Skocz do zawartości
  • 0

Ceny pszenicy 2023

Pytanie

Opublikowano

Jakie będą ceny pszenicy w 2023 roku?

każdy z nas zadaje sobie to pytanie. Rok 2022 przyniósł wybuch wojny i tym samym wywindował ceny pszenicy do niespotykanych dotąd poziomów. Aktualna cena pszenicy nie jest już tak wysoka a same notowania cen ziarna nie napawają optymizmem. Rolnicy i handlowcy mają w magazynach jeszcze duże zapasy pszenicy paszowej i konsumpcyjnej którą chcieli by sprzedać po najwyższej cenie.  

Jakie jest Wasze zdanie? Sprzedawać pszenice po obecnych cenach czy czekać na podwyżki? a może pszenica będzie tylko tanieć? 

zapraszam do merytorycznej dyskusji, podwajając propozycje cenowe lub transakcyjne dopiszcie jakie są warunki sprzedaży, jakość pszenicy i miejsce z którego pochodzi oferta.

Jest to kontynuacja tematu: 

• Like 3
  • Thanks 1

29715 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano
2 godziny temu, hubertuss napisał:

Jak może konfa coś zmienić w rolnictwie czy gdzie kowliek jak będzie małą częścią pisowskiego rządu? Dostaną jakieś dobre stołki od pisu i będą siedzieli cicho. Ja wiem, ze wielu tu na nich liczy ale weźcie logicznie pomyślcie. Dużo Lepper zmienił jak był w rządzie z pisem? A wtedy jeszcze tak stołków i forsy na fundacje nie rozdawali.

I płaca w mniej śmieciowej walucie która wolniej traci na wartości.

A doniu może coś zmienić , na bank nic, chyba na gorsze

• 0
Opublikowano

Niech ktoś , ale mądry potwierdzi czy taka cena niska faktycznie jest w skupie

• 0
Opublikowano
2 godziny temu, hubertuss napisał:

Wystarczyło posłuchać wypowiedzi polityków konfy z zeszłego tygodnia. By zrozumieć jak mówili, że koalicja z pisem jest możliwa jeśli tak wyjdzie z rozkładu głosów. Poszukajcie sobie tych wypowiedzi co za problem.

Tia. Powtarzasz wymysły Tuska. 

Masz odpowiedź na swoje pytanie, mam nadzieję że wystarczająco dosadne. 

• 0
Opublikowano
2 godziny temu, Siedzacybyk napisał:

wracając do zbytu na zachód naszej ukraińskiej pszenicy. spadła do takiej ceny, to czy w Niemczech jest tez tak tania, czy pieniądze to nie wszystko, a liczy się dla sąsiada jakość?

Po prostu sami wcześniej zaopatrzyli się u źródła , sama niemiecka Deutsche Bahn przewiozła do 5mln t zbóż z Ukrainy i to w czasie gdy nasi dopiero zwietrzyli interes , do września mieli już ponad 3mln t przewiezione!!

• 0
Opublikowano (edytowane)
40 minut temu, VonVegans napisał:

Ruskie przenoszą głowice atomowe na Białoruś.od jutra pszenica tylko do góry😁

sugerujesz że jakby przeniesli do Polshy do by wróciła cena 1500? ,...sory 1700

Edytowane przez GABBER85
  • Haha 1
  • 0
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, miwigos napisał:

A doniu może coś zmienić , na bank nic, chyba na gorsze

Na gorsze może Doniu nie zrobi ale konfa z pisem na lepsza na pewno się nie dogada. No chyba, że aborcja żydzi czy geje. Po prostu konfa jest skazana na koalicję z pisem. Trzeba tylko logicznie pomyśleć. Z po na bank nie zrobią z rządu ale z pisem gdy głosy pozwolą dlaczego nie.

48 minut temu, Nintendo napisał:

Tia. Powtarzasz wymysły Tuska. 

Masz odpowiedź na swoje pytanie, mam nadzieję że wystarczająco dosadne. 

Szczerze miałem Mentzena za mądrzejszego a przynajmniej uczciwszego. Ale dzisiaj obejrzałem sobie jego wypowiedź o 5 konfederacji z żydami chomątami i gejami. Słyszałem dokładnie co mówił i że tak należy mówić by było tak czy tak zrozumiane. A potem obejrzałem wywiad z dziennikarką gdzie tłumaczył, że on mówił, że tak mówią. Kłamał po prostu.

Politycy konfy jeszcze w tygodniu takiej koalicji jak by co się nie wypierali. Jak sprawa nabrała rozgłosu to już się wypierają. Ale wystarczy logicznie pomyśleć. Głosy ani koalicji pisu z przystawkami ani koalicji po nie dają rządu. Jest konfa po środku. Uważasz, ze zrobią rząd z po. Pewnie wolał bym ich w koalicji z po zamiast lewicy. Ale nie jestem naiwny. Dogadają się z pisem nie z po. A sami wyraźnie w tygodniu mówili, ze chcą być języczkiem uwagi. Tak więc głosujcie na konfe jak by co dostaniecie pis w pakiecie. I znowu będziecie strajkować.

Edytowane przez hubertuss
  • Like 1
  • Haha 2
  • 0
Opublikowano
43 minuty temu, ws71 napisał:

Po prostu sami wcześniej zaopatrzyli się u źródła , sama niemiecka Deutsche Bahn przewiozła do 5mln t zbóż z Ukrainy i to w czasie gdy nasi dopiero zwietrzyli interes , do września mieli już ponad 3mln t przewiezione!!

Expert od wschodnich rynków dzwoniłeś do Putka co tam się dzieje z tą pszenica ?

• 0
Opublikowano
48 minut temu, VonVegans napisał:

Ruskie przenoszą głowice atomowe na Białoruś.od jutra pszenica tylko do góry😁

myslałem ze zartowałes, ale serio jest taki artykuł, a to  w odpowiedzi na przekazanie uk broni ua... także karuzela dopiero startuje a my chłopki myśleli że jak ropa i nawóz spadły to  już po imprezie

• Like 1
  • 0
Opublikowano

U mnie konsumpcja 950 netto, po piątkowych wzrostach na giełdzie pewnie skoczy w poniedziałek do 1000. Pytanie co dalej z giełdą i eksportem z Rosji. Być może w kilka dni skoczy na 300 euro, może wyżej. Ale jak zareaguje na to polskie podwórko? Tego chyba nie wie nikt. Wg mnie taniej nie będzie.

• 0
Opublikowano
18 minut temu, GABBER85 napisał:

sugerujesz że jakby przeniesli do Polshy do by wróciła cena 1500? ,...sory 1700

Ale to już tylko drogą lotniczą mogą się przenieść😅wtedy pszenica będzie bezcenna

• 0
Opublikowano
18 minut temu, dlugin napisał:

Expert od wschodnich rynków dzwoniłeś do Putka co tam się dzieje z tą pszenica ?

Wczoraj na tym forum była wyczerpujaca odpowiedź na ten temat kolegi @jahooo

• Like 1
  • 0
Opublikowano

oczywiście.... za 4 tony...

1 minutę temu, paprykarz123456789 napisał:

Myslicie ze w czerwcu bedzie po 1800 ?

• 0
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, ws71 napisał:

Wczoraj na tym forum była wyczerpujaca odpowiedź na ten temat kolegi @jahooo

Nie mam czasu czytać steku pierdoł( w sensie  10 stron pierdół).To co ruscy się zadumpingowali i teraz za statek pszenicy mogą kupić 2 granaty w świątecznej oprawie ?🤣🤣

Edytowane przez dlugin
  • 0
Opublikowano
1 minutę temu, Rolnik1973 napisał:

10 lat temu

Rysiu , no a morał z tego??

• 0
Opublikowano
1 minutę temu, dlugin napisał:

Nie mam czasu czytać steku pierdoł.To co ruscy się zadumpingowali i teraz za statek pszenicy mogą kupić 2 granaty w świątecznej oprawie ?🤣🤣

To po kiego grzyba zawracasz głowę swoimi przemyśleniami

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez XTRO
      Witamy nowy rok w nowym temacie.
    • Przez dominikl95
      witam czy można sprzedawać legalnie nadwyżki warzyw z własnego ogródka? Aby nie mieć problemów z urzędem skarbowym
    • Przez Wiesiorolnik
      Wszyscy obserwujemy ceny pszenicy szczególnie w tym roku. Podzielcie się nimi tutaj. 
      Okolice Chełma 700 - 730 brutto
    • Przez yacenty
      test
    • Przez aaimk
      Jakie będą ceny pszenicy w 2024 roku?
      każdy z nas zadaje sobie to pytanie. Rok 2023 w głównej mierze opierał się na spadkach cen ziarna. Aktualna cena pszenicy nie jest już tak wysoka a same notowania cen ziarna nie napawają optymizmem. Rolnicy i handlowcy mają w magazynach jeszcze duże zapasy pszenicy paszowej i konsumpcyjnej którą chcieli by sprzedać po najwyższej cenie.  
      Jakie jest Wasze zdanie? Sprzedawać pszenice po obecnych cenach czy czekać na podwyżki? a może pszenica będzie tylko tanieć? 
      zapraszam do merytorycznej dyskusji, podwajając propozycje cenowe lub transakcyjne dopiszcie jakie są warunki sprzedaży, jakość pszenicy i miejsce z którego pochodzi oferta.

Jest to kontynuacja tematu: 

• Dodaj nową pozycję...
v