nie balonowe

lekko 5bar jak opona zdrowa

Dnia 27.06.2024 o 14:19, ZetorMisio napisał:

Foto zrobię jutro, chyba że dzisiaj wieczorem mi się jeszcze uda. LLU . 100? 

będę miał na pamięci i mój dostawca będzie w tamtych stronach to się odezwę 

Edytowane przez izydor6280
Opublikowano
Dnia 27.06.2024 o 16:56, daron64 napisał:

A zaczep, to fakt - na to akurat zwróciłem uwagę, że troszku strach. 

to  ucho na hitchu powinno chodzić a nie na sworzniu , oś w takim miejscu że nie powinno być dużego nacisku na zaczep z pełną , jakby poniżej 15 dało sie zejść to chyba do przełknięcia , nadstawki z desek jak w Ryśka rozrzutniku i można wozić bo w estetyke nie ma co włazić w jej przypadku 

Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, ZetorMisio napisał:

IMG_20240628_101946.jpg

Ja mam do d47 to jest wsuwany. I mam też windę do koła zapasowego od d633. Mogę sprzedać.

Edytowane przez 6465
Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, konteno napisał:

to  ucho na hitchu powinno chodzić a nie na sworzniu , oś w takim miejscu że nie powinno być dużego nacisku na zaczep z pełną , jakby poniżej 15 dało sie zejść to chyba do przełknięcia , nadstawki z desek jak w Ryśka rozrzutniku i można wozić bo w estetyke nie ma co włazić w jej przypadku 

Nie no gadałem z koleżka, to mówił, że nie spieszy mu się ze sprzedażą i nie będzie schodził z ceny

Edytowane przez daron64
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v