Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

@Bogdan_ja dokładnie, w obozie pod Płockiem z 8tys. do podzielenia czeka xD  Mieszka ich tam 8tys. a do pracy podobno już 30.000 tam przyjechało, 22.000 zaraz po przyjeździe skończyło pracę i zniknęło xD 

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
1 godzinę temu, HF86 napisał:

dzisiaj na 3 wozy grzyby pod Augustowem zbiera wojsko.

I na rano mają być wysuszone.

1 godzinę temu, GRZES1545 napisał:

To uważasz że ludzie pracujący fizycznie powinni zarabiać 5x mniej od kierownika?

A kierownik nie mógłby zarabiać 5x więcej od nich?:lol:

Opublikowano (edytowane)

Nastała Codzienność powyborcza " dziekujemy za głosy "  w domyśle bujajcie sie z pszenicą. A tam teraz wewnętrzne przepychanki o stołki w partiach

Edytowane przez GABBER85
Opublikowano

kiedy ktorys z was widzial murzyna ,arbaba czy filipinczyka na oczy ??? ja dzisiaj rano 😂 i turystami nie byli...

11 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Za to kulturka to była jak 10.10.2023 Kaczaffi się szarpał z wieńcem, już niedługo mu się limuzynka rządowa i obstawa policji skończy to dopiero będzie smutny xD 

Na MNIEJSZE ZŁO ;) 

ciekawe ilu zjawi sie 10 listopada na mszy i pod pomnikiem  ?? gdy juz nie bedzie koryta..

Opublikowano
2 minuty temu, GABBER85 napisał:

Nastała Codzienność powyborcza " dziekujemy za głosy "  w domyśle bujajcie sie z pszenicą. A tam teraz wewnętrzne przepychanki o stołki w partiach

A jak PiS kazał nie sprzedawać zboża tylko magazynować, żeby było miejsce na importowane upadlińskie to już niektórzy zapomnieli ...

Opublikowano

łopozycja nie zdazy nawet wykonać deklarowanych otwarcie postulatów typu odblokowanie KPO na drugi dzień czy 800+od czerwca :) , tak samo ze zbożami jest nikła szansa że coś moze zrobią , nie oznacza to że już ale jak znam chytrusów z PSL wykosza konkurencję , nie pozwola by z ukriny wozili Janusze biznesu bo robia rumor jak z tymi technicznymi zbozami , firmy z PSL wozili od zawsze , głównie rzepak , teraz tez odpowiadaja za przywóz  co najmniej 1/3 ukraińskiego zboża . Protestując mozemy zawęzić  ilość firm ściągajacych zboza bo teraz zboz zwoziły nawet firmy drzewne , mleczarnie itp. .Co problem pozostanie bo przed wyborami dobrze wiedzieliśmy że POPiS i tak wpóści zboże ale domagajmy sie przdewszystkim badań zbóż na granicy , jawności firm które przywożą z ukrainy zboż aa nie jak za poprzedników pozorne działania , znoszenie badań na granicy zarówno przez kowalczyka jaki Telusa . Z jednej stony propagandowo niby blokowali zboza z drugiej strony załatwiali tranzyt dla ukrainy do polski jak na sługi przystało . 

Pozorowali dzialania niby dla polskich rolników a po cichu mamy to ;

https://www.wnp.pl/logistyka/trudny-tranzyt-ukrainskiego-zboza-sa-nowe-pomysly-ktore-moga-zmienic-reguly-gry,762538.html

Budowali porty dla ukrainy .

Opublikowano
13 minut temu, Tomasz0611 napisał:

A jak PiS kazał nie sprzedawać zboża tylko magazynować, żeby było miejsce na importowane upadlińskie to już niektórzy zapomnieli ...

Nie zapomnieli...Ale teraz będzie lepi. Ktoś tam pisał lepsze zło wybrali . 

Opublikowano
16 minut temu, Tomasz0611 napisał:

kłamiecie?, czy po prostu głupi jesteście?

każdy mógł sprzedać w październiku po cenie wyższej niż w żniwa (kiedy to minister mówił, żeby poczekać ze sprzedażą)

• Haha 2
Opublikowano
1 godzinę temu, krzychu121 napisał:

Praktycznie wszystkim w uni umozyli. Tylko nasz specjalista nic nie mógł zrobić. A kasę każdy wziął za produkt . Rolnik nie dość że dostarczył surowiec to musiał jeszcxe zapłacić za niego. 

Przypomnijmy że to też za rządów tego pana ,,rozebrano'' w Polsce cukrownie. 

Tym co nie brali kart bo nie chcieli głosować. Czyli zgodzili się na to. Więc teraz niech przyjmują 

Coś ci się pomieszało. Za cukrownie odpowiada Jurgiel to on poszedł spać zamiast negocjować co zrobiły inne kraje. To jest właśnie ten wasz skowyt teraz wszystko co źle to po nawet jak to był pis to wam wpompowali, że to po.

Opublikowano
5 minut temu, hubertuss napisał:

Ale Kowalczyk z pisu mówił by nie sprzedawać i to prawda jest. Bo robili miejsce na ukraińskie i to też prawda.

Tak było...najgorsze jest to że nikt nikogo nie rozliczył  i nie rozliczy. 0 odpowiedzialności za działania na szkodę kraju i mieszkańców. 

Opublikowano (edytowane)

Mogli pis rozliczyć rolnicy choć nie wiem czy sam Kowalczyk kandydował. Ale oni oddali tłumnie głos na pis więc o nie rozliczyli. Co do rozlicznie ago przez po. To byłą decyzja polityczna nie złamał prawa nie ma za co formalnie go skazać. 

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, tracker napisał:

Rolnicy nie są głupi by głosować na antypolską opozycyję.

Czyli jestem głupi ? Głosowałem na człowieka którego znam a nie na partie, dostał się do Sejmu, startował z 3 drogi ...

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, tracker napisał:

Rolnicy nie są głupi by głosować na antypolską opozycyję.

Gdyby byli mądrzy to tak by głosowali, by nowa koalicja nie potrzebowała lewicy aby rządzić. Wtedy byłoby ok. Jednak większość głosowała z jakimś dziwnym emocjonalnym uniesieniem. Głosy na PiS który teraz będzie w opozycji, to głosy zmarnowane.  

Opublikowano
28 minut temu, hubertuss napisał:

Coś ci się pomieszało. Za cukrownie odpowiada Jurgiel to on poszedł spać zamiast negocjować co zrobiły inne kraje.

O Panie , przed  Jurgielem już było porobione. Oczywistym jest ,że cukrowni było za dużo , i ich modernizacja była konieczna . To Balcerowicz z Buzkiem wysprzedawali co się dało , prawie 50 cukrowni znalazło się w rękach Niemieckich . Najciekawsze jest to ,że oni je chętnie kupowali i zamykali , ale nie likwidowali. . Likwidacja nastąpiła po kilku latach  , gdy pod Niemców wprowadzono system wypłaty rekompensat za likwidację cukrowni .Nawet była mowa aby w Polsce w ogóle nie było cukrownictwa.  

• Like 1
Opublikowano
43 minuty temu, hubertuss napisał:

Ale Kowalczyk z pisu mówił by nie sprzedawać i to prawda jest. Bo robili miejsce na ukraińskie i to też prawda.

i zostawili nas z tanim ziarnem  drogim nawozem i 5300 dochodowego wstyd i nareszcie koniec wies w ruinie

Opublikowano
12 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Czyli jestem głupi ? Głosowałem na człowieka którego znam a nie na partie, dostał się do Sejmu, startował z 3 drogi ...

To tak jak byś Tuskowi oddał głos🤦‍♂️ 

7 minut temu, jacus napisał:

pis-owskeij glupoty w glowach wsiokow nie da sie zablokowac..

poczytaj co bylo w kopenhadze .. spokojnie znajdziesz informacje ze  poszedl spac bo  wnocy nie bedzie negocjowal

Trybunał za to powinien być.

Opublikowano
3 minuty temu, GRZES1545 napisał:

To tak jak byś Tuskowi oddał głos🤦‍♂️ 

Oddałem głos na człowieka, i tak samo oddałbym na niego głos jeśli byłby w PO SLD Konfie czy PiSie, za to co zrobił dla regionu należy mu się.

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v