Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 minut temu, slawek74 napisał:

jeszcze nie...

mam taki model jak Ty i patrząc na to co się dzieje w branży też myślę o sprzedaży póki ktoś to jeszcze będzie chciał kupić. pamiętam, że masz ładowacz, a ile mniej więcej wołasz?

Opublikowano

żaden ciągnik nie zastąpi ładowarki a i dwa z ładowaczami nie zrobią tej roboty co ładowarka ja mam hodowlę i samego obornika prawie tysiąc ton przerzucam a do tego pasza kolejny tysiąc do tego budowy nie ma co porównywać ciągnika z ładowarką która staje się niezbędną 🙋‍♂️

tytanowyJanusz napisał:

Będziesz razem z Radziem jeździł oglądać ładowareczki? 😄😉

Radzio to popierdółki nie ładowarki ogląda fla mnie 7m w górę i minimum 3 tony ewentualnie jak coś by się podobalo to 6m

Opublikowano
9 godzin temu, konteno napisał:

za mało łoliwy

szkoda silnika , nie wiem jak mocowany do wału korbowego ale jak od skrzyni korbowej da się odpiąć to do kosiarki czy czego innego można zostawić albo komuś opchnąć komu padł 

Za dużo oporu 😂 silnik do wału przykręcony chyba imbusem ale obudowa jedna, trzeba by ciąć jakby silnik miał swoją obudowę to bym sobie szczotkę druciana założył 

Opublikowano (edytowane)

Czym mniej wydac to lepiej tak sensownie to do 80k

Zetora by cos taniej kupil plus ze czesci tanie, za zachodniego to min te 70 trzeba dac, jestem za zachodnim tylko zeby sie nie wdu... bo potem po kieszeni zaboli.

Profil taki ze leko ponad 10 ale pół łaki, pół orne. Cos tam usluga typu pryskanie koszenie do tego. 

Tak to ziemniakiow cos na handel, akurat 6 byczkow, ale ogolnie docelowo do 10-12szt.

Pracuje na etacie cale szczescie stala nocka  + male dziecko do tego, zona pracuje po 12, ale nie caly miesiac. Wypadnie mi z dzieckiem siedziec to caly dzien uwiazany i przez to nadarte z czasem bo mozna to ciapkiem obrobic spokojnie tylko czasem troche goni. Ciapek i tak ma dozywocie.

Na nowego wyjeb*c tyle kasy na tyle pola sie nie oplaca, dotacji nie wezmne bo....cale te pola to dzierzawy, posiadam 1500m2 dzialki🙃 Tak poprostu drogie hobby bylo za domem po dziadkach 1.7ha pola ciapka sobie kupilem a potem zaczlo sie dobieranie  i sie czlowiek zaraził ze nie idzie przestac

Tez patrze z jakas kabina sensowna najlepiej miejsce pasazera  Awaryjnie trzeba bedzie cos zrobic to na chwile idzie dziecko do kabiny wsadzic a na ciapka cabrio to juz nie😀

Edytowane przez wojt
  • Like 2
Opublikowano
1 godzinę temu, superfarmer02 napisał:

Za dużo oporu 😂 silnik do wału przykręcony chyba imbusem ale obudowa jedna, trzeba by ciąć jakby silnik miał swoją obudowę to bym sobie szczotkę druciana założył 

W tym sprzęcie wał korbowy sprężarki ma jakieś ułożyskowanie czy jest tylko przykręcony do wału silnika?

Opublikowano
1 godzinę temu, superfarmer02 napisał:

Nie dalej jak wczoraj ciąłem coś podobnego, żeby oddzielić silnik od przekładni. Udało się 

• Like 1
Opublikowano
46 minut temu, wlamaj1 napisał:

W tym sprzęcie wał korbowy sprężarki ma jakieś ułożyskowanie czy jest tylko przykręcony do wału silnika?

Tylko przykręcony. Wał korbowy to za dużo powiedziane. Raczej taki mimośród 

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, wojt napisał:

Czym mniej wydac to lepiej tak sensownie to do 80k

Zetora by cos taniej kupil plus ze czesci tanie, za zachodniego to min te 70 trzeba dac, jestem za zachodnim tylko zeby sie nie wdu... bo potem po kieszeni zaboli.

Profil taki ze leko ponad 10 ale pół łaki, pół orne. Cos tam usluga typu pryskanie koszenie do tego. 

Tak to ziemniakiow cos na handel, akurat 6 byczkow, ale ogolnie docelowo do 10-12szt.

Pracuje na etacie cale szczescie stala nocka  + male dziecko do tego, zona pracuje po 12, ale nie caly miesiac. Wypadnie mi z dzieckiem siedziec to caly dzien uwiazany i przez to nadarte z czasem bo mozna to ciapkiem obrobic spokojnie tylko czasem troche goni. Ciapek i tak ma dozywocie.

Na nowego wyjeb*c tyle kasy na tyle pola sie nie oplaca, dotacji nie wezmne bo....cale te pola to dzierzawy, posiadam 1500m2 dzialki🙃 Tak poprostu drogie hobby bylo za domem po dziadkach 1.7ha pola ciapka sobie kupilem a potem zaczlo sie dobieranie  i sie czlowiek zaraził ze nie idzie przestac

Tez patrze z jakas kabina sensowna najlepiej miejsce pasazera  Awaryjnie trzeba bedzie cos zrobic to na chwile idzie dziecko do kabiny wsadzic a na ciapka cabrio to juz nie😀

Lampo, roller.

Edytowane przez jacek1296
Opublikowano
20 minut temu, superfarmer02 napisał:

Z początku 2007r ta była. Ojciec mówił że może 2 razy oleju dolewał...

Może jakby by był wymieniany to by dalej służyła - chociaż pewnie swoje i tak "wyrobiła". Mam "chińczyka" trzycylindrowego i pierwsza wymiana oleju to absolutna konieczność i nie należy z tym zwlekać bo olej jest ciemny. Ogólnie to te sprzęty wymagają "dopieszczenia" - choćby uszczelnienia filtrów. Zbiornik w środku niezabezpieczony przed korozją i pod wpływem ciśnienia się odkształca - jak ciśnienie spada do około 6 atm. to zawsze słychać 'pyknięcie", instalacja elektryczna zrobiona na "odwal się". Generalnie takie sprzęty nie powinny być dopuszczone do sprzedaży, no ale szkoda by było wywalić ponad dwa razy tyle za coś podobnego ale markowego...

• Like 1
Opublikowano

Każda maszyna musi przejść przez ręce handlarza i nie każda musi być trupem i nie każdy handlarz jest hamem. Tak jest ze wszystkim ksiądz, policjant czy lekarz, jeden jest w porządku drugi okazuje się ujem.

Ja osobiście wolę kupić coś sprowadzonego czy to samochód czy maszyna niż od prywatnego wlasciciela bo u nas w polandii większość to artyści rzeźbiarze.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v