Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Dnia 16.01.2023 o 15:40, hubertuss napisał:

Dzisiaj coś mówili, że się za kontrole zbóż z UA wezmą Nie wiem czy to dotyczy rzepaku. Ale widać, że się obudzili jak to zwykle za późno.

Lepiej późno niż wcale.

Opublikowano

byłem wczoraj na spotkaniu talich trochę większych gospodarstw i większość ma w magazynie rzepak do sprzedaży i obawy że to jeszcze pójdzie niżej i zrobi się panika 

Opublikowano
2 godziny temu, Camry napisał:

Jakieś zmiany cenowe? Jakieś ruchy optymistyczne?

Tak, optymistyczne ruchy na granicy można zaobserwować. Ukraince ręce zacierają bo blokady maja zlikwidować...wiec zmiany cenowe zaobserwujesz z pewnością 😑

Opublikowano

Jechało za poprzednich -błąd ,jedzie teraz - błąd już minęło trzeba odciąć  ale to że dalej pojedzie -tego się skomentować nie da .Jaki jest cel jakie pobudki żeby chronić import z UA skoro UA niewiele z tego ma a może i nic .Jak tępą politykę trzeba prowadzić żeby tego nie rozumieć .Rozumiem każdy popełnia błędy uczy się ale trzeba wyciągać wnioski  ale trwać w błędzie ? Kto mając pełne magazyny dokupuje towaru .Wszystko wielkie sk***ysyństwo najpierw pisu a teraz kolejnej hołoty i co została konfederacja ale nie sądzę ze zrobili by co innego ale może trzeba spróbować 

• Like 2
  • Thanks 1
Opublikowano
1 godzinę temu, skywalker89 napisał:

Ponoć rzepak jedzie po 900zl/t, więc.. jakbym miał jeszcze to bym się już pogodził że lepiej nie będzie. Chybaze podają po kilka tysięcy dopłat do hektara to bedziem zadowoleni, na chwilę....

Skąd masz takie informacje że po 900zl rzepak?

Opublikowano
17 minut temu, androproteam napisał:

Nie wiem na ile to prawdziwa informacja, ale jestem stanie w to uwierzyć w tym kraju. Kolega co na jedną z granic jezdzi podzielił się ostatnio taką informacją 

Opublikowano
1 godzinę temu, skywalker89 napisał:

Ponoć rzepak jedzie po 900zl/t, więc.. jakbym miał jeszcze to bym się już pogodził że lepiej nie będzie. Chybaze podają po kilka tysięcy dopłat do hektara to bedziem zadowoleni, na chwilę....

Ponoć rzepak jedzie po 900 ponoć mają rolników pałami na granicy bić wszystko ponoć.

• Like 1
Opublikowano
22 minuty temu, androproteam napisał:

Po co wnikasz kto skąd itd. Pojedziesz na granice to jak trafisz na dobrych ludzi może po cichu ktoś Ci potwierdzi. Celnicy boją się cokolwiek powiedzieć oficjalnie...😑

Kiedyś paliwo fajki, spiryt woziło się teraz raps i kuku. 

Hubercik zapytaj gościa z czarnego suva o cene, co dzień na Dorochusku jest, poznasz inne znaczenie słowa ,,ponoć "

• Haha 1
Opublikowano

co da mobilizacja na granicy ? Opowiedz jak to widzisz dziś rozcinają tory i zwijają asfalt i teraz opowiedz co się zmieni ??? ja napiszę zaraz po tobie 

21 minut temu, Zenonim napisał:

Zamiast siedzieć na af polecam zmobilizować się i na granice. Nikt za was walczyć nie będzie jak macie kolegów w poważaniu. 

Opublikowano
4 godziny temu, Jurek87 napisał:

tak ale to nie rozwiązanie problemu , 

częściowo rozwiąże bo może tyle ludzi na przyszły sezon nie odejdzie, zobacz co się stało z kukurydzą [ mówię wszystko na przykładzie mojego regionu] wielkie gospodarstwa i te mniejsze zresztą też straciły multum kasy na kukurydzy, na dzień dzisiejszy mogę powiedzieć że spokojnie się struktura zasiewu zmniejszyła o 80 % patrząc ile pól jest zostawionych pod kukurydzę[ pytanie ile z tego jeszcze odejdzie na jare], Myślicie że jak ludzie będą wozić rzepak na skup po 1450 to za rok zasieją? wiadomo że wszyscy nie zejdą ale część odpuści temat. A trzymać jak, rzepak to nie taki prosty temat do przechowania jak np jęczmień.

Opublikowano
1 minutę temu, ŻakowskiSławomir napisał:

częściowo rozwiąże bo może tyle ludzi na przyszły sezon nie odejdzie, zobacz co się stało z kukurydzą [ mówię wszystko na przykładzie mojego regionu] wielkie gospodarstwa i te mniejsze zresztą też straciły multum kasy na kukurydzy, na dzień dzisiejszy mogę powiedzieć że spokojnie się struktura zasiewu zmniejszyła o 80 % patrząc ile pól jest zostawionych pod kukurydzę[ pytanie ile z tego jeszcze odejdzie na jare], Myślicie że jak ludzie będą wozić rzepak na skup po 1450 to za rok zasieją? wiadomo że wszyscy nie zejdą ale część odpuści temat. A trzymać jak, rzepak to nie taki prosty temat do przechowania jak np jęczmień.

zbyt wiele alternatyw nie ma ,opuszczajac rzepak i kukurydze 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v