Skocz do zawartości
  • 0

Ceny pszenicy 2023

Pytanie

Opublikowano

Jakie będą ceny pszenicy w 2023 roku?

każdy z nas zadaje sobie to pytanie. Rok 2022 przyniósł wybuch wojny i tym samym wywindował ceny pszenicy do niespotykanych dotąd poziomów. Aktualna cena pszenicy nie jest już tak wysoka a same notowania cen ziarna nie napawają optymizmem. Rolnicy i handlowcy mają w magazynach jeszcze duże zapasy pszenicy paszowej i konsumpcyjnej którą chcieli by sprzedać po najwyższej cenie.  

Jakie jest Wasze zdanie? Sprzedawać pszenice po obecnych cenach czy czekać na podwyżki? a może pszenica będzie tylko tanieć? 

zapraszam do merytorycznej dyskusji, podwajając propozycje cenowe lub transakcyjne dopiszcie jakie są warunki sprzedaży, jakość pszenicy i miejsce z którego pochodzi oferta.

Jest to kontynuacja tematu: 

• Like 3
  • Thanks 1

29715 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano (edytowane)

Jakby demokraci rządzili to by było jedno wielkie jajco, a czołgi putka już by były na Odrze, a lemingoza miała by inne problemy niż jaki ciągnik kupić Valtrę, Kubotę czy New Hollanda. Już niedługo wybory trzeba iść i pokazać donaldom i innym lbgt ich miejsce na śmietniku historii.

Edytowane przez tracker
  • Haha 2
  • 0
Opublikowano
10 godzin temu, Tomek90 napisał:

Pszenicy 

Takie deszcze były, nie szło wjechać czy poległa i zgniła

• 0
Opublikowano
PanPawel napisał:

@mds212 Ty tak pier**lisz o tej jałmużnie a sam pewnie z wnioskiem w deszcz stałeś o 6.30 pod agencja żeby być pierwszym. W końcu nie tak dawno sprzedawałeś. Mam nadzieję że jesteś taki honorowy że łap po to nie wyciagniesz. W koncu jesteś taki zaradny. Hipokryzja sie wylewa z tego człowieka.

dzięki takim głupkom jak Ty będzie więcej dla mnie

• 0
Opublikowano
1 godzinę temu, Navara1988 napisał:

Mam jedną fakturę z grudnia na 33 tony jak złożę to będzie doplata 11 tys i odejmna mi 10 ha . To lepiej tego nie składać kupić na te 10 ha pszenicy 55 ton i zaraz sprzedać na tą nową dopłatę 3025 jestem do przodu 19 tys 

Kto Ci sprzeda pszenice tanio bez dopłaty, nie w zachodniej Polsce 

• 0
Opublikowano
16 minut temu, tracker napisał:

Jakby demokraci rządzili to by było jedno wielkie jajco, a czołgi putka już by były na Odrze,

Tiaaaaa a szczególnie jakby demokraci rządzili w USA,🤣

18 minut temu, tracker napisał:

Już niedługo wybory trzeba iść i pokazać donaldom i innym lbgt ich miejsce na śmietniku historii.

Akurat teraz ,to śmietnik historii już jest zarezerwowany.🤣I to całkiem dla kogo innego.

• Like 1
  • 0
Opublikowano
Na tymczasowo okupowanym Krymie doszło do eksplozji - przekazał Flash.

Poinformowano, że linia kolejowa w pobliżu Bakczysaraju została wysadzona w powietrze.

Ruch kolejowy między Symferopolem a Sewastopolem został zawieszony - przekazał Reuters.

Według rosyjskich mediów, to był sabotaż, w wyniku którego wykoleiło się pięć wagonów ze zbożem. 

Ja się juz w tym pogubiłem , przedłużono umowę na morzu czarnym z drugiej strony dywersja ??? Ruskie komentują co dzieje sie na ukrainie ??? Skąd wiedzą że w wagonach było zboże ??? Czyje to zboże ??? Kto handluje ??? Ta cała wojna wygląda mi na ustawkę by właśnie otworzyć rynki wschodnie . Bez wojny nikt by nawet nie spojrzał na wschodnie zboża i produkty , a tak mamy dywersje ale w Europie . Nie dość że ścigamy syf GMO który nie ma prawa nawet jechać tranzytem przez Europę (oprócz soi) to na dodatek cała tablica Mendelejewa w tych produktach że o pleśni i niskiej jakości nie wspomnę . Po wybuchu w Chmielnickim arsenału rakiet z  uranem  nawet w Polsce wykryto Bizmut 214 , notowany jest nawet z deszczem , (UMCS) , Pola w tamtym regionie na pewno są skażone poważnie ale w mediach zmowa milczenia , pewnie szykują te produkty przywieźć do Polski w Polsce każda żywność wcisną , nawet jak będzie miała niebieska poświatę - dlaczego tak sądzę ? bo jest medialna cisza w tym temacie -czyli nie szykują się do likwidacji skarzonej żywności tylko wcisnąć to ludziom . Raporty USDA mówił o zmniejszeniu konsumpcji ale nie przewidywałem że  to będzie chodziło o nasz region . Niestety jak prorocze stały sie słowa " Co tak świeci -twoje dzieci " .
Jak pokazywano na TT filmiki z wybuchu w Chmielnickim myślałem ot wojna , ukraińce coś przebąkiwali o skazeniu ale człowiek nie rozumiał o co im chodzi . Kolejny raz jak nie czarnobyl to Chmielnicki . Traktuja nas na tym wschodzie Polski poniżej jakichkolwiek poziomów . Z Odrą też wielkie larum było , rybki zdychaja ale ze na Bugu była katastrofa podobna i to w dużo wiekszej skali to cisza bo tylko firemki przy odrze miały dostać odszkodowania - no był warunek ze trzeba być kolega Morawieckiego . Jak widć w Po -PiS e nic sie nie zmieniło - " uj tam z Polska wschodnia "
  • Thanks 1
  • 0
Opublikowano
19 minut temu, mirro napisał:

Tiaaaaa a szczególnie jakby demokraci rządzili w USA,🤣

Akurat teraz ,to śmietnik historii już jest zarezerwowany.🤣I to całkiem dla kogo innego.

No nieźle się asekurujesz, kto by na nim wylądował to zawsze można powiedzieć że był dla niego, z tym że wcale nie jest takie pewne że wyląduje na nim ten o którym/których myślisz.🥴

• 0
Opublikowano
43 minuty temu, tracker napisał:

Jakby demokraci rządzili to by było jedno wielkie jajco, a czołgi putka już by były na Odrze, a lemingoza miała by inne problemy niż jaki ciągnik kupić Valtrę, Kubotę czy New Hollanda. Już niedługo wybory trzeba iść i pokazać donaldom i innym lbgt ich miejsce na śmietniku historii.

a psychicznie chorzy w szpitalach a nie na af......

• Like 2
  • Thanks 1
  • 0
Opublikowano
18 minut temu, marks50 napisał:
Na tymczasowo okupowanym Krymie doszło do eksplozji - przekazał Flash.

Poinformowano, że linia kolejowa w pobliżu Bakczysaraju została wysadzona w powietrze.

Ruch kolejowy między Symferopolem a Sewastopolem został zawieszony - przekazał Reuters.

Według rosyjskich mediów, to był sabotaż, w wyniku którego wykoleiło się pięć wagonów ze zbożem. 

Ja się juz w tym pogubiłem , przedłużono umowę na morzu czarnym z drugiej strony dywersja ??? Ruskie komentują co dzieje sie na ukrainie ??? Skąd wiedzą że w wagonach było zboże ??? Czyje to zboże ??? Kto handluje ??? Ta cała wojna wygląda mi na ustawkę by właśnie otworzyć rynki wschodnie . Bez wojny nikt by nawet nie spojrzał na wschodnie zboża i produkty , a tak mamy dywersje ale w Europie . Nie dość że ścigamy syf GMO który nie ma prawa nawet jechać tranzytem przez Europę (oprócz soi) to na dodatek cała tablica Mendelejewa w tych produktach że o pleśni i niskiej jakości nie wspomnę . Po wybuchu w Chmielnickim arsenału rakiet z  uranem  nawet w Polsce wykryto Bizmut 214 , notowany jest nawet z deszczem , (UMCS) , Pola w tamtym regionie na pewno są skażone poważnie ale w mediach zmowa milczenia , pewnie szykują te produkty przywieźć do Polski w Polsce każda żywność wcisną , nawet jak będzie miała niebieska poświatę - dlaczego tak sądzę ? bo jest medialna cisza w tym temacie -czyli nie szykują się do likwidacji skarzonej żywności tylko wcisnąć to ludziom . Raporty USDA mówił o zmniejszeniu konsumpcji ale nie przewidywałem że  to będzie chodziło o nasz region . Niestety jak prorocze stały sie słowa " Co tak świeci -twoje dzieci " .
Jak pokazywano na TT filmiki z wybuchu w Chmielnickim myślałem ot wojna , ukraińce coś przebąkiwali o skazeniu ale człowiek nie rozumiał o co im chodzi . Kolejny raz jak nie czarnobyl to Chmielnicki . Traktuja nas na tym wschodzie Polski poniżej jakichkolwiek poziomów . Z Odrą też wielkie larum było , rybki zdychaja ale ze na Bugu była katastrofa podobna i to w dużo wiekszej skali to cisza bo tylko firemki przy odrze miały dostać odszkodowania - no był warunek ze trzeba być kolega Morawieckiego . Jak widć w Po -PiS e nic sie nie zmieniło - " uj tam z Polska wschodnia "

Słowo uran a jak Działa na wyobraznie, jeden fakenews i ludzie podłapują. To były pociski ze zubożonym a nie wzbogaconym uranem, który jest cięższy nawet od ołowiu i dlatego jest wykorzystywany do produkcji pocisków, jest na wyposażeniu innych armii, nikt promieniotwórczych czy możliwie radioaktywnych pocisków by tak nie produkował.. ludzie myślcie trochę 

• 0
Opublikowano (edytowane)

Jest akcja -jest reakcja 

https://wydarzenia.interia.pl/kraj/news-piki-na-wykresach-promieniowania-jest-komunikat,nId,6785403

Promieniowanie jest poziom przekroczony ale , nieszkodliwy :) bo tak mówimy . Deszcz pada więc bizmut sie unosi ale skąd się wziął ot tu już tajemnica :) . Możemy gdybać czy z rozpadu rodanu czy ... ? Nie mniej cisza medialna jak p czarnobylu tylko dementowano , nic sie niedzieje ale Jod na 1 maja podawali wszystkim przy granicy - co prawda już po fakcie . poczatkowo nawet przecieki mówiły ze Bizmut pochodzi z Chmielnickiego ale skoro deszcz już spadł to mozna zgonić na deszcz albo na pył z Afryki :) 

Edytowane przez marks50
  • Like 1
  • 0
Opublikowano
20 minut temu, Bartek933 napisał:

AWW spadek do 830, agrito spadek aż do 760zł (paszowe), konsumpcja odpowiednio 860 i 800zł, netto 

Bardzo dobrze, dokręcać hołote jeszcze bardziej aby było słychać jak jęczy, 

• Haha 1
  • 0
Opublikowano
28 minut temu, theta napisał:

Wynika z tego ze Polska pszenica zajadaja sie japiszony z USA a my wciagamy ukraiński promieniotwórczy syf ??? Nie mniej nie mam dostępu do całego artykułu .

• Like 3
  • 0
Opublikowano
1 godzinę temu, marks50 napisał:

Wynika z tego ze Polska pszenica zajadaja sie japiszony z USA a my wciagamy ukraiński promieniotwórczy syf ??? Nie mniej nie mam dostępu do całego artykułu .

tu link na większą ilość tekstu, nie wiem czy całość

https://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:ZfHMtXCybFEJ:https://www.bloomberg.com/news/articles/2023-05-17/drought-ravaged-crops-force-us-to-resort-to-rare-wheat-imports&cd=2&hl=pl&ct=clnk&gl=pl

• 0
Opublikowano
9 minut temu, skywalker89 napisał:

promieniowania by nie zatuszowlai teraz, daj spokój, i nie ulegaj wszystkim takim informacjom

a kto go mierzy ??? przeciez na granicy leciał wszystko, co tylko przypominało zboże

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez XTRO
      Witamy nowy rok w nowym temacie.
    • Przez dominikl95
      witam czy można sprzedawać legalnie nadwyżki warzyw z własnego ogródka? Aby nie mieć problemów z urzędem skarbowym
    • Przez Wiesiorolnik
      Wszyscy obserwujemy ceny pszenicy szczególnie w tym roku. Podzielcie się nimi tutaj. 
      Okolice Chełma 700 - 730 brutto
    • Przez yacenty
      test
    • Przez aaimk
      Jakie będą ceny pszenicy w 2024 roku?
      każdy z nas zadaje sobie to pytanie. Rok 2023 w głównej mierze opierał się na spadkach cen ziarna. Aktualna cena pszenicy nie jest już tak wysoka a same notowania cen ziarna nie napawają optymizmem. Rolnicy i handlowcy mają w magazynach jeszcze duże zapasy pszenicy paszowej i konsumpcyjnej którą chcieli by sprzedać po najwyższej cenie.  
      Jakie jest Wasze zdanie? Sprzedawać pszenice po obecnych cenach czy czekać na podwyżki? a może pszenica będzie tylko tanieć? 
      zapraszam do merytorycznej dyskusji, podwajając propozycje cenowe lub transakcyjne dopiszcie jakie są warunki sprzedaży, jakość pszenicy i miejsce z którego pochodzi oferta.

Jest to kontynuacja tematu: 

• Dodaj nową pozycję...
v