Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
28 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Mamy i latepoll , bez większych zmian, ruchy rzędu 0.5% Kaczafi może sobie przypomnieć jeden z wielkich hitów Mietka Fogga 

Wczoraj pod oknem już mu śpiewali.

GRZES: a zastanowiłeś się czemu na te wypłaty brakuje?

Edytowane przez jacek1296
Opublikowano
4 minuty temu, sakala napisał:

Przewaga rośnie. Dane z 16,80%. PIS 41,09 KO 25,47

I tak raczej będzie oscylować w tych granicach, 20% wyborców odmówiło odpowiedzi w badaniach, czyli naród jednak się opamiętał.  :)

Opublikowano

też miałem nadzieję że PJJ, czy Bezpartyjni chociaż przekroczą próg wyborczy jako cokolwiek nowego. 

ale jednak naród woli stare kuwy. 

mimo że się od zawsze puszczają i puszczać się będą to jednak ludzie myślą że może coś się zmieni. 🥺

Opublikowano

donek z kaczafim już piją szampana. 

szopka dla gawiedzi się udała. 

aws dalej nie do rozliczenia, a te dwa pomniejsze kundelki, to się im da trochę resztek by nie szczękały zbyt głośno i uczta trwa dalej. 

Opublikowano
7 minut temu, HF86 napisał:

też miałem nadzieję że PJJ, czy Bezpartyjni chociaż przekroczą próg wyborczy jako cokolwiek nowego. 

ale jednak naród woli stare kuwy. 

mimo że się od zawsze puszczają i puszczać się będą to jednak ludzie myślą że może coś się zmieni. 🥺

Małe, niezależne komitety wyborcze są przy obecnej ordynacji wyborczej z góry skazane na niepowodzenie.

Opublikowano
3 godziny temu, Rolnik1973 napisał:

Kało wyprzedził pis po cząstkowch

Polska popłynęła niemiecką rzeką teraz nic nie będzie po polskiemu. 

Rysiek spokojnie masz niemiecki sprzęt to odnajdziesz się w nowej rzeczywistości bez problemu 😁

Opublikowano
6 minut temu, GRZES1545 napisał:

Karol co z tego że  może jest mnie stać, jak opłacalność nie będzie aby go zasypać? Druga sprawa przez dopłaty widziałeś jak wzrosły ich ceny, poczekaj trochę już wszystko siada powoli, będą wyprzedaże jak na Poczcie Polskiej bo na wypłaty brakuje dla pracowników. 

Wiesz jak ceny wszystkie są stabilne, żeby nie było tak że i u Ciebie będą puste zaraz stały. 

Żeby było jasne 

Ja się nigdy nie cieszę z tego że ktoś ma ciężko, nie ma pieniędzy 

Ja chłodno myślę 

I komu jak komu ale krowiarzowi potrzebny jest twój rzepak, jego śruta 

Co do silosów to chyba Winkler nie podniósł ceny 

Bin zrobił to pierwszy, dodatkowo zlikwidowali rabat 5%

Na 10000 masz 500 zł 🤣😂

Sam powiedz ile to było warte

Od dawna wiem że siada 

Podam przykład producenta maszyn zielonkowych 

Kredyt 3.5 % nie pomógł zrobili 0% ale między czasie cena 7% w górę 

No i są już sporo drożsi od dobrego zachodu, który też już zrobił dobre kredytowanie 

Takich przykładów na rynku jest wiele

Opublikowano (edytowane)

Jest late poll które w zasadzie potwierdza exit poll. Opozycja demokratyczna 248 mandatów. pis i konfa 212. Pisowi spadło o 2 mandaty i to cieszy. Kolejnych dwóch pisiorów poza sejmem. Zobaczymy jak będzie po policzeniu. Nie uwzględniono tutaj mniejszości niemieckiej ale to jeden mandat i nie wiele zmieni. 

Wyniki late poll. Już wiadomo, kto prawdopodobnie przejmie władze w Polsce (msn.com)

Prawo i Sprawiedliwość – 36,6 procent (198 mandatów) Koalicja Obywatelska – 31 procent (161 mandatów) Trzecia Droga – 13,5 procent (57 mandatów) Nowa Lewica – 8,6 procent (30 mandatów) Konfederacja – 6,4 procent (14 mandatów) Bezpartyjni Samorządowcy – 2,4 procent (0 mandatów) Polska Jest Jedna – 1,3 procent (0 mandatów) Inne – 0,2 procent (0 mandatów)

Edytowane przez hubertuss
  • Thanks 1
Opublikowano

pamietajcie ze tluste lata sie skonczyly...niewazne kto wygra wybory.. na kredyt dlugo sie nie da ciagnac.. juz gierek sie o tym przekonal..

10 godzin temu, Leszy napisał:

Unia to taki pisowski straszak którym się straszy łatwowierne dzieci. Potem się jednak okazuje, że przepisy niby ogólnounijne obowiązują jedynie w naszym grajdołku. 

pamietasz plytki w oborze ??? kurna ktos kto jezdzil po europie nie mogl tego zrozumiec..

10 godzin temu, XTRO napisał:

chyba nigdy nie byłeś na wschodzie Polski, porównaj sobie gospodarstwa nasze do Waszych

Zagłosowałem na Konfederację bo liczyłem że 10% osiągną ale sporo zabrakło.

To zobaczycie teraz i dopiero zaczniecie naprawdę płakać jak to się Wam nie opłaci haha. Typowe śmieszne ludzie

chyba nigdy nie byłeś na wschodzie Polski, porównaj sobie gospodarstwa nasze do Waszych

Zagłosowałem na Konfederację bo liczyłem że 10% osiągną ale sporo zabrakło.

To zobaczycie teraz i dopiero zaczniecie naprawdę płakać jak to się Wam nie opłaci haha. Typowe śmieszne ludzie

dziecko w parunastu centrach biznesowych w krakowie i okolicach pracuje wiecej ludzi niz przy krowach i swiniach w calej polsce......

jakie ty masz pojecie o polsce a ?? zadne

rolnictwo to ile to jest % pkb ?? 3? 4 ? to turystyka pare razy wiecej ??

10 godzin temu, XTRO napisał:

ten rudy bałwan powinien już dawno stać przed sądem za to że jawnie działał przeciwko Polsce, żaden z niego Polak tylko niemiecki dymaniec

to czemu zero go nie zamknal jeszcze ?? jest wogole jakies sledztwo prowadzone ?? 

wsiowy cwoku wylacz kurwizje i wlacz myslenie..

8 godzin temu, Roman176 napisał:

liczę ze ten efekt bd mniejsza konkurencja ... ja nie celuje w Głubczyce w Racibórz  tam gdzie wygonili Niemca a on teraz na siłę próbuje zasiać 12 tyś ha dawny kombinat Racibórz 

to jak to -prawi i sprawiedliwi nie wyslai policji zeby uniemozliwic przestepstwo ??

8 godzin temu, Roman176 napisał:

większego debila jak ty to nie słyszałem  rekordowa frekwencja  za pisu za po 39 3 partie muszą stawić się jednemu dla ciebie to sukces ? 

tu też Niemiec na siłę liczy na ratunek  na zmianę władzy 

jak widać jedna partia się wstawiła przeciw Niemcowi 

wieczorme poszukam czy to rzeczywiscie niemiecka firma .

3 godziny temu, Rolnik1973 napisał:

Kało wyprzedził pis po cząstkowch

Polska popłynęła niemiecką rzeką teraz nic nie będzie po polskiemu. 

po polskiem to na pewno🤣

stor azy napisze wy wsioki ze wschodniej polski nie macie zielonego pojecia o polsce a. czemu prawie wszyscy madrzejsi po szkolach zostaja w miastach a nie wracaja na zadupie ?? tak zle u was jest ??

3 godziny temu, Tomasz0611 napisał:

OJ, I PiS ma swój wariant słowacki o którym tak gadał xD 

Szykuj się Rychu do roboty, koniec leżenia wentylem do góry w oczekiwaniu na suszowe ;) 

za kolalicja nawet suszy nie bedzie -tak jak za po-psl tez nie bylo 😂

2 godziny temu, Rolnik1973 napisał:

Fajnie gdybu płacili wszystkim w czerwcu

Ale by był płacz na af 😁😁😁

ja po kontroli pare lat temu dostalem w czerwcu i zyje ..za to nastepna w listopadzie

2 godziny temu, mirro napisał:

A kiedyś zaliczek nie było, dopłat nie było i suszowego nie było no i ludzie nie płakali. Co prawda wtedy AF też nie było , więc nie było gdzie płakać.

ale juz ppr byl -pierwszy portal rolniczy,, 

i tak plakali 

1 godzinę temu, XTRO napisał:

Bo Ci  PO tak umieją liczyć że trzeba x3 tyle czasu. 

Ludzie nie mają już w ogóle patriotyzmu, wszystko idzie ku zachodzie a tam to wiadomo to większość k**estwo, wziąć imigrantów bo tak trzeba, ale oni od razu zapowiedzili ze będą po małych miejscowościach ich dawać. Nie, miasto wybrało Po to niech miasto bierze 

to po co miliony was wyjechalo na zachod europy i polski ??

czemu nie wracaja  do siebie... smogu nie bedzie,korkow nie bedzie, kolejek do lekarzy..

w wakacje to drogi  prawie puste, od 1 wrzesnia jest coraz ciasniej a od 1 pazdziernika zaczyna sie tragedia..

1 godzinę temu, marks50 napisał:

Tylko że wystrczy że dodadzą okręg Katowice czy warszawa i już mamy odwrotna sytuację . Tam jest skala głosów , Tk jak w małych miastach PiS zdobywał nawet 50 % to w duzych miastach gdzie mandtów jest odpowiednio duzo to wygrywała KO . Po prostu miasto nie mogło znieść patologicznego socjalu na co dzień więc się zmobilizowali i głosowali na KO

to roznica cywilizacyjna a nie polityczna..

w miastach nie ma patologii ?? chyba nigdy nie byles w duzym miescie...

36 minut temu, Desperado napisał:

Ku*wa mać, to w miastach chyba więcej brali 500+ 13-14 -nastek, covidowych za nic, i czego nie mogli znieść? w d*pach od dobrobytu im się już poprzewracało!!!

ty nigdy dobrobytu nie doswiadczy w swojej piwnicy

• Like 1
Opublikowano
rolnik34 napisał:

nareszcie koniec PISU

Myśmy se jaja zrobili i nawciskali jednej starszej dziewczynie, że w tym roku na PiS można dwa krzyżyki postawić, znów wersja o ustawie zabraniającej stosować znak krzyża z powodu sprzeczności z drugim przykazaniem nie chwyciła.... Teraz jest woda na młyn PiS. Sytuacja nie jest dobra z mojego punktu widzenia. Pis ma ten sam wynik wyborczy. Jako, że uwielbia wymówki to dopiero się zacznie jazda. Teraz każdy przewidywalny problem będzie służył dociśnięciu przeciwników. To pokazały Węgry i to pokazała posłanka z PiS która wczoraj zasiadła w studiu TVP. Na początek syf z wyłonieniem rządu. Ja bym PiS na minę wbijał robiąc szczegółową informację w stylu (ale z dala od skutków) Macierewicza. Gdyby były zasoby to można by obecną sytuację gosppdarczą przyrównać do napaści Hamasu i tworzyć jakiś rząd jedności narodowej strategicznie i taktycznie dążąc do celów związanych z PiS. Jak będzie? Zobaczymy. Teraz spełnia się marzenie PiS.

Opublikowano

Pierwsze spływają wyniki z najmniejszych miejscowości a tam wiadomo ze PiS miał przewagę. 
Zaczną dochodzić głosy z miast to szybko sytuacja się odmieni. 

PiS na śmietniku historii. 

Szczęść Boże! 

• Like 4
Opublikowano
2 godziny temu, wojtal24 napisał:

ukochana wróciła z komisie bo słyszałem że jeszcze wszystkie komisie licza

Rano wstałem do roboty to spala, ale gdzieś nad ranem musiała wrócić dopiero bo gdzieś przed 5 wstawałem, to jeszcze jej nie było.  Cały dzień młyn - mała komisja, tylko dwa miejsca do głosowania, kolejki cały dzień stały. 

Opublikowano

Misto inaczej kakuluje socjal , dla nich 500+ to dodatek na żłobek za 1500 miesięcznie , w mniejszych miejscowościach 500+ to jest raczej 0,7 zgłoś się , dzieci w domu wychowywane lub żłobek za darmo -po prostu kazdy kalkuluje . Nie mniej jedna matka socjalna która się afiszuje w duzym mieście jest przykładem dla całego kikunstotysiacznego miasta , widzą ja codziennie w tramwaju i zakładają że wszyscy inni tak samo użytkują socjal - taki jest przekaz . na wsi wiedzą że kto nie dbał o dzieci to i tk nie będzie dbał czy jest 500+ czy go nie ma . Powodów dla których PiS nie bedzie rządził jest masa , rolnicy wiadomo dlaczego , przedsiębiorcy którzym podniesiono ZUS, zwykli kierowcy co na sepenie nie mogli zatankować bo"kiełbasa wyborcza była za tłusta " a przedewszystkimpycha PiS -bo nam sie należy a społeczeństwo miało być cicho dostawało ołowę tego co im PiS zabierał a druga połowa szła na pensje w spólkach skarbu państwa , na podwyżki "bo nam sie należy" , kary płacone za ich nieudolność do UE , pomoc ukrainie od sług narodu itd. jak jeszcze spojrzymy na przyszłe decyzje PiS czyli w rolnictwie dalsze otwarcie granicy ,dlsza prywtyzacja dla swoich, zrobienie sójki ministrem zdrowia by szczepił nas jak psy, danie kompetencji czarnkowi na willa plus, polityka fiskalna oparta na nielota jastrzębia plus w perspektywie kosmiczne zadłużenie .... to musiało j....ć

Opublikowano
6 minut temu, Leszy napisał:

I płyty gnojowe, i terminy azotowe. Sporo by tego było. 

a teraz pisiowe uje obszary cenne przyrodniczo zrobili i trawy na gruntach ornych których nie oralem 5 lat, stały się cenne przyrodniczo i zakaz odsiewu do odwołania 🤬

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v