Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
35 minut temu, Uziu92 napisał:

nie sądziłem że znalezienie hederu do claasa będzie problemem, jak coś przyzwoitego to cena jak za pół kombajnu albo i lepiej, a jak coś w sensownej kasie to zlomostwo.

Sąsiad szukał hederu do dominatora bo nagarniacze pękały i kosę rwało. Mówili że kosę rwie to wina szumachera. Szumacher zregenerowany i nie pomogło nadal Pękała. Nic w miarę nie mógł znaleźć. Wkurwił się i kombajn sprzedał. 

Edytowane przez 6465
Opublikowano
33 minuty temu, Uziu92 napisał:

140 konny ciągnik 6 cylindrowy z napędem, wspomaganiem, jakąś tam już kabina zapewne z nawiewami i grzaniem w cenie malowanej siuntki to coś musi być nie tak z nim.

Sprzedający trochę przesadził.. silnik ma 112 koni, poza tym skrzynia i hydraulika bywa problematyczna, mało kto chce naprawiać te ciągniki.

Opublikowano
38 minut temu, GABBER85 napisał:

skrzynie normalną czy hydrashift?

pompa hydr. walnieta , reszta ok, bez kwita

Zwykła. pier**liło mu się wszystko w nim  po kolei. Ogólnie czytałem o tej serii to niezbyt udane. O częściach nic nie mówił, że są problemy.

42 minuty temu, Uziu92 napisał:

nie sądziłem że znalezienie hederu do claasa będzie problemem, jak coś przyzwoitego to cena jak za pół kombajnu albo i lepiej, a jak coś w sensownej kasie to zlomostwo.

Ceny hederów to jakiś kosmos. Ogólnie ceny kombajnów Claas to jest kosmos. Jondery czy inne to o 50% albo więcej tańsze.

Opublikowano
15 minut temu, Uziu92 napisał:

tylko że te na szumecherze to nowszy typ i jest tego w ciul i to ładnych nawet, za 20 już można ładny kupić.

po za tym tam kosę z innego powodu rwało.

No z innego skoro szumacher zrobiony a poprawy nie było. Pojechał na Ukrainę ale to w 2021r. Było.

Opublikowano
14 godzin temu, 6465 napisał:

Sąsiad szukał hederu do dominatora bo nagarniacze pękały i kosę rwało. Mówili że kosę rwie to wina szumachera. Szumacher zregenerowany i nie pomogło nadal Pękała. Nic w miarę nie mógł znaleźć. Wkurwił się i kombajn sprzedał. 

u mnie kosę rwało jak kupiłem MF-a, bagnety krzywiło, rwało stalki

okazało się, że jakiś magik źle wyregulowal nagarniacz i palce wchodziłu poniżej linii kosy, a kosa palca nie utnie, tylko coś musi puścić

po regulacji wysokości nagarniacza problem ustąpił

Opublikowano
4 minuty temu, Krzysztof81 napisał:

Albo w coś zachaczone i heder skoszony 

miałem mercatora ze zgiętym hederem, który prostowałem i żadnych problemów z rwaniem kosy nie było, jak rwie kosę i nagarniacz, to znaczy, że coś jest źle ustawione albo sprzęgła przeciążeniowe zaspawane na sztywno

Opublikowano
19 godzin temu, soltys48 napisał:

Nie. Hydraulika sucha zresztą jak cały 

Siłownika z tego linku nie mają ale znalazłem inny dzięki.

Znalazłem skąd mam wyciek:

Standardowo w Mrągowie nic nie wiedzą.

Dobry ciągnik tylko non stop mam awarie związane z hydrauliką 

Opublikowano
GABBER85 napisał:

a kto nie? olx używane

ale że co 🤔🤭😁 darmo mają oddawać 🤔

daron64 napisał:

i 🤔 😁 widziałem wczoraj trochę odjechane niby remont ale dalej czterotomówka z mięką ramą 😁 a co ludziom żałować ...

Opublikowano
1 godzinę temu, MF675ursus napisał:

Po co robić remont przyczepy bez papierów? 🙆

Żeby mieć przyczepę wyremontowana? To jak u siebie mam dwie bez kwita, to nie mogę im zrobić remontu? Mam jeździć az będą się na złom nadawać tylko?

Bardziej jak to wrzucałem chodziło mi o to, że cena chyba taka, delikatnie mówiąc, dość wygórowana jak za d47, nawet jakby i kwita miała.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v